- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σακελλαροπούλου σε ΥΠΕΞ Βουλγαρίας:Αναμένουμε έμπρακτη αλληλεγγύη
«Απέναντι στις προκλητικές τουρκικές ενέργειες»
Για την τουρκική προκλητικότητα μίλησαν μεταξύ άλλων η Κατερίνα Σακελλαροπούλου και η υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας Ekaterina Zaharieva.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου δέχτηκε σήμερα την αναπληρώτρια Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών της Βουλγαρίας Ekaterina Zaharieva.
Η κυρία Σακελλαροπούλου υπογράμμισε τις εξαιρετικές σχέσεις των δύο χωρών και αναφέρθηκε στις προσπάθειες αντιμετώπισης της πανδημίας και σταδιακού ανοίγματος στον τουρισμό από τις δύο χώρες. Επεσήμανε ακόμα ότι «οι σχέσεις καλής γειτονίας που επιβάλλεται να υπάρχουν στην περιοχή μας διαταράσσονται από αλλεπάλληλες προκλητικές τουρκικές ενέργειες», όπως η έκδοση NAVTEX σε περιοχή που περιλαμβάνει και ελληνικές θαλάσσιες ζώνες, η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, κλπ.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι αναμένουμε έμπρακτη επίδειξη αλληλεγγύης από τους εταίρους μας στην ΕΕ και, φυσικά, από τη φίλη Βουλγαρία. Από την πλευρά της, η Υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας τόνισε ότι Ελλάδα και Βουλγαρία αποτελούν υπόδειγμα καλής γειτονίας και φιλικών σχέσεων στη σημερινή Ευρώπη. Σημείωσε ακόμα πόσο σημαντικός τουριστικός προορισμός είναι η Ελλάδα για τη Βουλγαρία και, ως εκ τούτου, ότι ελπίζει να αμβλυνθούν σύντομα οι υγειονομικοί περιορισμοί, ενώ συμφώνησε με την κυρία Σακελλαροπούλου ότι μονομερείς πράξεις εκ μέρους της Τουρκίας δεν συμβάλλουν στην ηρεμία της περιοχής. Επανέλαβε τέλος την πρόσκληση του Προέδρου της χώρας της προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για πραγματοποίηση επίσημης επίσκεψης στη Βουλγαρία.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.