Πολιτικη & Οικονομια

Είναι μέγας ο κ. Πατούλης

Για την αδελφοποίησης της Αττικής μας με το Σετσουάν

46179-115066.jpg
Διονύσης Γουσέτης
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
china-patoylis-perifereia-atikhs.jpg
© Περιφέρεια Αττικής

Για την αδελφοποίηση Αττικής, Σιτσουάν και την προσπάθεια Πατούλη στην υγεία, την ανάπτυξη και τον τουρισμό.

Μεγάλος ο κ. Πατούλης και είμαστε ευτυχείς που τον έχουμε Περιφερειάρχη στην Αττική μας. Μάθαμε ότι ηγείται της εθνικής προσπάθειας για την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας. Επίσης μάθαμε ότι έχει εργαστεί συστηματικά για την σύζευξη της Αρχαίας και Σύγχρονης Γνώσης της Ιατρικής Ελλάδας και Κίνας, και δη με επίκεντρο τον άνθρωπο. Έχει δε δημιουργήσει Ελληνοκινεζικό Κέντρο Παραδοσιακής Ιατρικής. Και ως προς τη μεν κινεζική παραδοσιακή ιατρική μπορώ να σκεφτώ το βελονισμό. Για την ελληνική σχετική θεραπευτική παράδοση όμως; Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι το ξεμάτιασμα. Και μπράβο του που ως πρόεδρος του ΙΣΑ το αξιοποίησε.

Μπράβο του επίσης που κατάφερε να προμηθευτεί από την Κίνα μάσκες με αντανακλαστικά (;;) επείγοντος. Και που με αυτές οχύρωσε (;) κρίσιμους τομείς (sic) όπως οι μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και άλλες κοινωνικές δομές.

Δυστυχώς αυτά δεν του τα αναγνώρισε η κυβέρνηση και τον άφησε ορφανό στην τελετή της υπογραφής της αδελφοποίησης της Αττικής μας με το Σετσουάν. Ενώ τον κινέζο ομόλογό του τον πλαισίωσαν με τον Γενικό Γραμματέα της Λαϊκής Κυβέρνησης και καμπόσους Υπουργούς.

Δυστυχώς επίσης δεν παρευρέθη στην τελετή η κυρία Πατούλη. Είναι γνωστή η δραστηριότητά της στα κοινά, παρ’ ότι έχει σε όλη της τη διαδρομή είχε «τρεις βασικές προτεραιότητες: Το καλό της πόλης μας, τη στήριξη της οικογένειάς της και την ενότητα της παράταξης από την οποία προέρχεται» και για το λόγο αυτόν απέσυρε την υποψηφιότητά της για δήμαρχος Αμαρουσίου. Είμαι σίγουρος ότι, αν αξιοποιήσει την αγάπη της για το πιάνο μπορεί να προσφέρει πολλά στον τουρισμό που, ως γνωστόν, είναι η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας.


Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής

Συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής με τη μεγαλύτερη Περιφέρεια της Κίνας, Σιτσουάν

Υπεγράφη, σε διαδικτυακή σύνδεση,  Σύμφωνο Συνεργασίας και Φιλίας μεταξύ του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και του Κυβερνήτη της Σιτσουάν,YinLi

Γ. Πατούλης: «Χτίζουμε δυνατές γέφυρες συνεργασίας σφραγίζοντας τη φιλία και αλληλεγγύη των δύο μεγαλύτερων περιφερειών Ελλάδας-Κίνας, με στόχο την αντιμετώπιση της Πανδημίας, την ανάπτυξη και την ευημερία των λαών μας»

Τα θεμέλια μίας ισχυρής συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής με τη Σιτσουάν, τη μεγαλύτερη Περιφέρεια της Κίνας, σε τομείς με αναπτυξιακό πρόσημο όπως η υγεία, ο τουρισμός και ο πολιτισμός αλλά και στην αντιμετώπιση της πανδημίας, μπήκαν σήμερα κατά την υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας και Φιλίας μεταξύ του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Κυβερνήτη της Λαϊκής Κυβέρνησης της Σιτσουάν, YinLi.

Η τελετή υπογραφής έγινε σε διαδικτυακή σύνδεση με την Επαρχία Σιτσουάν και πραγματοποιήθηκε στην Κινεζική Πρεσβεία στην Αθήνα, παρουσία της Πρέσβειρας της Κίνας Zhang Qiyue.

Στην Επαρχία Σιτσουάν μαζί με τον Κυβερνήτη, παρόντες στην υπογραφή του Συμφώνου ήταν ο Αναπληρωτής Κυβερνήτης Li Yunze, ο Γενικός Γραμματέας της Λαϊκής Κυβέρνησης, Zhang Yan και εκπρόσωποι του Γραφείου Εξωτερικών Υποθέσεων, του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού καθώς και του Υπουργείου Εμπορίου της Σιτσουάν.

Ο κ. Πατούλης συνοδευόταν από τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας Γ. Σελίμη και στελέχη του Γραφείου Διεθνών Θεμάτων της Περιφέρειας.

Γ. Πατούλης: «Ενισχύουμε την αμφίδρομη σχέση Δύσης και Ανατολής»

Χαιρετίζοντας την υπογραφή του Συμφώνου ο Περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε ότι σφραγίζεται η φιλία και η αλληλεγγύη των δύο μεγαλύτερων Περιφερειών των δύο χωρών και πρόσθεσε ότι δίνεται η ευκαιρία σύγκλισης,  διασταύρωσης και ανταλλαγής  αναπτυξιακών και εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών στον Τουρισμό, το Εμπόριο, την Επιστήμη, την Γνώση και τον  Πολιτισμό αλλά και δρομολόγησης συνεργειών για την καλύτερη αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ανάγκη ανάπτυξης του Τουρισμού Υγείας τονίζοντας χαρακτηριστικά: « Ως Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του μεγαλύτερου Ιατρικού Συλλόγου της χώρας, της Αθήνας, και ηγούμενος της εθνικής προσπάθειας για την ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας της Ελλάδας, έχω εργαστεί συστηματικά για την σύζευξη της Αρχαίας και Σύγχρονης Γνώσης της Ιατρικής Ελλάδας και Κίνας, με επίκεντρο τον άνθρωπο και κέντρο συνάντησης την Αττική μας, πιστεύοντας ακράδαντα ότιστα βάθη του χρόνου και της αρχαίας αλάνθαστης γνώσης της Ιατρικής, είναι που οι λαοί μας συναντώνται, και η πολιτισμική και Ιατρική κληρονομιά και των δύο χωρών διασταυρώνεται. Ένα όραμα, που σε στιγμές παγκόσμιας κρίσης, όπως η πανδημία, αποδεικνύεται σωτήριο για τον ίδιο τον αγώνα, των ανθρώπων και των επιστημόνων, για επιβίωση».

Προς αυτή την κατεύθυνση ανέφερε πως έχει ληφθεί μία σειρά πρωτοβουλιών όπως η διοργάνωση διεθνών συνεδρίων, η δημιουργία του Ελληνοκινεζικού Κέντρου Παραδοσιακής Ιατρικής που εγκαινιάστηκε στο τέλος του 2019 στην Αττική, ηυπογραφή συμφώνων και με άλλες επαρχίες της Κίνας, για ανταλλαγή ιατρικής πρακτικής και τεχνογνωσίας.

Αναφερόμενος στη διαχείριση της πανδημίας, επισήμανε πως «στην Περιφέρεια Αττικής, από την έναρξη της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, η οποία δοκιμάζει τις αντοχές των κοινωνιών διεθνώς, ως προς τη διασφάλιση της ίδιας της ζωής, έχουμε επιτύχει, χάρη στην εξαιρετική σχέση με την πρεσβεία της Κίνα στο επίπεδο της υγειονομικής αλληλεγγύης, να κομίσουμε αποτελέσματα  ευεργετικά για την ασφάλεια της Υγείας στον τόπο μας.

«Από τις πρώτες στιγμές της εμφάνισης κρουσμάτων COVID-19 στην Ελλάδα και όταν οι προμήθειες υλικού ατομικής προστασίας εξέλειπαν διεθνώς, καταφέραμε ως Περιφέρεια Αττικής να προμηθευθούμε με αντανακλαστικά επείγοντος, από την Κίνα, μάσκες και εξοπλισμό ατομικής προστασίας, ώστε να οχυρώσουμε κρίσιμους τομείς στην  περιφέρεια μας, όπως οι Μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και άλλες κοινωνικές δομές,  για την καλύτερη δυνατή προστασία του πληθυσμού και ευάλωτων ειδικά ομάδων».

Στη συνέχεια ο κ. Πατούλης εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την εξοχότατη  πρέσβειρα της Κίνας στην Αθήνα «για την υποδειγματική συνεργασία της πρεσβείας με την Περιφέρεια Αττικής», τονίζοντας ότι προσβλέπει πολλά από τη συνεργασίας Αττικής -Σετσουάν και από την γενικότερη συνεργασία , τόσο στην τρέχουσα περίοδο της πανδημικής κρίσης που διανύουμε, όσο και στην μετά-COVID εποχή, στην Υγεία, τις Επενδύσεις, τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση του υπογράμμισε: «Καλωσορίζω την νέα ημέρα αδελφοποίησης των δυο περιφερειών και καλώ του πολίτες και τους αξιωματούχους της σπουδαίας και πολυπληθέστερης επαρχίας Κίνας να επισκεφθούν και να γνωρίσουν την Αττική μας.  Είμαι βέβαιος ότι το Σύμφωνο συνεργασίας που υπογράφουμε θα αποφέρει καρπούς, με μέγιστα οφέλη για την ανάπτυξη και την υγεία των λαών, των περιφερειών και των χωρών μας».

Ο Κυβερνήτης της Λαϊκής Κυβέρνησης της Σιτσουάν YinLiευχαρίστησε τον κ. Πατούλη για την υποστήριξη και τη συνεργασία.

«Το 2019, ο συνολικός όγκος εισαγωγών και εξαγωγών μεταξύ της Επαρχίας Σιτσουάν και της Ελλάδας είναι σχεδόν 80 εκατομμύρια δολάρια, έχει αυξηθεί 84% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά» τόνισε και πρόσθεσε πως «Η Κίνα θα παραμένει στο άνοιγμα και μεταρρυθμίσεις, καθώς και στην οικοδόμηση μιας πανανθρώπινης κοινότητας με κοινό πεπρωμένο».

Αναφερόμενος στην πανδημία εξέφρασε την πεποίθηση πως μαζί με την Περιφέρεια Αττικής, μπορούν να ενισχυθούν οι ανταλλαγές και οι συνεργασίες των δύο πλευρών, ώστε να συντονιστεί η προσπάθεια καταπολέμησης της επιδημίας στον τομέα της πρόληψης και ελέγχου των κρουσμάτων, της θεραπείας των ασθενών καθώς και της έρευνας και αναπτύξεως, προκειμένου να  εξασφαλίσουμε την ασφάλεια των λαών μας.

Παράλληλα εστίασε στην ανάγκη αναζωογόνησης των οικονομιών των δύο χωρών αλλά και προώθηση πολιτισμικών ανταλλαγών και έκλεισε λέγοντας: «Θα υποστηρίξουμε θερμά το άνοιγμα του Προξενείου της Ελλάδας στο Chengdu και το ξεκίνημα απευθείας πτήσης Chengdu- Αθήνας, ώστε να διευκολύνεται η ανταλλαγή προσωπικού μεταξύ των δύο επαρχιών, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο για τις έμπρακτες και αμοιβαίως επωφελείς συνεργασίες μεταξύ μας. Τον Αύγουστο του 2021, θα διεξαχθεί στο Chengdu η 31 Πανεπιστημιάδα. Καλωσορίζουμε ειλικρινά τη συμμετοχή φοιτητών και φοιτητριών από την Ελλάδα, όπου μπορούν να διευρύνουν τον ορίζοντά τους και να συνθέσουν από κοινού το ποίημα της νεολαίας και του μέλλοντος».

Από την πλευρά της η Πρέσβειρα της Κίνας στην Ελλάδα Zhang Qiyue συνεχάρη τις δύο Περιφέρειες για την αδελφοποίηση και τη συνεργασία επισημαίνοντας: «Είναι κατάλληλη η ώρα για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας σε επίπεδο αυτοδιοίκησης και των ανθρώπινων ανταλλαγών κάθε μορφής. Ελπίζω ότι η Σιτσουάν και η Αττική θα εκμεταλλευτούν την ευκαιρία της υπογραφής αυτού του μνημονίου φιλικής συνεργασίας για να ενισχύσουν περαιτέρω τις ανταλλαγές και να εμβαθύνουν τη συνεργασία, κατευθύνοντας τη συγκεκριμένη πορεία ανάπτυξης των σχέσεων Κίνας-Ελλάδας και εμπλουτίζοντας το περιεχόμενο της στρατηγικής σχέσης μας».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.