- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Χρυσοχοΐδης για Χρυσή Αυγή: H δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της
Τι είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη για τη δίκη της Χρυσής Αυγής
«Η δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της την Τετάρτη - Όλοι ενεργά απέναντι σε αυτό το φαινόμενο», η δήλωση Χρυσοχοΐδη για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.
Για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, τον κορωνοϊό και τις καταλήψεις στα σχολεία μίλησε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. «Η τρομοκρατία στην Ελλάδα είναι υποτονική, αυτό δε σημαίνει όμως ότι δεν υπάρχει», τόνισε ο υπουργός. Όπως εξήγησε είναι υποχρέωση της πολιτείας να εξιχνιάσει όλες τις υποθέσεις.
«Εργαζόμαστε και για την εξιχνίαση της υπόθεσης της Marfin».
Σχετικά με την δίκη της Χρυσής Αυγής ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι η δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της την Τετάρτη. «Είναι μαχαιροβγάλτες. Δεν παλεύουν με τα χέρια τους αλλά βγάζουν μαχαίρια. Είναι όλοι δειλοί. Πρέπει να σταθούμε όλοι ενεργά απέναντι σε αυτό το φαινόμενο».
Για την εφαρμογή των μέτρων
Υπεράνθρωπη η προσπάθεια της αστυνομίας με ήπια μέσα για να εφαρμοστούν τα μέτρα, όπως είπε ο υπουργός, ενώ στη συνέχεια έκανε έκκληση στη συνείδηση όλων. Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι όποιο μέτρο λαμβάνεται έχει επιπτώσεις στην οικονομία. Γι’ αυτό πρέπει τόσο οι πολίτες όσο και οι επιχειρηματίες να λάβουν σοβαρά υπόψη τα μέτρα.
Στη συνέχεια είπε ότι οι έλεγχοι και οι αποτροπές είναι χιλιάδες. «Αυτό που μπορεί να κάνει ένας αστυνομικός είναι να κόψει πρόστιμα. Είναι πολύ σημαντικό ζήτημα πια η ευθύνη του καθενός. Αυτή τη στιγμή περνάμε μια δοκιμασία».
Ο κ. Χρυσοχοΐδης προσέθεσε ότι η δουλειά της πολιτείας και των αρχών είναι να εποπτεύσουν την εφαρμογή των μέτρων για μηδενισμό του προβλήματος. «Το πρόβλημα είναι στις πλατείες. Συσσωρεύονται μαζικά σε πλατείες.», είπε και συμπλήρωσε πως «τα μέτρα κλιμακώνονται διαρκώς. Εγώ πιστεύω ότι θα αποδώσουν τα μέτρα».
Τέλος, όπως είπε «εάν νοσήσει η αστυνομία, καταρρέει το κράτος». Επίσης, σημαντικό είναι και το θέμα με τους μετανάστες που νοσούν, ωστόσο είναι ελεγχόμενο το πρόβλημα. Το ζήτημα είναι στο κέντρο της Αθήνας, τόνισε.
Για τις καταλήψεις στα σχολεία
«Δεν θα ασκήσουμε βία στα παιδιά για να ανοίξουμε τα σχολεία. Η απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξουν τα σχολεία έχει δικαιωθεί πλήρως. Δεν έχουμε κρούσματα στα σχολεία», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης.
Και συμπλήρωσε: «Πιστεύω ότι θα τελειώσουν γιατί δεν έχουν κανένα σκοπό. Τις καταστάσεις αυτές τις πληρώνουν τα παιδιά που θέλουν να περάσουν στο πανεπιστήμιο.»
Η αστυνομία μπορεί να παρέμβει στις καταλήψεις μόνο με εντολή εισαγγελέα, επεσήμανε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο γνωστός δημοσιογράφος, σύμβουλος επικοινωνίας και ακτιβιστής μιλάει στην Athens Voice
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.