Πολιτικη & Οικονομια

Βενιζέλος για Μάτι: Άλλη μία απόπειρα αλλοίωσης του πολιτεύματος

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σχολίασε τα όσα έγιναν γνωστά μέσω των ηχητικών συνομιλιών για τη φωτιά στο Μάτι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ευάγγελος Βενιζέλος
Ευάγγελος Βενιζέλος (EUROKINISSI)

.Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σχολίασε για τα όσα έγιναν γνωστά για το Μάτι: «Είναι μία απόπειρα συγκάλυψης, είναι μία απόπειρα παρεμπόδισης της δικαστικής έρευνας»

Για απόπειρα αλλοίωσης του πολιτεύματος έκανε λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος σχετικά με τις αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας για τη φωτιά στο Μάτι

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και αφού αναφέρθηκε σε χειρισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που θεωρεί πως επιβεβαίωναν αυτή τη θέση του, όπως ο διαγωνισμός των τηλεοπτικών αδειών και η υπόθεση Novartis, o κ. Βενιζέλος σχολίασε για τα όσα έγιναν γνωστά για το Μάτι: «Είναι μία απόπειρα συγκάλυψης, είναι μία απόπειρα παρεμπόδισης της δικαστικής έρευνας, δηλαδή, πάλι, προσβολή της διάκρισης των εξουσιών και της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης».

Όσον αφορά το εξώδικο της Όλγας Γεροβασίλη προς την Καθημερινή ο κ. Βενιζέλος σχολίασε: Πρόκειται για έναν πολιτικό και επικοινωνιακό αντιπερισπασμό. Έπρεπε κάπου να στραφεί και η κα. Γεροβασίλη να πει ότι δεν έχει η ίδια ανάμιξη. Στην πραγματικότητα, διαψεύδει τον τότε, υπό τις οδηγίες της και τη Διεύθυνσή της, λειτουργούντα Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος. Νομίζω ότι διατελέσαντες Αρχηγοί, στελέχη ανώτατα του Σώματος προσβάλουν το μαχόμενο πυροσβέστη, όλων των βαθμών, με τέτοιου είδους συμπεριφορές –εφόσον, βεβαίως, αυτές αποδειχθούν αληθείς, γιατί είναι αντικείμενο δικαστικής διερεύνησης.

Όλη, λοιπόν, αυτή η εικόνα επιβεβαιώνει αυτό που είχα πει στην περιβόητη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για την υπόθεση Novartis. Είχα πει, λοιπόν, τότε ότι έχουμε μία προσπάθεια αλλοίωσης του πολιτεύματος, θεμελιωδών θεσμών. Ένας θεμελιώδης θεσμός, λέει ο Ποινικός μας Κώδικας, είναι η διάκριση των εξουσιών και η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Αυτό τώρα επιβεβαιώνεται. Μερικοί ξενίζονται με τον όρο, δεν τους αρέσει ο όρος εσχάτη προδοσία, που δεν είναι δικός μου, είναι του Ποινικού Κώδικα. Το αδίκημα αυτό του άρθρου 134 είναι εσχάτη προδοσία, δεν είναι η προδοσία της χώρας. Ο Ποινικός Κώδικας θεωρεί ως ύψιστη μορφή βλάβης τη βλάβη της Δημοκρατίας, το να προδίδεις την αξιοπιστία και την εγκυρότητα της Δημοκρατίας».

Ερωτώμενος για το αν η κυβέρνηση Τσίπρα υπονόμευσε τη δημοκρατία απάντησε πως «η κυβέρνηση Τσίπρα σφετερίσθηκε θεσμούς και διαδικασίες, χρησιμοποιώντας τη θέση της ως Οργάνου του κράτους επιχείρησε να αλλοιώσει θεμελιώδεις θεσμούς του πολιτεύματος. Τι σας ξενίζει σε αυτό δηλαδή;  Όχι να εγκαθιδρύσει καθεστώς αυταρχικό, αλλά να δημιουργήσει πολιτικές συνθήκες παράτασης της εξουσίας της, παίζοντας εν ου παικτοίς. Έπαιξε με τη θέση της χώρας στην Ευρώπη, έπαιξε με την ασύντακτη χρεωκοπία, έπαιξε με το δημοψήφισμα, έπαιξε με την υπόθεση Novartis – ωμά – έπαιξε με τις υποθέσεις αυτές που ξέρετε, που είναι η υπόθεση Lagarde, κατά βάθος, την οποία την είχε ξεκινήσει ως Αξιωματική Αντιπολίτευση».

 ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ