Πολιτικη & Οικονομια

Στήριξη Σακελλαροπούλου σε Νίκο Αναστασιάδη για τα Βαρώσια

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε λόγο για παράνομη απόφαση της Τουρκίας να ανοίξει την παραλία στην κλειστή πόλη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νίκος Αναστασιάδης, πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Νίκος Αναστασιάδης, πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, Πρόεδρος της Δημοκρατίας © EUROKINISSI/Γ.Τ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ/ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου εξέφρασε την αλληλεγγύη της στον Νίκο Αναστασιάδη για τα Βαρώσια, μετά την τουρκική απόφαση να ανοίξει η κλειστή πόλη στα Κατεχόμενα.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, από τη Ρώμη, όπου βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη, επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη για τα Βαρώσια.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου τού εξέφρασε την πλήρη αλληλεγγύη και στήριξη της Ελλάδας στην Κυπριακή Δημοκρατία, μετά την παράνομη απόφαση της Τουρκίας για το άνοιγμα του παραλιακού μετώπου των Βαρωσίων.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου τόνισε, επίσης, ότι η ενέργεια αυτή αποτελεί κατάφωρη παραβίαση τόσο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών όσο και της διεθνούς νομιμότητας.

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί προαποφασισμένο πολιτικό στόχο της Τουρκίας, που αντίκειται στις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών για το καθεστώς στην Αμμόχωστο.

Νίκος Αναστασιάδης για Βαρώσια: Παράνομη η απόφαση της Τουρκίας

Νωρίτερα, έκνομη χαρακτήρισε ο Νίκος Αναστασιάδης την απόφαση για άνοιγμα του παραλιακού μετώπου στα Βαρώσια.

Σε ανακοίνωση του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας σημειώνει ότι θεωρεί την απόφαση της Τουρκίας και του κατοχικού καθεστώτος να επεκτείνουν για χρήση μέρος του παραλιακού μετώπου της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, ως έκνομη και κατάφορη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας 550 (1984) και 789 (1992).

«Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν παρέμεινε και δεν θα παραμείνει αδρανής. Έχει ήδη καταγγείλει τις παραβιάσεις αυτές στο Συμβούλιο Ασφαλείας και στα πέντε Μόνιμα Μέλη του, στον ΓΓ των ΗΕ, στους επικεφαλής των θεσμών της ΕΕ, στους ηγέτες των κρατών μελών της Ένωσης, καθώς και σε όλα τα διεθνή φόρα, όπου η Κυπριακή Δημοκρατία συμμετέχει» υπογραμμίζει ο Νίκος Αναστασιάδης. 

Παράλληλα, τονίζει ότι η Τουρκία και το κατοχικό καθεστώς καλούνται να συμμορφωθούν με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας και τα ψηφίσματα των ΗΕ, αλλά και των όσων περιλαμβάνονται στα πρόσφατα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, «τερματίζοντας τις μονομερείς έκνομες ενέργειες, προκειμένου να επιτραπεί μια νέα πρωτοβουλία του ΓΓ των ΗΕ που στόχο θα έχει την οριστική επίλυση του Κυπριακού, μέσα στα πλαίσια των όσων έχουν συμφωνηθεί αλλά και καθορίζονται από σωρεία ψηφισμάτων των ΗΕ και αποφάσεων του ΣΑ των ΗΕ και στα πλαίσια των ευρωπαϊκών αρχών και αξιών».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ