- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Καραμανλής: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πήρε ούτε ένα λεωφορείο
Οι απαντήσεις του υπουργού στους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης - 1.500 λεωφορεία το επόμενο τρίμηνο
«Επί 4,5 χρόνια δεν αγόρασαν ούτε ένα λεωφορείο», είπε για το ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.
Για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα μεγάλα έργα που σχεδιάζει το υπουργείο, αλλά και για τους ισχυρισμούς ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, στο Evening Report του Action24 με τον Γιώργο Κουβαρά. Ο κ. Καραμανλής απάντησε στον ΣΥΡΙΖΑ, πώς 270 λεωφορεία και τρόλεϊ μπορούν να βγουν άμεσα στο δρόμο με μικρές επιδιορθώσεις.
«Είναι αδιανόητο αυτή τη στιγμή να λέγονται αυτά τα ανυπόστατα ψέματα. Είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς ότι έχουμε τη δυνατότητα να βγάλουμε 270 λεωφορεία και δεν τα βγάζουμε;», διερωτήθηκε ρητορικά ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών. «Νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μία φορά πέφτει θύμα στην προπαγάνδα των συνδικαλιστικών του παρατάξεων», σχολίασε και πρόσθεσε:
«Δεν μπορούμε με το στόλο που έχουμε στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, με ένα στόλο ο οποίος ξεπερνά τα 17 έτη, να βγάλουμε άλλα λεωφορεία», εξηγώντας ότι για αυτό και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ενισχύει άμεσα το στόλο με συμπράξεις με τα ΚΤΕΛ και μέσω leasing, βγάζοντας ημέρα με την ημέρα περισσότερα οχήματα στους δρόμους.
Έθεσε δε στο ΣΥΡΙΖΑ το ερώτημα γιατί επί 4,5 χρόνια δεν αγόρασαν ούτε ένα λεωφορείο, το 1/3 των συρμών ήταν εκτός λειτουργίας στο Μετρό και δεν είχε γίνει καμία πρόσληψη στις αστικές συγκοινωνίες.
Ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι πρέπει να αποφύγουμε ένα lockdown, γιατί είναι αρνητικό τόσο για την κοινωνία όσο και την οικονομία. «Νομίζω ότι πρέπει να βάλουμε όλοι τα δυνατά μας, τόσο η κυβέρνηση, αλλά και οι πολίτες, έτσι ώστε να μην έχουμε φαινόμενα τα οποία να είναι φαινόμενα εκτροχιασμού», είπε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, τονίζοντας την ανάγκη να φοράμε τη μάσκα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Ο κ. Κώστας Καραμανλής στάθηκε ιδιαίτερα στο σχέδιο του υπουργείου για την ενίσχυση του στόλου των λεωφορείων και τη μείωση των χρονοαποστάσεων στο Μετρό.
«Παραλάβαμε 830 – 850 λεωφορεία και αυτό που κάναμε σε πρώτη φάση ήταν να ανατάξουμε το στόλο και φτάσαμε να βγάλουμε μέχρι 1.100 λεωφορεία και τρόλεϊ. Επίσης, σεβόμενοι απολύτως το δημόσιο χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών, συμπράττουμε με τον ιδιωτικό τομέα, τα ΚΤΕΛ, για την εκμίσθωση των οχημάτων.
»Το leasing έχει γίνει ήδη με πολύ μεγάλη επιτυχία στη Θεσσαλονίκη και μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα δείτε μέχρι 1.500 λεωφορεία στην Αθήνα, που σημαίνει ότι θα έχουμε καταφέρει μέσα σε λιγότερο από 15 μήνες να αυξήσουμε το στόλο κατά 80%. Επίσης έχουμε ξεκινήσει τη διαδικασία και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε 700 ανθρώπους προσωπικό πεδίου, τόσο στο μετρό, όσο και στα λεωφορεία».
Τέλος, ο υπουργός ανέφερε ότι μακροπρόθεσμα, γίνεται αυτό που δεν έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση, ο μεγάλος διαγωνισμός για την προμήθεια καινούργιων λεωφορείων. «Μιλάμε για ηλεκτροκίνητα, CNG (με φυσικό αέριο) και υβριδικά λεωφορεία, με φιλικό αποτύπωμα στο περιβάλλον».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάθεση έγινε μέσα από ανοικτό ηλεκτρονικό μειοδοτικό διαγωνισμό
Συνάντηση στη Θεσσαλονίκη με τον Νίκο Ανδρουλάκη και επίσημη ανακοίνωση συστράτευσης
Έξι διαρθρωτικές παρεμβάσεις σε ορίζοντα τριετίας
Η άτυπη Σύνοδος πραγματοποιήθηκε στο Ελ Αλαμέιν, με τη συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Νίκου Χριστοδουλίδη και του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι
Όσα ανέφερε για τη δράση των ΚΟΜΥ
Πρωτοβουλία Μακρόν για τη διαστημική διακυβέρνηση, την ασφάλεια και την τεχνολογία
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητά απαντήσεις για την πρόσβαση της Ελλάδας στον πηγαίο κώδικα του αμυντικού συστήματος
Στο επίκεντρο οι κανόνες για τις πλειοψηφίες και τις μειοψηφίες
Η επίθεση Σαμαρά στην κυβέρνηση και το παράδοξο της επίκλησης μιας πολιτικής ατζέντας
«Η σύγκλιση δεν μπορεί να είναι σύνθημα στα χείλη των δημαγωγών» σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας
Τα νέα ποσά, οι δικαιούχοι και οι ημερομηνίες
Πλήρης αποκατάσταση ζημιών και διασφάλιση της ασφάλειας για την επανέναρξη μετροπόντικα
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας μετά το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για ανάσυρση της δικογραφίας των «αδιευκρίνιστων» ποσών
Πώς αυξάνεται το πλαφόν ανά πενταετία
Συνέντευξη του υπουργού Επικρατείας για τις οικονομικές εξαγγελίες και την εσωκομματική επικαιρότητα
Δείτε την αναλυτική λίστα
Επίσκεψη και στο υπό ανέγερση Μουσείο Ολοκαυτώματος - «Μάθημα για τους ζωντανούς»
«Πρωτοφανής η πολιτική απάτη του κ. Τσίπρα», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.