- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ελληνοτουρκικά και Αγία Σοφία κυριάρχησαν στο Προεδρικό Μέγαρο
Οι πολιτικές συζητήσεις κατά την δεξίωση για την 46η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας
Οι πολιτικές συζητήσεις που κυριάρχησαν κατά την δεξίωση για την 46η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, ήταν τα ελληνοτουρκικά και η Αγία Σοφία
Τα ελληνοτουρκικά, οι τελευταίες προκλήσεις της 'Αγκυρας και η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί κυριάρχησαν στις πολιτικές συζητήσεις στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου κατά την δεξίωση για την 46η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας.
Από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές της βραδιάς ήταν η συζήτηση που είχε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με τον υπουργό Εθνικής 'Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, παρουσία και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου.
Η κυρία Σακελλαροπούλου ρώτησε τον υπουργό Εθνικής 'Αμυνας σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις και τις κινήσεις του τουρκικού στόλου, για να λάβει την απάντηση από τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, ότι εμείς στις θέσεις μας και εκείνοι στις δικές τους.
Συνεχίζοντας, η Πρόεδρος θέλησε να μάθει, εάν το τουρκικό ερευνητικό «Ορούτς Ρέις» παραμένει αγκυροβολημένο, ενώ από την πλευρά του, ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι η κατάσταση θα εξομαλυνθεί όταν επιστρέψουν στους ναυστάθμους οι δύο στόλοι. Μάλιστα, ο υπουργός τόνισε ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έδειξαν πολύ υψηλά αντανακλαστικά.
Κλείνοντας την συζήτηση η Πρόεδρος παρατήρησε ότι είμαστε μια χώρα, που δεν πλήττει ποτέ. Συγκλονιστική, ενώ δείχνοντας τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο τόνισε ότι έχουμε γερές πλάτες να στηριζόμαστε.
Συζήτηση, επίσης, με τον υπουργό 'Αμυνας και τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων είχε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αμέσως μετά και απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους ευχήθηκε «να έχουμε ένα ήσυχο Σαββατοκύριακο».
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε ερωτηθεί για το πως αισθάνθηκε σήμερα όταν άκουσε την πρώτη μουσουλμανική προσευχή στην Αγία Σοφία και απάντησε λέγοντας δεν αισθάνθηκα τίποτα λιγότερο απ΄ότι όλοι οι Έλληνες.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου μαζί με τους πολικούς αρχηγούς αποσύρθηκαν, όπως είθισται, στο βάθος του κήπου, στο γνωστό κιόσκι, όπου παρέμειναν περίπου μια ώρα και στη συνέχεια, η Πρόεδρος συζήτησε και φωτογραφήθηκε με αρκετούς από τους παρευρισκόμενους, πολιτικούς, ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών, καθώς και δημοσιογράφους.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι αμέσως μετά την ομιλία της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατευθύνθηκε προς τους αντιστασιακούς και τους συγγενείς τους, τους οποίους χαιρέτισε έναν προς ένα και στη συνέχεια απευθύνθηκε στους πολιτικούς αρχηγούς και στους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, εκτός από τους πολιτικούς αρχηγούς, και οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Σημίτης, Γιώργος Παπανδρέου, Αντώνης Σαμαράς και Λουκάς Παπαδήμος, υπουργοί, βουλευτές, αρκετοί πανεπιστημιακοί, ανώτατοι δικαστικοί καταξιωμένοι καλλιτέχνες, εκπρόσωποι παραγωγικών τάξεων, επαγγελματικών οργανώσεων κι επιμελητηρίων, εκπρόσωποι μεγάλων ιδρυμάτων της χώρας, μέλη Ανεξάρτητων Αρχών, δημοσιογράφοι, καθώς και επαγγελματίες, που κατά τη διάρκεια της πανδημίας και του lockdown, πρόσφεραν με αυταπάρνηση στο κοινωνικό σύνολο.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Μέχρι στιγμής η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει εκτεταμένο πρόβλημα», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
Η τουρκική κυβέρνηση καταθέτει νομοσχέδιο για τον καθορισμό θαλάσσιων ζωνών σε περιοχές του Αιγαίου και της Αν. Μεσογείου
Νέες παρεμβάσεις σε υγεία, πολιτική προστασία, καθαριότητα, ενέργεια και διαστημικές υποδομές
Τι ανακοίνωσε για το ταμείο καινοτομίας για νέα φάρμακα
Κίνητρα για βελτίωση της παραγωγικότητας και πιο δίκαιη διάχυση του πλούτου
Συζήτηση με επίκεντρο τη Χάλκη, τους χριστιανούς της Μέσης Ανατολής και τις εξελίξεις στην ορθοδοξία
«Εξετάσθηκαν οι προοπτικές συνεργασίας του πορτογαλικού με το ελληνικό αμυντικό οικοσύστημα», δήλωσε ο υπουργός
Η απάντηση της Υπουργού Πολιτισμού στις επίκαιρες ερωτήσεις του ΠΑΣΟΚ
Όσα τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ενόψει του F4 της Αθήνας
Η έναρξη της διαδικασίας έγινε στις 16 Φεβρουαρίου 2026,
O Οικουμενικός Πατριάρχης προέτρεψε τους μαθητές να ενστερνιστούν τις πνευματικές αξίες
Όσα δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους σε συνέντευξή του
Με κανόνες, ασφάλεια και σεβασμό στον δημόσιο χώρο, σύμφωνα με την «Αθήνα Ψηλά»
«Ζούμε για να δουλεύουμε ή δουλεύουμε για να ζούμε;»
Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ
Το ινστιτούτο, οι πόροι του και η δωρεάν ψυχαγωγία
Υποχρεωτική η ασφάλιση και για τα ενοικιαζόμενα
«Διαρκώς κάνουμε αξιολογήσεις κατόπιν εορτής»
Η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή της ΕΕ ως προς την αναλογία κατώτατου προς μέσο μισθό – Πώς το «διαβάζει» αυτό το ΚΕΦΙΜ
Τι είπε για τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.