- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Ανατροπή στο δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής
Νικητής ο Μίχος του κινήματος στις Σκουριές, ηττημένος ο Πάχτας (video)
Νωρίς το πρωί της Δευτέρας ξεκαθάρισε το τοπίο στο Δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής, όπου για αρκετές ώρες η κατάσταση είχε στοιχεία θρίλερ. Τελικά με ενσωματωμένα τα 45 από τα 45 εκλογικά τμήματα, ο Γιάννης Μίχος που είναι υπέρμαχος και μέλος του κινήματος στις Σκουριές, συγκεντρώνει το 51,79% (8.031 ψήφους), ενώ ο Χρήστος Πάχτας το 46,95% 7.374 ψήφους. Η τρίτη υποψηφιότητα, αυτή του Γιάννη Τρικαλιώτη από τη Λαϊκή Συσπείρωση συγκέντρωσε το 1,92% των ψήφων. Κόσμος από την Ιερισσό και τα άλλα χωριά πανηγύριζε τη νίκη μέχρι το πρωί.
Η αποδοκιμασία του Χρήστου Πάχτα αποτυπώνει το γεγονός ότι αντίθεση του στο μεταλλείο χρυσού δεν ήταν η άποψη μιας μικρής μειοψηφίας αλλά η κεντρική θέση της πλειοψηφίας των κατοίκων της περιοχής που συμμετείχαν στις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις που έχουν γίνει ποτέ στην Ελλάδα για ένα τέτοιο θέμα. Η ανατροπή φαίνεται να δημιουργεί νέα δεδομένα αφού ο νέος δήμαρχος προεκλογικά είχε δεσμευθεί ότι θα ανοίξει διάλογο με την κυβέρνηση, την περιφέρεια, την επιχειρηματική κοινότητα και επιστημονική κοινότητα, τους εργαζομένους και τους φορείς της περιοχής αναζητώντας την ισορροπία της φέρουσας ικανότητας της περιοχής για μια ισόρροπη ανάπτυξη όλου του Δήμου. «Η άποψή μας είναι αντίθετη με την επέκταση της παραδοσιακά υφιστάμενης μεταλλευτικής δραστηριότητας. Η επέκταση της μεταλλείας στις Σκουριές και σε άλλες περιοχές μετατρέπει το σύνολο της περιοχής μας σε μια απέραντη μεταλλευτική ζώνη βαριάς βιομηχανικής εκμετάλλευσης», δήλωσε ο νικητής των εκλογών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα ισχυρό μήνυμα ελπίδας, ανθρωπισμού και διεθνούς αλληλεγγύης
Σκληρή απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών στις δηλώσεις για τους μουφτήδες της Θράκης
Επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Συμεών είχε ο πρωθυπουργός
«Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών
Στο βήμα της Παναττικής Συνδιάσκεψης της ΟΝΝΕΔ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο υπουργός Επικρατείας συγκρίνει την πορεία των δύο οικονομιών από το 2019 έως σήμερα
Παρεμβάσεις 500 εκατ. ευρώ, φοροαπαλλαγές, περιορισμοί στα Airbnb και νέα στεγαστικά προγράμματα
Ο αμερικανικός οίκος βλέπει ισχυρές δημοσιονομικές επιδόσεις, συνεχή μείωση του χρέους και ανθεκτική ανάπτυξη
O πρωθυπουργός υπερασπίστηκε την κυβερνητική πολιτική κατά της φοροδιαφυγής
Τα Βριλήσσια επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός όπου πραγματοποίησε ομιλία σε πολίτες, ενώ είχε προηγηθεί επίσκεψή του στα αντιπλημμυρικά έργα της περιοχής
Οι ελλείψεις σε Παθολογικές και Επείγοντα
H απάντηση στην προτροπή της να στηρίξει την ΕΛΑΣ
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον ρόλο της Εκκλησίας στη διατήρηση και ενίσχυση των δεσμών της Ελλάδας με την ομογένεια
Υποχρεωτική η εγγραφή στο νέο ΝΠΔΔ εντός ενός έτους για όσους διαθέτουν άδεια άσκησης επαγγέλματος
Κορυφαίοι αναλυτές και ειδικοί εξετάζουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις γεωπολιτικές προκλήσεις
Ό,τι χρειάζεται να γνωρίζετε
Οι νέες ιρανικές επιθέσεις σε πλοία στα Στενά του Ορμούζ πυροδοτούν ράλι στο αργό
Ποια θα λειτουργήσουν κανονικά
Πώς το εξασφαλίζουν οι αγρότες - Η έκπτωση στην αντλία και το QR code
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι συνταξιούχοι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.