- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αύριο Τρίτη η συνάντηση Μητσοτάκη – Στόλτενμπεργκ
Μία μέρα μετά την επίσκεψη στην Τουρκία
Ο Γενς Στόλτενμπεργκ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθούν αύριο το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.
Για τις 10:30 το πρωί της Τρίτης (6/10) έχει οριστεί η συνάντηση που θα έχουν ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Η συνάντησή τους θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου στον απόηχο της πρόσφατης συμφωνίας για δημιουργία μηχανισμού αποτροπής κρίσεων στο ΝΑΤΟ μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου και μετά το πέρας της θα ακολουθήσουν δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου.
Στην Τουρκία ο Γενς Στόλτενμπεργκ
Την πεποίθηση πως «οι υποκείμενες διαφορές μπορούν τώρα να αντιμετωπιστούν μόνο μέσω διαπραγματεύσεων στο πνεύμα της αλληλεγγύης των Συμμάχων και του διεθνούς δικαίου», χαιρετίζοντας τη δημιουργία του μηχανισμού απεμπλοκής Ελλάδας-Τουρκίας, εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ κατά τη συνάντησή του με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου, στην Άγκυρα.
Αναλυτικά, όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΝΑΤΟ, κατά τη συνάντησή του με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών στην Άγκυρα ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας υπογράμμισε την ισχυρή δέσμευση του ΝΑΤΟ στην ασφάλεια της Τουρκίας, αυξάνοντας την αεράμυνά της έναντι πυραυλικών επιθέσεων από τη Συρία και αυξάνοντας την αεροπορική και ναυτική παρουσία της Συμμαχίας.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ χαιρέτισε την εγκαθίδρυση ενός μηχανισμού στρατιωτικής απεμπλοκής προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος συμβάντων και ατυχημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο, περιλαμβανομένης της δέσμευσης για τη χρήση μιας ασφαλούς τηλεφωνικής γραμμής (hotline) που έχει εγκαθιδρυθεί ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία. Ο Γενς Στόλτενμπεργκ είπε πως «η δημιουργία του μηχανισμού επιτεύχθηκε μέσω της εποικοδομητικής δέσμευσης της Τουρκίας και της Ελλάδας στην έδρα του ΝΑΤΟ», και προσέθεσε ότι «είμαστοι έτοιμοι να τον αναπτύξουμε περαιτέρω». Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ υποστήριξε πως «ο μηχανισμός απεμπλοκής μπορεί να βοηθήσει ώστε να δημιουργηθεί ο χώρος για διπλωματικές προσπάθειες. Πιστεύω ακράδαντα πως οι υποκείμενες διαφορές μπορούν τώρα να αντιμετωπιστούν μόνο μέσω διαπραγματεύσεων στο πνεύμα της αλληλεγγύης των Συμμάχων και του διεθνούς δικαίου».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΝΑΤΟ, κατά τις συνομιλίες τους οι δύο άνδρες συζήτησαν επίσης για την κατάσταση στη Λιβύη και τη Συρία και την απόκτηση από την Τουρκία του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Και μόνο η χρήση της λέξης «υπερπλούτος» θα έπρεπε να αρκεί για να καταλάβουμε ότι ούτε ο Τζοκόντος έχει αλλάξει αλλά ούτε και αυτοί που τον περιτριγυρίζουν
Τι απάντησε για το «ένταλμα σύλληψης»
Τι ισχύει για όσους δεν έχουν βγάλει ταυτότητα μέχρι τις 3 Αυγούστου
«Οι βασικές οδικές αρτηρίες δεν πρέπει να κλείνουν σε εργάσιμες ημέρες και ώρες»
«Ξέρετε πόσοι από τον ΣΥΡΙΖΑ που ήταν ΠΑΣΟΚ έχουν έρθει στο κόμμα μας και τις οργανώσεις του;»
Πόσο μειώνονται οι δόσεις
Τι ισχύει με τα ποσά που θα μπουν στα ΑΤΜ
«Δεν υπήρξε ποτέ ουσιαστική συζήτηση για κανένα οργανωτικό , θεσμικό, πολιτικό ή άλλο θέμα» - Η ανάρτηση στα social media
Τι ώρα αρχίζουν να εμφανίζονται τα χρήματα στα ΑΤΜ
«Το ένταλμα σύλληψής μου είναι άκυρο» τόνισε
Δείτε αναλυτικά παραδείγματα
Από τη δημοσιονομική εξυγίανση στις παραγωγικές επενδύσεις, τις νέες τεχνολογίες και την πραγματική ευρωπαϊκή σύγκλιση
Σε τι στάδιο βρίσκονται ο «Νέαρχος», ο «Φορμίων» και ο «Θεμιστοκλής»
Σήμερα συμπληρώνονται 30 χρόνια από την απώλεια του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Tα εγκαίνια της μονάδας προγραμματίζονται για τις αρχές του 2027
Η επεξεργασία των αιτήσεων διενεργείται αυτοματοποιημένα
Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για τη διαχείριση της παράνομης μετανάστευσης
Πώς αλλάζει την καθημερινότητά μας
Το ολοκληρωμένο ψηφιακό οικοσύστημα διαχειρίζεται πλέον δεδομένα για χιλιάδες μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία
Τι δήλωσε στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.