- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δένδιας: Δεν υπάρχει διάλογος με την Τουρκία
«Ο καθένας κρίνεται από τη συμπεριφορά του και η συμπεριφορά της Τουρκίας ήταν παραβατική»
Για τη στάση της Ελλάδας απέναντι στο ενδεχόμενο έναρξης διαλόγου μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας μίλησεο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.
Την ύπαρξη διαλόγου με την Τουρκία διέψευσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός ανέφερε πως «η Ελλάδα είναι ανοιχτή στο διάλογο, όχι όμως επί παντός επιστητού» τονίζοντας πως «δεν συζητά ούτε υπό το κράτος απειλών, ούτε υπό το κράτος προθεσμιών»
Ο κ. Δένδιας κλήθηκε να σχολιάσει ακολούθως την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί σημειώνοντας πως «αυτή τη στιγμή η προσπάθεια της Τουρκίας να το μετατρέψει σε τζαμί μόνο κακό μπορεί να κάνει στην εικόνα της Άγκυρας διεθνώς».
Για το σύμφωνα Τουρκίας και Λιβύης ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι τόσο για την Ελλάδα όσο και για τη διεθνή κοινότητα είναι ανύπαρκτο.
«Η αντίληψη ότι μπορείς να μοιράζεις θαλάσσιες ζώνες αγνοώντας την ύπαρξη του τέταρτου μεγαλύτερου νησιού της Μεσογείου, την Κρήτη, είναι μια τοποθέτηση από την τουρκική πλευρά που δεν είναι θετική» δήλωσε.
Σχολιάζοντας τη στάση της Άγκυρας, ο υπουργός σημείωσε ότι «ο καθένας κρίνεται από τη συμπεριφορά του.
»Και η συμπεριφορά της Τουρκίας ήταν παραβατική, δεν σεβόταν το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας και συνεχίζει να είναι. Η Ελλάδα πάντα λέει πως είναι ανοιχτή στο διάλογο, ωστόσο δεν διεξάγει διάλογο επί παντός επιστητού. Μία είναι η διαφορά με την Τουρκία: η υφαλοκρηπίδα και οι υπερκείμενες θάλασσιες ζώνες. Επ’ αυτής της διαφοράς η Ελλάδα έχει πει -διαχρονικά- ότι είναι διατεθειμένη να συζητήσει και εφόσον δεν καταλήξουν σε συμφωνία, να κάνουμε ένα συναποσχετικό και να πάμε στο Δικαστήριο της Χάγης» τόνισε.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι να προσέξετε για να μη χάσετε την πληρωμή
Οι δύο τρόποι για να κάνετε την αίτηση
Η γαλλική επένδυση στον Great Sea Interconnector αναβαθμίζει τον ρόλο της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ η πολιτική ατζέντα παραμένει στραμμένη στα εσωτερικά προβλήματα
Αιχμές για έλλειψη δημοκρατικού διαλόγου και συλλογικών διαδικασιών
«Διερωτώμαι τι θα λένε τώρα», επισημαίνει σε ανάρτησή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Χωρίς τέλος ο «πονοκέφαλος» για τους αδειούχους του Αυγούστου
Τι ισχύει με την προσαύξηση
Τι ώρα μπαίνουν τα λεφτά στα ΑΤΜ
«Αγρότες και κτηνοτρόφοι διαπιστώνουν ότι το πλαίσιο των επιδοτήσεων μπαίνει στα σωστά του θεμέλια» σημειώνει ο πρωθυπουργός
«Να μην αφήσουμε να περάσει ούτε μία μέρα για να προχωρήσουμε στις ενέργειες αποκατάστασης του δάσους που χάθηκε»
Ποιες εργασίες θα γίνουν
Πού και πώς κάνω την αίτηση
Προτεραιότητα η προστασία των πολιτών και η ταχεία καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών
Η είσοδος της Meridiam ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης στον ενεργειακό τομέα της Ελλάδας - H σημασία της συμφωνίας
Για ανεπαρκή χρηματοδότηση κάνει λόγο ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ
«Τώρα είναι δικό μας χρέος να σταθούμε δίπλα σας», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ο Αλ Σισί εξέφρασε την συμπαράστασή του στην Ελλάδα για τις πρόσφατες πυρκαγιές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.