- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μια Θεσσαλονίκη για όλους!
Γράφει ο Βασίλης Δήμος, υποψήφιος δ.σ. με το συνδυασμό «Εντάξει Θεσσαλονίκη» του Στ. Καλαφάτη
Προέρχομαι από το χώρο των ατόμων με χρόνιες παθήσεις (μεσογειακή αναιμία). Ενώ οι προτεραιότητες του χώρου μας μπορούν να καταγραφούν εύκολα, δεν μπορούν να ιεραρχηθούν εύκολα. Επειδή είναι και πολλές, και όλες επείγουσες! Τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί μικρό ή κατώτερης σημασίας από τη στιγμή που αφορά ΑμεΑ. Ακόμη και το πιο ασήμαντο για πολλούς, έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για κάποιους άλλους.
Επίσης κάτι που μπορεί να είναι ύψιστης σημασίας για μια κατηγορία ΑμεΑ, δεν είναι τόσο σημαντικό για κάποια άλλη. Για παράδειγμα το φάρμακο και η νοσηλεία είναι θέμα ζωής για τους χρόνιους πάσχοντες, η προσβασιμότητα αποτελεί καίριο ζήτημα για τα άτομα με κινητικά προβλήματα και προβλήματα όρασης, ενώ τα ιδρύματα, οι χώροι άθλησης, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης και η λειτουργία σύγχρονων σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης είναι στην προτεραιότητα άλλων κατηγοριών ΑμεΑ.
Έτσι λοιπόν η δημοτική αρχή θα πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες και να κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις σε όλες τις ομάδες των Ατόμων με Αναπηρία, γιατί, όπως όλοι γνωρίζουμε, η οικονομική κρίση τους έπληξε πάρα πολύ. Οι οικογένειες που έχουν ένα άτομο από τις ευπαθείς ομάδες έχουν φτάσει σε μεγάλα αδιέξοδα και δυστυχώς καθημερινά προκύπτουν προβλήματα τα οποία έρχονται να προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα.
Γνωρίζοντας από μέσα τα προβλήματα και με δεδομένη την όρεξη για δουλειά και δημιουργία που έχουμε όλοι στον Συνδυασμό μας, θεωρώ ότι μπορώ να προσφέρω τα μέγιστα στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής. Τα τελευταία 15 χρόνια συνεργάζομαι με δεκάδες Φορείς Ατόμων με Αναπηρία και Χρόνιες Παθήσεις τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο και Πανελλαδικά. Τα προβλήματα είναι πολλά, ακόμη και για να τα αναφέρουμε. Καθημερινά δίνουμε μάχες με τους φορείς μας διεκδικώντας τα αυτονόητα (υγεία, περίθαλψη, νοσηλεία, προσβασιμότητα, εκπαίδευση, ψυχαγωγία, αποκατάσταση, κοινωνική ενσωμάτωση).
Με την υποψηφιότητά μου στο Δήμο Θεσσαλονίκης θα προσπαθήσω να δυναμώσω τη φωνή των ατόμων των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων που χρόνια εκπροσωπώ, και να δημιουργήσουμε μια δημοτική αρχή που θα μεριμνά για τις ευπαθείς ομάδες. Για μια πόλη Αλληλέγγυα και Φιλική για όλους. Για μια πόλη «εντάξει» προς όλους και για όλους!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η Νέα Αριστερά δεν κατάφερε να διαμορφώσει ένα σαφές πολιτικό στίγμα»
Δεν θυμάμαι τόσα στελέχη να τινάζουν στον αέρα τα κόμματά τους με αντάλλαγμα μια θέση σε ένα κόμμα στο οποίο για τους περισσότερους ο ρόλος τους θα είναι αυτός των παιδιών για τα θελήματα
Το πρόγραμμα απασχόλησης επεκτείνεται για πρώτη φορά και στις Περιφέρειες
«Ανησυχία για πιθανή αλλαγή στρατηγικής της Χαμάς» σημειώνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Κυριαρχία των κινεζικών πλατφορμών χαμηλού κόστους - Επιβολή τέλους από τον Ιούλιο
«Ο κ. Τσίπρας προσέρχεται στο πολιτικό σκηνικό με το σύνολο των πεπραγμένων του» σημείωσε
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας για την επίσκεψή του στο Κέντρο Υγείας της περιοχής
Στο έκτο και τελευταίο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Στο Χιλιοστό»
Ενώ υπενθύμισε τη ρύθμιση για την προσωπική διαφορά που αφορά περισσότερους από 630.000 συνταξιούχους
«Τον μισθό μια χαρά τον εισέπραττε», δήλωσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην κατάσταση ασφάλειας στη Μέση Ανατολή
Στο 2ο Συνέδριο «Ελλάδα 2030», ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας
Αυξημένος ο αριθμός των πολιτών που επιλέγουν να κλείνουν ραντεβού μέσω του νέου συστήματος
Ο ΥΠΕΞ εξέφρασε τη διαρκή στήριξη της Ελλάδας προς το πατριαρχείο Ιεροσολύμων και τα πρεσβυγενή πατριαρχεία
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αποκλείει το σενάριο του «μοναχικού λύκου» στην Κρήτη
Η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου
Αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις
Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν φύγετε για διακοπές
Εμφανίζεται ως υπερπατριώτης αλλά στην πραγματικότητα η ζημιά που έχει κάνει στην πατρίδα προσπαθώντας να ικανοποιήσει τις προσωπικές του φιλοδοξίες ξεπερνάει κατά πολύ την οποιαδήποτε προσφορά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.