- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Κυριάκος Μητσοτάκης για φωτιά στο Μάτι: Δεν ξεχνάμε
Τι έχει κάνει μέχρι στιγμής η κυβέρνηση για να στηρίξει τους πυρόπληκτους - Η ανάρτηση του πρωθυπουργού στο Twitter
Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα δύο χρόνια από τη φωτιά στο Μάτι - Τα μέτρα που έχει υλοποιήσει η κυβέρνηση για να ανακουφίσει τους πυρόπληκτους.
Με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από τη φωτιά στο Μάτι με τους 102 νεκρούς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανήρτησε μήνυμα στο Twitter.
Μεταξύ άλλων αναφέρεται σε μέτρα που έχει υλοποιήσει η κυβέρνηση για να ανακουφίσει τους πυρόπληκτους, ενώ αφήνει αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ για «ανεπάρκεια» και «συγκάλυψη» σχετικά με τη φωτιά στο Μάτι.
«Δεν ξεχνάμε το Μάτι. Τους συμπολίτες μας που χάθηκαν. Τους συγγενείς, που πάντα θα θρηνούν. Τους τραυματίες και τους κατοίκους της περιοχής, που παλεύουν ακόμη να ξαναχτίσουν τις ζωές τους» αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την τραγωδία στο Μάτι, που κόστισε τη ζωή σε 102 ανθρώπους.
«Στον τόπο αυτόν, πριν από δύο χρόνια, το κράτος κατέρρευσε μέσα στις φλόγες της ανεπάρκειάς και τις στάχτες της συγκάλυψης. Σήμερα το κράτος υπάρχει, εργάζεται, προσπαθεί: Οι εγκαυματίες περιθάλπονται, οι χώροι καθαρίστηκαν από την καύσιμη ύλη και ο αμίαντος απομακρύνεται. Οι πυρόπληκτοι στεγάστηκαν και ενισχύθηκαν. Και τα παλαιά, επικίνδυνα κτίρια κατεδαφίστηκαν» σημειώνει ο πρωθυπουργός.
Επισημαίνει ότι «όλες οι ιδιοκτησίες έχουν απαλλαγεί από ΕΝΦΙΑ. Το "112" λειτουργεί και η Πολιτική Προστασία και η Πυροσβεστική αναδιαρθρώθηκαν και εξοπλίστηκαν. Το κυριότερο: Το ειδικό πολεοδομικό σχέδιο για το νέο Μάτι είναι, πλέον, έτοιμο. Με προβλέψεις για νέες σύγχρονες κατοικίες. Υποδομές υγείας, εκπαίδευσης και πολιτισμού. Και με πολύ πράσινο», υπογραμμίζοντας ότι τίποτα, δεν είναι ακόμη αρκετό.
«Οφείλουμε να εντάξουμε τα πολλά έργα που χρειάζονται στον λίγο χρόνο που υπάρχει. Και να προσαρμόσουμε τον ρυθμό μας, στον ρυθμό των αναγκών. Δύο χρόνια μετά, τιμούμε το Μάτι γιατρεύοντας τις πληγές του. Και φέρνοντας πιο γρήγορα την αρχή της καινούργιας, αισιόδοξης ζωής του» προσθέτει ο πρωθυπουργός και δηλώνει ότι σε λίγες ημέρες θα βρεθεί στο Μάτι, για να συναντήσει τους κατοίκους και να μιλήσουν από κοντά για «τα έργα του σήμερα και την αναγέννηση του αύριο».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ανοιχτό το ενδεχόμενο για συνάντηση των εκπροσώπων των αγροτών με τον πρωθυπουργό
Σε τρεις δόσεις η πληρωμή
Νωρίτερα φέτος τα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς
Λόγω της κατάληψης του αεροδρομίου από αγρότες
Τι μπορούν να κάνουν οι εργαζόμενοι αν δεν καταβληθεί
Tο όφελος για νοικοκυριά και επιχειρήσεις
«Τέλος η αντιδικία του κράτους με τον πόνο του πολίτη»
Κεντρικό μήνυμα η ανάγκη ευρωπαϊκής στήριξης για την ανθρώπινη παραμονή στις ακριτικές περιοχές
Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις φαίνεται να είναι οι πιο ευάλωτες
Στο 2ο Διεθνές Συνέδριο του ΤΜΕΔΕ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Σοφία Ζαχαράκη: «Ο εθελοντισμός δεν είναι απλώς μια καλή πράξη. Είναι αξία, είναι στάση ζωής»
Τι αναφέρει σε παραγγελία του προς τους εισαγγελείς της χώρας
Στα μπλόκα της Καρδίτσας και των Τρικάλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ολόκληρη η ομιλία του - Η κρίση θεσμών και η ανάγκη νέου κοινωνικού συμβολαίου
Η ερώτηση – έκπληξη που τράβηξε το ενδιαφέρον σε νέα δημοσκόπηση
«Η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται πλήρως» σημείωσε ο πρώην διευθυντής της εφημερίδας
Προβάδισμα ενός κόμματος Καρυστιανού σε σχέση με τον Τσίπρα
Οι κυβερνήσεις είχαν κάθε λόγο να μετατρέψουν τους αγρότες σε δημόσιους υπάλληλους και οι αγρότες στην πλειονότητά τους δέχθηκαν πρόθυμα αυτόν τον ρόλο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.