- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
ΚΙΝΑΛ: Πότε θα κινηθεί η διαδικασία για την κ. Τουλουπάκη;
Η ανακοίνωση από το Κίνημα Αλλαγής
Να τεθεί σε αργία η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, ζητά μέσω ανακοίνωσης το Κίνημα Αλλαγής.
Να εφαρμοσθεί ο νόμος για την τεθεί σε αργία η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, τονίζει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής. Με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου, το Κίνημα Αλλαγής επισημαίνει ότι είναι υποχρέωση του υπουργού Δικαιοσύνης να θέσει το ερώτημα της αργίας στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, όπως ορίζει ο νόμος περί Οργανισμού των Δικαστηρίων, «ιδιαίτερα μετά την αποστολή από τη Βουλή στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές των σοβαρών στοιχείων που προκύψουν για εμπλοκή της σε σοβαρά αδικήματα».
«Ο νόμος είναι απόλυτα σαφής, ουδείς μπορεί να τον παραβιάζει, επιχειρώντας να καλύψει καταστάσεις», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής.
Αφήνει αιχμές εναντίον του κ. Τσιάρα αναφέροντας: «Χθες οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, γιατί επί ενάμιση μήνα καθυστερούσε το ερώτημα προς το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο σχετικά με την θέση σε αργία της Εισαγγελέως Διαφθοράς μετά την άσκηση δίωξης εις βάρος της. Όπως ακριβώς ο Νόμος ορίζει.
Σήμερα ο κ. υπουργός ανακοίνωσε την ενοποίηση της Εισαγγελίας Διαφθοράς με το Οικονομικό Έγκλημα, προαναγγέλλοντας την απομάκρυνση από τη συγκεκριμένη θέση της κας Τουλουπάκη.
Η κίνηση αυτή της Κυβέρνησης δεν αναιρεί όμως την υποχρέωση του Υπουργού με βάση το άρθρο 57 του Νόμου περί Οργανισμού των Δικαστηρίων, να θέσει στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο το ερώτημα της θέσης της σε αργία».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο στη στρατηγική Τραμπ
Η Ελλάδα εξοφλεί πρόωρα δάνεια ύψους 5,29 δισ. ευρώ - Τα οφέλη στην οικονομία
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.