- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Μητέρα των μαχών» οι Ευρωεκλογές
Δηλώνει ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης
«Μητέρα των μαχών» αποκάλεσε τις επικείμενες Ευρωεκλογές ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπδημούλης. Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του α' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών ο κ. Παπαδημούλης εκτίμησε ότι σε κάποιες περιπτώσεις το κόμμα τα πήγε πολύ καλά «στη μάχη των εντυπώσεων και από πλευράς μεγέθους». Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο κόκκινο» ο κ. Παπαδημούλης στάθηκε ιδιαίτερα στη «μεγάλη επιτυχία της Ρ. Δούρου στην Αττική και του Γ. Σακελλαρίδη στην Αθήνα», ενώ παραδέχτηκε ότι «αυτοδιοικητική μας επιρροή υστερεί της πολιτικής. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά για να «ριζώσουμε στις τοπικές κοινωνίες».
Όσον αφορά τη δήλωση του πρωθυπουργού για την σταθερότητα, ο κ. Παπαδημούλης απάντησε ότι «δεν κινδυνεύει η σταθερότητα όπως λέει ο κ. Σαμαράς αλλά η μνημονιακή λιτότητα και η μονοκρατορία Σαμαρά- Βενιζέλου». Παράλληλα, έκανε λόγο για αλλαγή στα λεγόμενα και τη στάση του πρωθυπουργού σε ό,τι αφορά τη σημασία των ευρωεκλογών αποδίδοντάς τη σε δυο λόγους «πρώτον, γιατί είδε κι αυτός τη δημοσκόπηση που δίνει καθαρό προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ με πέντε μονάδες. Δεύτερον, γιατί κατάλαβε πολύ καλά ότι υπάρχει πιθανότητα αυτή η διαφορά να διευρυνθεί κι άλλο».
Για τα εκλογικά αποτελέσματα της Χρυσής Αυγής ο κ. Παπαδημούλης υποστήριξε ότι«εκείνο που έδωσε περισσότερο αέρα στα πανιά των Κασιδιάρηδων είναι το ‘κουκούλωμα’ της υπόθεσης Μπαλτάκου από την κυβέρνηση αλλά και η θεωρία Μπαλτάκου που, παρά την απομάκρυνσή του, συνεχίζει να είναι κυρίαρχη στην πρακτική της ΝΔ».
Τέλος ο κ. Παπαδημούλης προέβλεψε ότι «η «Ελιά» θα πάει άσχημα στις Ευρωεκλογές αλλά ο κ. Βενιζέλος δεν θα ξεκολλήσει από την κυβερνητική καρέκλα και θα βρει κάποιο επιχείρημα, συμψηφίζοντας το κακό αποτέλεσμα της «Ελιάς» με τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών πασόκων που τότε θα τους «βάψει» πράσινους, ενώ τους «πούλησε» ως άσπρους». Για τη ΔΗΜ.ΑΡ είπε ότι «δεν έχει εξασφαλίσει την εκλογή ευρωβουλευτή κι αν δεν καταφέρει να περάσει τον πήχη του 3% θα έχει πρόβλημα. Το «Ποτάμι» έπιασε το peak του και βρίσκεται στη φάση που αρχίζει να «ξεφουσκώνει».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο λαϊκισμός επιστρέφει συνήθως μεταμφιεσμένος σε κάτι νέο, πιο σύγχρονο και πιο ελκυστικό. Στην ουσία του όμως παραμένει ο ίδιος: η υπόσχεση ότι η πραγματικότητα μπορεί να προσαρμοστεί στις επιθυμίες μας
Πότε θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου
Tι αναφέρει το υπουργείο υποδομών
Τα κοινά σημεία μεταξύ ΕΛ.Α.Σ. και Ελπίδας για τη Δημοκρατία και η υποβάθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Με αφορμή την έρευνα του think tank WeSolve και της εταιρείας δημοσκοπήσεων PRORATA S.A. για τις τάσεις και τις προκλήσεις της Gen Z
Το κύριο επιτόκιο αυξάνεται από το 2% στο 2,25%
«Σήμερα, η Ελλάδα καταγράφει τις λιγότερες ελλείψεις φαρμάκων στην Ευρώπη», τόνισε ο υπουργός Υγείας
«Δεν ανήκω σε κανένα κόμμα, δεν υποστηρίζω κανένα κόμμα», είπε απαντώντας στα σενάρια ένταξής του στην ΕΛΑΣ
Στη Μαλακάσα το μεγαλύτερο εργοστάσιο drone της χώρας
«Για δάνειο πολιτικής - επιβίωσης» κάνει λόγο η παράταξη Μπακογιάννη
Η τελετή πραγματοποιήθηκε υπό την παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Δημήτριο Χούπη
«Μετά το 2019 έγινε ένα σύγχρονο ραδιοτηλεοπτικό μέσο ενημέρωσης», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Το διεθνές δίκαιο είναι ενιαίο και δεν μπορεί να εφαρμόζεται επιλεκτικά», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών
Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει «βιομηχανία παραγωγής πολιτικού χρήματος» στις πολεοδομίες
Εξετάστηκαν οι στόχοι αύξησης των αμυντικών δαπανών
Η ανάρτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας
Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως ειδικός επιστήμονας στο υπουργείο Περιβάλλοντος και ως σύμβουλος σε θέματα ναυτιλίας
Όσα δήλωσε ο νέος Γραμματέας της ΝΔ
Δεύτερη παραίτηση γενικού γραμματέα, μετά τον Ευθύμιο Μπακογιάννη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.