- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Έντονες αντιδράσεις, ιδίως από το ΠΑΣΟΚ και το δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη, προκάλεσαν οι δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες θεωρήθηκε ότι αλιεύουν ψήφους της Χρυσής Αυγής.
«Ευπρόσδεκτη κάθε ψήφος που αποσπάμε από το ναζισμό και το φασισμό. Κάθε ψήφος που φεύγει από τη Χρυσή Αυγή είναι θετικό πράγμα για τη δημοκρατία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πάνος Σκουρλέτης. Για «ένοχες διαρροές προς τα ΜΜΕ που δημιουργούν κλίμα για συχωροχάρτι στη ναζιστική, εγκληματική και ρατσιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής» μιλάει το ΠΑΣΟΚ, ενώ θεωρεί ότι δεν είναι τυχαίο ότι «ο κ. Τσίπρας δεν έκανε κανένα σχόλιο για τη Χρυσή Αυγή το βράδυ του πρώτου γύρου, όπως έπραξαν άλλοι πολιτικοί αρχηγοί».
Ο κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδης, υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημαρχία της Αθήνας, απέδωσε την ψήφο στη Χρυσή Αυγή στην «οργή και αγανάκτηση» και δήλωσε πως «δεν είναι νεοναζί το 16% των Αθηναίων που ψήφισαν τον Κασιδιάρη». Επειδή και αυτή η δήλωση θεωρήθηκε ότι ψαρεύει ψήφους από την αντιμνημονιακή δεξαμενή, διευκρίνισε: «άνοιγμα σε νεοναζί δεν κάνουμε» Συμπλήρωσε όμως πως οι ψηφοφόροι του κ. Κασιδιάρη «θα πρέπει να δουν με ποιον τρόπο θα μπορέσουν να διοχετεύσουν τη διαμαρτυρία τους για την κατάσταση που βιώνουν».
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης δήλωσε: «Αν για λόγους ψηφοθηρικούς πας και προσχωρείς στις θέσεις του άλλου για να αλιεύσεις ψηφοφόρους από τη δεξαμενή του, αυτό είναι λάθος». Υπενθύμισε πως όταν ο ίδιος απαγόρευσε το συσσίτιο μόνο για Έλληνες, «ο κ. Σακελλαρίδης και η παράταξή του ήταν απόντες. Δεν θα αλληθωρίζουμε όταν μιλάμε στη Χρυσή Αυγή με το ένα μάτι να τους κοιτάμε για το αντιμνημονιακό και με το άλλο να επικαλούμαστε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό».
Την ίδια στιγμή ο κ. Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, δήλωσε: «Δε θα δεχτώ να εκλεγώ, αν αυτό σημαίνει ότι θα λάβω ψήφους από φασίστες και ακροδεξιούς».
Γ.Σ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα ισχυρό μήνυμα ελπίδας, ανθρωπισμού και διεθνούς αλληλεγγύης
Σκληρή απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών στις δηλώσεις για τους μουφτήδες της Θράκης
Επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Συμεών είχε ο πρωθυπουργός
«Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών
Στο βήμα της Παναττικής Συνδιάσκεψης της ΟΝΝΕΔ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο υπουργός Επικρατείας συγκρίνει την πορεία των δύο οικονομιών από το 2019 έως σήμερα
Παρεμβάσεις 500 εκατ. ευρώ, φοροαπαλλαγές, περιορισμοί στα Airbnb και νέα στεγαστικά προγράμματα
Ο αμερικανικός οίκος βλέπει ισχυρές δημοσιονομικές επιδόσεις, συνεχή μείωση του χρέους και ανθεκτική ανάπτυξη
O πρωθυπουργός υπερασπίστηκε την κυβερνητική πολιτική κατά της φοροδιαφυγής
Τα Βριλήσσια επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός όπου πραγματοποίησε ομιλία σε πολίτες, ενώ είχε προηγηθεί επίσκεψή του στα αντιπλημμυρικά έργα της περιοχής
Οι ελλείψεις σε Παθολογικές και Επείγοντα
H απάντηση στην προτροπή της να στηρίξει την ΕΛΑΣ
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον ρόλο της Εκκλησίας στη διατήρηση και ενίσχυση των δεσμών της Ελλάδας με την ομογένεια
Υποχρεωτική η εγγραφή στο νέο ΝΠΔΔ εντός ενός έτους για όσους διαθέτουν άδεια άσκησης επαγγέλματος
Κορυφαίοι αναλυτές και ειδικοί εξετάζουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις γεωπολιτικές προκλήσεις
Ό,τι χρειάζεται να γνωρίζετε
Οι νέες ιρανικές επιθέσεις σε πλοία στα Στενά του Ορμούζ πυροδοτούν ράλι στο αργό
Ποια θα λειτουργήσουν κανονικά
Πώς το εξασφαλίζουν οι αγρότες - Η έκπτωση στην αντλία και το QR code
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι συνταξιούχοι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.