Πολιτικη & Οικονομια

Περιοδεία Θεοδωράκη στα «προπύργια» της Χρυσής Αυγής

«Ελπίζω να βρω απαντήσεις και σαν πολίτης και σαν πολιτικός»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
68324-137551.JPG

«Ένα φάντασμα του παρελθόντος» χαρακτήρισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, την αύξηση των εκλογικών ποσοστών της Χρυσής Αυγής. «Πιστεύω ότι ο κόσμος δεν έχει καταλάβει ότι με την ψήφο δεν παίζουμε. Θα ήταν ένα πολύ αρνητικό μήνυμα αν αυτή η χώρα, αυτή τη στιγμή, βγάλει από την κάλπη των ευρωεκλογών ενισχυμένη μία παράταξη βίας, που επαναφέρει κάποια φαντάσματα του παρελθόντος στην πολιτική σκηνή. Πρέπει να σκεφτούν πολύ σοβαρά οι πολίτες ότι δεν δίνουμε λάθος μηνύματα στην Ευρώπη και στα παιδιά μας», είπε και μέσω ης διακαναλικής συνέντευξης ανακοίνωσε ότι από σήμερα αλλάζει το πρόγραμμά του και αρχίζει περιοδεία σε αυτές τις περιοχές όπου έχουν καταγραφεί υψηλά ποσοστά της ΧΑ, για να καταλάβει «γιατί αυτοί οι άνθρωποι νοιώθουν αποκλεισμένοι από το σύστημα και σπρώχνονται σε αυτές τις ακραίες λύσεις». «Ελπίζω», είπε, «να βρω κάποιες απαντήσεις και σαν πολίτης και σαν πολιτικός. Έχει μεγάλη σημασία το Ποτάμι να είναι τρίτο κόμμα την επόμενη Κυριακή. Αυτή η χώρα πρέπει να βρει μία διέξοδο μέσα από συνεργασίες. Πρέπει, λοιπόν, να σκεφτούν σοβαρά οι άνθρωποι που πάνε στη κάλπη ότι το Ποτάμι είναι η λύση για να υπάρχει ριζική αλλαγή του πολιτικού συστήματος, αλλά με τη χώρα όρθια».

Σχετικά με το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα, ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι δεν μπορεί κανείς να βγάλει πολιτικά συμπεράσματα από μία δημοτική ή περιφερειακή μάχη, καθώς το μήνυμα δεν είναι ευθύγραμμο, τάχθηκε δε κατά των κομματικών εκλογών και ζήτησε αυστηρά ψήφο για τις ευρωεκλογές, ενώ τόνισε ότι «είναι αστείο να θέτει κάποιος τη βιωσιμότητα της κυβέρνησης από το αποτέλεσμα στην περιφέρεια, στο δήμο ή τις ευρωεκλογές. Αυτό είναι μόνο ελληνική εφεύρεση».

Αναφορικά με την Ευρώπη ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ότι το αδιέξοδο του πολίτη στο Νότο της Ευρώπης είναι ότι δεν υπάρχει μία συνολική πρόταση αυτή τη στιγμή από κάπου για να μπορέσει να την αγκαλιάσει και ότι η Ελλάδα πρέπει να διαπραγματεύεται συνέχεια, αλλά αυτό πρέπει να το κάνεις όταν αισθάνεσαι δυνατός και έχεις κάνει καλές συμμαχίες. Ο ίδιος κάλεσε τους νέους να πάνε να ψηφίσουν, αναφέροντας ότι τον φοβίζει η αποχή την επόμενη Κυριακή. «Αν το Ποτάμι βγει νικητής οι νέοι θα πάρουν μπροστά, θα γίνει η συνωμοσία του καλού», είπε χαρακτηριστικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ