Πολιτικη & Οικονομια

Β. Μιχαλολιάκος «Η Χ. Αυγή ψηφίζει Μώραλη

Toν αχυράνθρωπο των Μαρινάκη, Κόκκαλη»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
68332-137576.jpg

Νέες βαριές καταγγελίες για το συνδυασμό Μώραλη-Μαρινάκη έκανε σήμερα Τρίτη ο δήμαρχος και ξανά υποψήφιος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, ενόψει του δεύτερου γύρου.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Μιχαλολιάκος δήλωσε ότι είχε δοθεί κεντρική εντολή από τη Χρυσή Αυγή να ψηφίσουν οι οπαδοί της το συνδυασμό Μώραλη. «Είμαι απολύτως βέβαιος για αυτό», είπε. «Είναι γνωστό από τις δημοσκοπήσεις ότι το ποσοστό της ΧΑ είναι ενιαίο και υψηλό στο λεκανοπέδιο. Πώς έγινε στην Αθήνα να παίρνει 16% και στον Πειραιά 5%;».

Κατήγγειλε επίσης ότι οι μπράβοι που προπηλάκισαν τον ίδιο και τους άλλους υποψήφιους στο εκλογικό κέντρο της οδού Τζαβέλα το έκαναν παρουσία του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη. Αποκάλυψε δε πως μέχρι και παπάδες μοίραζαν χαρτονομίσματα των 20 ευρώ μαζί με κοτόπουλα, ψηφοθηρώντας υπέρ Μαρινάκη. «Όλες οι καταγγελίες που έγιναν επιβεβαιώθηκαν, παρά τις διαψεύσεις του κ. Μώραλη».

Όπως δήλωσε ο κ. Μιχαλολιάκος, «πραγματικοί αρχηγοί του συνδυασμού είναι οι κύριοι Μαρινάκης και Κόκκαλης και έχουν βάλει μπροστά τον κ. Μώραλη, ο οποίος δεν είναι αυτόφωτος πολιτικός»

«Είναι ένα παιδί υπουργού του ΠΑΣΟΚ που είχε προσληφθεί από τον [Σωκράτη] Κόκκαλη και ως παιδί υπουργού είχε θέσει υποψηφιότητα δύο φορές για την αυτοδιοίκηση, αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί», σημείωσε.

Ο κ. Μιχαλολιάκος υπαινίχτηκε ότι αν εκλεγεί ο κ. Μώραλης, ουσιαστικά δήμαρχος Πειραιά θα είναι ο κ. Μαρινάκης. «Εγώ αν εκλεγεί θα συνεργαστώ μαζί του για τα προβλήματα του Πειραιά. Δεν ξέρω όμως αν ο κ Μαρινάκης θα αφήσει τον κ. Μώραλη να συνεργαστεί», είπε.

Είπε επίσης ότι είναι «γνωστές οι σχέσεις μεταξύ Μαρινάκη και του [Αχιλλέα] Μπέου, αλλά ο κ. Μπέος στο Βόλο πήγε καλύτερα από τον κ. Μαρινάκη ».

Τόνισε τέλος ότι στον Πειραιά υπήρξε βαριά παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας, καθώς ο συνδυασμός Μαρινάκη-Μώραλη ξόδεψε παρά πολλά χρήματα.

Μ.Φ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ