- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Μητσοτάκης: Εφάπαξ σε όλους τους συνταξιούχους τα αναδρομικά
Κατά την παρέμβασή του για το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών
Εφάπαξ θα δοθούν στους συνταξιούχους τα αναδρομικά όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής.
Για το φλέγον ζήτημα των αναδρομικών στους συνταξιούχους μίλησε μεταξύ άλλων από το βήμα της Βουλής, το μεσημέρι της Τετάρτης 29 Ιουλίου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Η ομιλία του πρωθυπουργού έγινε στο πλαίσιο της συζήτηση του νομοσχεδίου «Φορολογικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας της ελληνικής οικονομίας».
«Εφάπαξ, πλήρως και σε όλους τους συνταξιούχους, μέσα στο 2020, θα δοθούν τα αναδρομικά που δικαιούνται με βάση την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας» ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο κ. Μητσοτάκης διευκρίνισε ότι αφορά κύριες συντάξεις του ιδιωτικού τομέα, αλλά επεκτείνεται και στους συνταξιούχους του Δημοσίου, και συνολικά αφορά περίπου 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους.
Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι, η κυβέρνηση συμμορφώνεται με τις δικαστικές αποφάσεις, όπως είχε δεσμευτεί, πρόκειται για ποσό 1,4 δισ. ευρώ, αφορά κύριες συντάξεις και το δικαίωμα επεκτείνεται και στους συνταξιούχους του Δημοσίου.
«Από τους κερδισμένους η Ελλάδα»
«Η Ελλάδα είναι από τις κερδισμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσον αφορά το Ταμείο Ανάκαμψης για τον κορωνοϊό» σημείωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής.
Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε ότι «η Ελλάδα έλαβε από τα μεγαλύτερα χρηματικά ποσά ανά ποσοστό του ΑΕΠ, καθώς αν προστεθούν και οι πόροι του κοινοτικού πλαισίου (σ.σ. προϋπολογισμός της Ε.Ε. για την περίοδο 2021-2027) το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 72 δισ. ευρώ.
»Πρόκειται για 32 δισεκατομμύρια ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης και 40 δισεκατομμύρια ευρώ του πολυετούς κοινοτικού προϋπολογισμού».
«Στόχος μας το NextGenerationHellas»
«Οι στόχοι που είχαμε θέσει εξαρχής ως χώρα ικανοποιήθηκαν στο ακέραιο. Βρισκόμαστε τώρα αντιμέτωποι με μια μεγάλη εθνική πρόκληση: μια διαφορετική αντίληψη στο πώς εκμεταλλευόμαστε αυτά τα κεφάλαια. Το κρίσιμο δεν είναι να προσφέρουμε μια ανακούφιση αλλά να μετατρέψουμε το NextGenereationEU σε NextGenerationHellas. Δεν υπάρχει κανένα συμπληρωματικό μνημόνιο για εκταμίευση αυτών των πόρων», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.
Ακολούθως, ο κ. Μητσοτάκης διεμήνυσε ότι «το κύριο στοίχημα της Ελλάδας είναι η αξιοποίηση αυτών των χρημάτων, προκειμένου να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία και αφετηρία για κάτι καινούριο» και πρόσθεσε:
«Η στόχευση και η κατανομή των πόρων δεν θα γίνει με ασύντακτες διαδικασίες, πελατειακά συμφέροντα και καθυστερήσεις. Το κυβερνητικό σχέδιο θα είναι βασισμένο στις προτάσεις της Επιτροπής Πισσαρίδη που θα ενσωματώνει όλες τις σύγχρονες παγκόσμιες τάσεις».
Όπως επεσήμανε δε, «τους επόμενους δύο μήνες θα γίνει μια εντατική συζήτηση, ώστε να καταλήξουμε στις όσο το δυνατόν μεγαλύτερες συναινέσεις, για να καταθέσουμε μια συνεκτική πρόταση στην Ε.Ε.»
Αξίζει να σημειωθεί πως κάθε χώρα – μέλος της Ε.Ε. πρέπει να παρουσιάσει στην Κομισιόν έως τις 15 Οκτωβρίου ένα εθνικό σχέδιο δράσεων, το οποίο θα αφορά την κατανομή των χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης. Από ελληνικής πλευράς, το σχέδιο θα καταρτιστεί από μία Επιτροπή Ειδικών, προεξέχοντος του Κύπριου νομπελίστα οικονομολόγου Χριστόφορου Πισσαρίδη.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Επειδή έχει αλλάξει 2-3 κόμματα δεν σημαίνει πως είμαστε όλοι ίδιοι»
Έκανε συζητήσεις για επενδύσεις στην Ελλάδα
«Την καθυστέρηση εφαρμογής για τον υπολογισμό των τόκων, την πληρώνει ξανά ο δανειολήπτης»
Η έκφραση που προκάλεσε την αντίδραση της εκπροσώπου της ΝΔ
Ο υπουργός Επικρατείας θέτει 10 ερωτοαπαντήσεις για τους ελέγχους στα ιδιωτικά ιατρεία, τα διαγνωστικά κέντρα, τα κέντρα αισθητικής και στον ρόλο του κράτους
Ποιον εμπιστεύονται περισσότερο για τις εξαγγελίες της ΔΕΘ
Τι αναφέρει ο βουλευτής Κέρκυρας
«Κουίζ για τον Νίκο Φαραντούρη - για όσα αισχρά είπε σήμερα στην Αλεξάνδρα Σδούκου»
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ καταγγέλλει τον Φαραντούρη για σεξιστική επίθεση
Tι είπε για την υποψηφιότητά του
Η Τράπεζα της Ελλάδας εφιστά την προσοχή των πολιτών για να μην πέσουν θύματα σε νέα απάτη με ΑΙ
Όσα είπε ο υπουργός Υγείας για το ιστορικό λειτουργίας του ιατρείου στο Κολωνάκι, όπου πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης
Παρεμβάσεις της Περιφέρειας για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας με έμφαση στις μικρές επιχειρήσεις
Τι ώρα μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ
Ζητά την αποπομπή του από το ΠΑΣΟΚ
Στήριξη στα νοικοκυριά για το ενεργειακό κόστος, με βάση τις δημοσιονομικές αντοχές
«Το ΠΑΣΟΚ είχε θεσπίσει ειδικό σώμα 138 εκπαιδευμένων ελεγκτών»
Στο 18% η επιρροή Σαμαρά - Τι δείχνει η μέτρηση για ενδεχόμενο κόμμα Κασιδιάρη
Η βασική διάρκεια της επιδότησης είναι 12 μήνες, ενώ προβλέπεται δυνατότητα παράτασης
Μία ημέρα μετά την πολιτική κηδεία στο Α’ Νεκροταφείο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.