Πολιτικη & Οικονομια

Μια Θεσσαλονίκη για όλους!

Γράφει ο Βασίλης Δήμος, υποψήφιος δ.σ. με το συνδυασμό «Εντάξει Θεσσαλονίκη» του Στ. Καλαφάτη

115069-643589.jpg
Βασίλης Δήμος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
68054-137084.jpg

Προέρχομαι από το χώρο των ατόμων με χρόνιες παθήσεις (μεσογειακή αναιμία). Ενώ οι προτεραιότητες του χώρου μας μπορούν να καταγραφούν εύκολα, δεν μπορούν να ιεραρχηθούν εύκολα. Επειδή είναι και πολλές, και όλες επείγουσες! Τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί μικρό ή κατώτερης σημασίας από τη στιγμή που αφορά ΑμεΑ. Ακόμη και το πιο ασήμαντο για πολλούς, έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για κάποιους άλλους.

Επίσης κάτι που μπορεί να είναι ύψιστης σημασίας για μια κατηγορία ΑμεΑ, δεν είναι τόσο σημαντικό για κάποια άλλη. Για παράδειγμα το φάρμακο και η νοσηλεία είναι θέμα ζωής για τους χρόνιους πάσχοντες, η προσβασιμότητα αποτελεί καίριο ζήτημα για τα άτομα με κινητικά προβλήματα και προβλήματα όρασης, ενώ τα ιδρύματα, οι χώροι άθλησης, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης και η λειτουργία σύγχρονων σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης είναι στην προτεραιότητα άλλων κατηγοριών ΑμεΑ.

Έτσι λοιπόν η δημοτική αρχή θα πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες και να κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις σε όλες τις ομάδες των Ατόμων με Αναπηρία, γιατί, όπως όλοι γνωρίζουμε, η οικονομική κρίση τους έπληξε πάρα πολύ. Οι οικογένειες που έχουν ένα άτομο από τις ευπαθείς ομάδες έχουν φτάσει σε μεγάλα αδιέξοδα και δυστυχώς καθημερινά προκύπτουν προβλήματα τα οποία έρχονται να προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα.

Γνωρίζοντας από μέσα τα προβλήματα και με δεδομένη την όρεξη για δουλειά και δημιουργία που έχουμε όλοι στον Συνδυασμό μας, θεωρώ ότι μπορώ να προσφέρω τα μέγιστα στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής. Τα τελευταία 15 χρόνια συνεργάζομαι με δεκάδες Φορείς Ατόμων με Αναπηρία και Χρόνιες Παθήσεις τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο και Πανελλαδικά. Τα προβλήματα είναι πολλά, ακόμη και για να τα αναφέρουμε. Καθημερινά δίνουμε μάχες με τους φορείς μας διεκδικώντας τα αυτονόητα (υγεία, περίθαλψη, νοσηλεία, προσβασιμότητα, εκπαίδευση, ψυχαγωγία, αποκατάσταση, κοινωνική ενσωμάτωση).

Με την υποψηφιότητά μου στο Δήμο Θεσσαλονίκης θα προσπαθήσω να δυναμώσω τη φωνή των ατόμων των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων που χρόνια εκπροσωπώ, και να δημιουργήσουμε μια δημοτική αρχή που θα μεριμνά για τις ευπαθείς ομάδες. Για μια πόλη Αλληλέγγυα και Φιλική για όλους. Για μια πόλη «εντάξει» προς όλους και για όλους!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ