Πολιτικη & Οικονομια

Χωρίς τις «Γέφυρες» απλά δεν γίνεται

Γράφει ο Ιωάννης Ανδρουλάκης, γ.γ. της «Δράσης»

114924-643654.jpg
Ιωάννης Ανδρουλάκης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
68292-137494.jpg

Η «Δράση» και η «Δημιουργία Ξανά», η «Δημιουργία Ξανά» και η «Δράση», ωριμότερες από ποτέ, με διαρκή, συνεπή και διακριτή παρουσία στο πολιτικό προσκήνιο, με λόγο μεταρρυθμιστικό και φιλοευρωπαϊκό, υπαρκτά πολιτικά μεγέθη με δομές, πολιτικό έρμα και στελέχωση, αποφάσισαν, αναγνωρίζοντας την ιστορική αναγκαιότητα, να ενώσουν τις δυνάμεις τους, σχηματίζοντας «Γέφυρες» σταθερής και διαρκούς συνεργασίας μεταξύ τους, επικοινωνίας με τους πολίτες, υπέρβασης των εμποδίων και συνένωσης των «πριν διεστώτων» του δημοκρατικού κέντρου.

Αντιλαμβανόμαστε τις Γέφυρες, ως μία διαρκή και εξελισσόμενη διαδικασία, που θα φέρει κοντά και θα οδηγήσει σε συνεργασία όλες τις δυνάμεις του μεταρρυθμιστικού τόξου, ακόμη και εκείνες, που σήμερα επέλεξαν την αποχή ή την μοναχική πορεία, ώστε να απαλλαγεί ο τόπος από το παλιό, το ξεπερασμένο, το άνευρο και το φθαρμένο.

Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί επειδή το ευχόμαστε ή διατυπώνουμε την σχετική πρόθεση. Θα συμβεί, επειδή η κοινή μας προσπάθεια πείθει την κοινωνία και έχει αναφορά στους χειραφετημένους πολίτες, που είναι αποφασισμένοι να στηρίξουν με την ψήφο τους προτάσεις θετικές και εφαρμόσιμες και πρόσωπα που είναι ικανά να τις προωθήσουν και να τις υλοποιήσουν. Προτάσεις, που συνοψίζονται στον σχεδιασμό και την πραγμάτωση ενός καλύτερου, μικρότερου και αποτελεσματικότερου κράτους, στον επανασχεδιασμό της κοινωνικής πολιτικής ώστε να υπηρετεί αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη, στην ενίσχυση της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας με την άρση των πολύπλευρων γραφειοκρατικών και φορολογικών εμποδίων, στην αύξηση της απασχόλησης και την συνακόλουθη δημιουργία νέου εισοδήματος, στην θωράκιση και ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών με την μετατόπιση του κέντρου βάρους της πολιτικής ζωής από τα υπόγεια του πρωθυπουργικού μεγάρου στο Κοινοβούλιο και τον πλήρη, απόλυτο και καθολικό σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η δική μας προσπάθεια θα αποδείξει τί καλό μπορεί να βγεί όταν ασχολούμαστε με τα πραγματικά προβλήματα, όταν καταφέρνουμε να ιεραρχήσουμε, στην βάση που η κοινή λογική αλλά και η ίδια η ζωή αμείλικτα θέτει, τα πολιτικά μας προτάγματα. Εύλογο βέβαια είναι, η ευθυβολία της κριτικής μας προς την κυβέρνηση (βάναυση υπερφορολόγηση, στραγγαλισμός του ιδιωτικού τομέα, χαριστικές ρυθμίσεις υπέρ προνομιούχων τάξεων, χρέη των κομμάτων κ.ο.κ.) και η απήχηση των πολιτικών μας θέσεων να ενοχλεί το σύστημα και να το εμβάλλει σε έντονη ανησυχία. Γι αυτό κάνει ό,τι μπορεί για να περιορίσει αυτήν την απήχηση, παραβιάζοντας απροκάλυπτα κάθε έννοια ισονομίας και νοθεύοντας τους όρους διεξαγωγής του πολιτικού ανταγωνισμού, εκμηδενίζοντας ουσιαστικά την δυνατότητα ραδιοτηλεοπτικής προβολής των θέσεών μας. Το μήνυμά μας, όμως, παρά τα εμπόδια, φτάνει στην κοινωνία και έχει πρόθυμους πολλαπλασιαστές τους ελεύθερους σκεπτόμενους πολίτες. Αυτούς, οι οποίοι κατανοούν ότι είμαστε σήμερα εκείνη η πολιτική δύναμη που συστήνεται με σαφήνεια και καθαρότητα στην κοινωνία, τόσο ιδεολογικά όσο και προγραμματικά, που διατυπώνει λόγο ευρωπαϊκό και τοποθετεί τον εαυτό της στο κάδρο της Συμμαχίας Φιλελευθέρων Δημοκρατών για την Ευρώπη. Κάτω λοιπόν από την ομπρέλα του “ALDE” δίνουμε αυτήν την μάχη για την Ελλάδα, για την Ευρώπη για την ευημερία και την Δημοκρατία. Αυτοί που θα μας ψηφίσουν, γνωρίζουν ότι ανήκουμε στο “ALDE” και είμαστε περήφανοι γι αυτό.

Οι Γέφυρες αποτελούν προσπάθεια με προοπτική. Δεν ισχυριζόμαστε ούτε ότι είμαστε οι καλύτεροι ούτε ότι είμαστε οι μόνοι. Ισχυριζόμαστε όμως βάσιμα, ότι χωρίς εμάς δεν γίνεται. Ισχυριζόμαστε βάσιμα, ότι ξέρουμε να συνεργαζόμαστε και να συνεννοούμαστε, παραμερίζοντας ηγεμονισμούς και δυσανεξίες. Στον αγώνα αυτόν, για την εκπροσώπηση στην Ευρωβουλή όλων εκείνων των δυνάμεων που μάχονται για να ξαναγίνει η Ελλάδα μια κανονική χώρα, καταθέτουμε μυαλό, φαντασία, μεράκι, σκληρή προγραμματική εργασία και εκπροσωπούμαστε από ανθρώπους με ανεπίληπτη και λαμπρή προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική πορεία. Αυτοί είμαστε, αυτά επιδιώκουμε. Ερχόμαστε από μακριά και πάμε ακόμη πιο μακριά!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ