- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Πέτσας: Παρατράβηξε η προκλητικότητα της Τουρκίας
«Σε όλο αυτό το διάστημα η τουρκική ηγεσία εξαπολύει σχεδόν καθημερινά απειλές πολέμου και επιδίδεται σε προκλητικές αναφορές κατά της Ελλάδας»
Για τις απειλές και τις προκλήσεις της Τουρκίας προς την Ελλάδα μίλησε ο Στέλιος Πέτσας κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
«Παρατράβηξαν οι παράνομες και προκλητικές κινήσεις της Άγκυρας» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας αναφερόμενος στις συνεχείς ενέργειες της Τουρκίας που επιχειρούν να δυναμιτίσουν τις σχέσεις με την Ελλάδα.
«Σε όλο αυτό το διάστημα η τουρκική ηγεσία εξαπολύει σχεδόν καθημερινά απειλές πολέμου και επιδίδεται σε προκλητικές αναφορές κατά της Ελλάδας» πρόσθεσε.
Η στάση της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία
Αναφερθείς στη στάση της Ελλάδας ο κ. Πέτσας μίλησε για το τρίπτυχο «πολιτική, διπλωματία και επιχειρησιακή ετοιμότητα».
«Απαντάμε με πολιτική, διπλωματική και επιχειρησιακή ετοιμότητα και είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα» υπογράμμισε.
Ο κ. Πέτσας υπενθύμισε τη στάση της Ελλάδας που οδήγησε σε συμφωνίες με Ιταλία και Αίγυπτο για την ΑΟΖ, αλλά μιλώντας για την Τουρκία, τόνισε ότι «διάλογος κάτω από απειλές και προκλήσεις δεν γίνεται».
Αντίθετα, όπως είπε, «το μήνυμά μας είναι ξεκάθαρο: Σταματούν οι προκλήσεις, ξεκινούν οι συζητήσεις. Σταματούν οι απειλές, αρχίζουν οι διερευνητικές επαφές. Πάντα με βάση το διεθνές δίκαιο και τη σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας ώστε είτε να βρούμε λύση στην εκκρεμότητα οριοθέτησης των θαλάσσιων ζωνών είτε να συντάξουμε συνυποσχετικό για την από κοινού παραπομπή του θέματος στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης».
«Παρατράβηξαν οι παράνομες και προκλητικές κινήσεις της Άγκυρας» διαμήνυσε ο κ. Πέτσας, ενώ παράθεσε επεισόδια που καταγράφονται από την αρχή της χρονιάς, όπως με την κρίση στον Έβρο, τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας και της Μονής της Χώρας σε τζαμιά, την έξοδο του Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.
«Σε όλο αυτό το διάστημα η τουρκική ηγεσία εξαπολύει σχεδόν καθημερινά απειλές πολέμου και επιδίδεται σε προκλητικές αναφορές κατά της Ελλάδας» πρόσθεσε.
Οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε το μήνυμα που στέλνει η ελληνική κυβέρνηση πως «η τουρκική προκλητικότητα δεν στρέφεται εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου» και υπενθύμισε ότι ήδη ο κ. Μητσοτάκης έχει απευθύνει επιστολή στον γ.γ. του ΗΟΕ στην οποία παρουσιάζει την έκνομη δραστηριότητα της Άγκυρας.
Ο ίδιος διαμήνυσε ότι προτεραιότητα δίνεται στη διπλωματία, προειδοποιώντας πάντως ότι «η Ελλάδα δεν σύρεται και δεν εκβιάζεται».
«Είμαστε σε επαφή με φίλες χώρες για ενίσχυση εξοπλισμού Ενόπλων Δυνάμεων. Στις 12 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, ο πρωθυπουργός θα εξειδικεύσει το τρίπτυχο στο οποίο κινούμαστε: Εξοπλιστικά προγράμματα, ενίσχυση ανθρωπίνου δυναμικού Ενόπλων Δυνάμεων και ανάταξη αμυντικής βιομηχανίας».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.