Πολιτικη & Οικονομια

Τηλεφωνική επικοινωνία Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αιγύπτιο αλ Σίσι

Συνεχίζονται οι διπλωματικές πρωτοβουλίες της Ελλάδας για τη διεθνή απομόνωση της Τουρκίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Αιγύπτου αλ Σίσι
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Αιγύπτου αλ Σίσι © EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Αιγύπτου αλ Σίσι για τις τουρκικές προκλήσεις.

Με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι είχε τηλεφωνική επικοινωνία την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020 ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχήθηκε στον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι για τη σημερινή εθνική εορτή της Αιγύπτου.

Εκτός από τις νέες τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, έγινε συζήτηση και για τη διαμορφωθείσα κατάσταση στη Λιβύη, ενώ επιβεβαιώθηκαν οι άριστες διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Αιγύπτου. Η τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι εντάσσεται στις συνεχιζόμενες πρωτοβουλίες της Ελλάδας σε διπλωματικό επίπεδο για τη διεθνή απομόνωση της Τουρκίας.

Η τουρκική NAVTEX, με ισχύ έως 2 Αυγούστου, για «σεισμικές» έρευνες νοτιοανατολικά από το Καστελόριζο, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Ελλάδας, η οποία με προσοχή και αποφασιστικότητα προχώρησε σε σειρά ενεργειών για να απαντήσει στη νέα αυτή προκλητική ενέργεια.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ