Πολιτικη & Οικονομια

Κορωνοϊός: Αντί-πράξη τώρα στις θεωρίες συνωμοσίας

Χρειάζεται άμεση επικοινωνιακή «επίθεση» εναντίον όλων αυτών των θεωριών που αναπτύσσονται στην Ελλάδα.

63834-643587.jpg
Βασίλης Βενιζέλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
atzarakis-dionisis.jpg

Οι θεωρίες συνωμοσίας για τον κορωνοϊό βρίσκουν όλο και περισσότερους οπαδούς στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση πρέπει να βρει τρόπους να απαντήσει.

Εάν υποπέσαμε συλλογικά σε ένα σοβαρό λάθος, από την αρχή, κιόλας, της επιδημίας του νέου κοροναϊού SARS- COV 2 στη χώρα μας, αυτό το λάθος ήταν και είναι η υποτίμηση και η «στεγνή» απαξία, με τις οποίες αντιμετωπίσαμε τις λογής – λογής θεωρίες συνωμοσίας περί ανυπαρξίας του ιού και διεθνούς συμπαιγνίας προκειμένου να προωθηθούν διεθνή  κερδοσκοπικά συμφέροντα.

Υποτιμήσαμε αυτά τα φαινόμενα, απαξιώσαμε την δυνατότητά τους να διεισδύσουν στην ελληνική κοινωνία, παρά το γεγονός ότι, εάν κοιτάξει κανείς σε έναν πάγκο με τα περιοδικά, τα οποία κυκλοφορούν στη χώρα μας, τα περιοδικά που προωθούν τέτοιες θεωρίες συνωμοσίας και ομνύουν στο όνομα του παραλόγου είναι δεκάδες…

Από την αρχή της εξάπλωσης της επιδημίας της νόσου COVID – 19 στην Ευρώπη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) συγκρότησε μία ομάδα επιστημόνων, στόχος της οποίας ήταν και είναι η αποδόμηση τέτοιων θεωριών συνωμοσίας και η αποκαθήλωση κάθε λογής fake news σχετικά με την πανδημία του SARS – COV 2. 

Είναι προφανές ότι, δεδομένου ότι τέτοια ομάδα επιστημόνων για τον ίδιο στόχο δεν συγκροτήθηκε ποτέ στη χώρα μας, έχουμε αργήσει σχετικά, έχουμε υποβοηθήσει την άκοπη ανάπτυξη τέτοιων θεωριών συνωμοσίας εντός της ελληνικής κοινωνίας και δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο.

Το λέμε αυτό, γιατί αποτελεί εκ των πραγμάτων μία κατεπείγουσα προτεραιότητα, τόσο για την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας και τον ίδιον τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, όσο και για την κυβέρνηση, να ξεκινήσει πάραυτα μία έξυπνη και προσαρμοσμένη κυρίως στους νεαρούς συνανθρώπους μας επικοινωνιακή «επίθεση» εναντίον όλων αυτών των θεωριών συνωμοσίας, οι οποίες αναπτύσσονται συγκεκριμένα στην Ελλάδα. 

Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε από χθες, Σάββατο, συντετριμμένοι τη διασωλήνωση μίας 17χρονης ασθενούς με βαριά νόσο COVID – 19 στη Βόρειο Ελλάδα και να αφήνουμε κι άλλο χώρο στην ανάπτυξη τέτοιων εγκληματικών και βαθιά επικίνδυνων θεωριών, οι οποίες ισχυρίζονται τα πάντα, προκειμένου να καταλήξουν στο «συμπέρασμα» περί… ανυπαρξίας του ιού και της πανδημίας!

Θεωρίες Συνωμοσίας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ