- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Σύγκρουση Μητσοτάκη - Τσίπρα στη Βουλή: Live οι ομιλίες
Για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών
Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπδρας διασταυρώνουν στη Βουλή τα ξίφη τους για την Οικονομία, τον κορωνοϊό και τα αναδρομικά των συνταξιούχων μεταξύ άλλων.
Σε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα εξελίσσεται το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για την Οικονομία.
Οι ομιλίες του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα γίνονται στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου «Φορολογικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας της ελληνικής οικονομίας».
Στο βήμα της Βουλής βρίσκεται αυτήν την ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της δευτερολογίας του.
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ότι τα αναδρομικά στους συνταξιούχους θα δοθούν εφάπαξ. «Η Ελλάδα είναι από τις κερδισμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσον αφορά το Ταμείο Ανάκαμψης για τον κορωνοϊό» ανέφερε ακόμη ο πρωθυπουργός και εξήγησε: «Η Ελλάδα έλαβε από τα μεγαλύτερα χρηματικά ποσά ανά ποσοστό του ΑΕΠ, καθώς αν προστεθούν και οι πόροι του κοινοτικού πλαισίου (σ.σ. προϋπολογισμός της Ε.Ε. για την περίοδο 2021-2027) το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 72 δισ. ευρώ. Πρόκειται για 32 δισεκατομμύρια ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης και 40 δισεκατομμύρια ευρώ του πολυετούς κοινοτικού προϋπολογισμού».
«Το κύριο στοίχημα της Ελλάδας είναι η αξιοποίηση αυτών των χρημάτων, προκειμένου να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία και αφετηρία για κάτι καινούριο» τόνισε επίσης ο πρωθυπουργός.
Τσίπρας για οικονομία: Να μη γίνεται προσπάθεια ωραιοποίησης
Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε από το βήμα της Βουλής ότι δεν πρέπει να γίνεται «προσπάθεια ωραιοποίησης της κατάστασης στην οικονομία».
«Προφανώς η πανδημία έχει χτυπήσει σε όλες τις χώρες. Όμως, η ελληνική οικονομία είναι σε πτωτική πορεία από τον Σεπτέμβρη του 2019» τόνισε και πρόσθεσε πως «Οι επιπτώσεις στην Ελλάδα θα είναι μεγάλες, δυσανάλογες με όλες τις προβλέψεις».
«Δεν έχετε σχέδιο, πέρα από μπαλώματα για την επόμενη φάση μετά το lockdown. Και όταν πια η ύφεση θα αγγίξει δυσθεώρητα επίπεδα, θα έρθετε να πείτε στον ελληνικό λαό: Ετοιμαστείτε για μερικά χρόνια λιτότητας ακόμα γιατί φταίει η πανδημία» είπε ακόμη, ενώ για τα αναδρομικά σχολίασε: «Δεν ήταν πολιτική επιλογή να δώσετε τα αναδρομικά, όπως είπατε. Ήταν υποχρέωσή σας. Οφείλετε να τα δώσετε, βάσει της απόφασης της Δικαιοσύνης».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εβδομαδιαία ανάρτηση του πρωθυπουργού - Αναλύει τις διεθνείς προκλήσεις και τον ρόλο της Ελλάδας
Ο πλήρης σχεδιασμός για οικονομία, κράτος, κοινωνία και ανάπτυξη την επόμενη χρονιά
Το νέο νομοσχέδιο και το ζήτημα της τηλεθέασης
Το ΥΠΕΝ επεκτείνει τα προγράμματα «Εξοικονομώ» - Ειδική μέριμνα για ευάλωτα νοικοκυριά, φοιτητές και κλειστά ακίνητα
Σε ισχύ οι νέες φορολογικές κλίμακες στον ιδιωτικό τομέα - Ποιοι κερδίζουν περισσότερο
Παρά τις ελκυστικές τιμές, η αγοραστική κίνηση παραμένει «παγωμένη» - Οι έμποροι ζητούν αλλαγές στο πλαίσιο των προσφορών
Ο γνωστός δημοσιογράφος, σύμβουλος επικοινωνίας και ακτιβιστής μιλάει στην Athens Voice
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.