- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Μ. Βαρβιτσιώτης: Ανιστόρητος ο νέος τουρκικός χάρτης
Τι δήλωσε ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ για τον νέο τουρκικό χάρτη έρευνας και διάσωσης
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σχολίασε τον νέο τουρκικό χάρτη έρευνας και διάσωσης για το Αιγαίο
Ως «ανιστόρητο», «που δεν παράγει έννομα αποτελέσματα» και «που αποτελεί συνέχεια του χάρτη της “γαλάζιας πατρίδας”», χαρακτήρισε τον νέο τουρκικό χάρτη έρευνας και διάσωσης ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξη του.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm 97,8 τόνισε ότι αυτός ο χάρτης είναι συνέχεια του χάρτη της «γαλάζιας πατρίδας», τον οποίο έχει παρουσιάσει ήδη η Τουρκία.
«Είναι ένας χάρτης που προσβάλλει κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας και προσβάλλει και την κοινή λογική. Ο χάρτης τον οποίο παρουσίασα και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δείχνει, ουσιαστικά, το μισό Αιγαίο να ανήκει στην Τουρκία», σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι είναι «ένας χάρτης ανιστόρητος, που δεν γίνεται αποδεκτός από καμιά διεθνή κοινότητα».
Επίσης, υπογράμμισε ότι «είναι μέσα στη λογική της μαξιμαλιστικής προσέγγισης που έχει κάνει η Τουρκία σε σχέση με την Ελλάδα όλο το τελευταίο διάστημα.
«Στόχος της τουρκικής προκλητικότητας είναι να οδηγήσει την Ελλάδα σε ένα θερμό επεισόδιο, γιατί ξέρει ότι δεν μπορεί να υπερασπιστεί τις θέσεις αυτές με βάση το Διεθνές Δίκαιο και θέλει μέσα από ένα θερμό επεισόδιο να ανατρέψει το υφιστάμενο status quo», πρόσθεσε.
Επισήμανε, δε, ότι «οι μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας είναι αντίθετες με το Διεθνές Δίκαιο και το ευρωπαϊκό πλαίσιο. Είναι παράνομες και προσβάλλουν τη διεθνή νομιμότητα». Με αφορμή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε πως η Ελλάδα δεν έχει σταματήσει ποτέ να σώζει ανθρώπινες ζωές στο Αιγαίο.
«Οι χιλιάδες ανθρώπινες ζωές που έχουν σωθεί στο Αιγαίο αποτελούν ένα κεφάλαιο τιμής και για το λιμενικό, αλλά και για την πατρίδα μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Πρόταση συμβιβασμού για τη Γάζα, στήριξη σε Δανία–Γροιλανδία και μήνυμα εκτόνωσης στις ευρωατλαντικές σχέσεις
Στο 16% το προβάδισμα, στο 50% η δημοφιλία Καρυστιανού
Με αφορμή φερόμενες πωλήσεις ακινήτων σε Βούλγαρους επενδυτές
Ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ μίλησε για τεχνική λύση, βοσκοτόπια, ελέγχους ΕΕ και διαχρονική εγκατάλειψη
Έτος ορόσημο το 2025 - Πώς η ψηφιοποίηση και το gov.gr διπλασίασαν τους εγγεγραμμένους δωρητές
Στην κηδεία ο Βασίλης Κικίλιας - Στο νοσοκομείο παραμένει 50χρονη λιμενικός
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος αναλύει τις ευκαιρίες και τους κινδύνους
Για το ίδιο το ΠΑΣΟΚ αλλά και για τους εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους που ψάχνουν σοβαρή εναλλακτική, και όχι άλλο ένα αριστερό πείραμα, είναι καταστροφή
Μια προσωπική συζήτηση μακριά από την επικαιρότητα για το οικονομικό-πολιτικό σκηνικό της μεταπολεμικής Ελλάδας και το αύριο της χώρας. Αφορμή το νέο του βιβλίο, «Ελλάδα 1953-2024 - Χρόνος και Πολιτική Οικονομία».
Τετραήμερες εργασίες, με εισήγηση Χαρίτση και ψηφοφορίες για θέσεις και πολιτική απόφαση
Εντός Φεβρουαρίου το νομοσχέδιο - Σε εφαρμογή το ΕΡΓΑΝΗ 2 και νέο πρόγραμμα για 10.000 γυναίκες
Θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες
Σημαντικές απώλειες για ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Πλεύση
Ανοιχτά αύριο 22/1 τα σχολεία
Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.