- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΝΔ για φωτιά στο Μάτι: Οι 102 νεκροί δεν είναι αντιπερισπασμός
«Είναι μια εθνική τραγωδία για την οποία έχετε ευθύνη κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει το κυβερνών κόμμα σε ανακοίνωσή του
Η ανακοίνωση-απάντηση της ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ για τη φωτιά στο Μάτι: «Τα 102 θύματα δεν είναι αντιπερισπασμός. Είναι μια εθνική τραγωδία για την οποία έχετε ευθύνη».
Αιχμηρή ανακοίνωση-απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ για τη φωτιά στο Μάτι στον απόηχο των αποκαλύψεων για την απόπειρα συγκάλυψης ευθυνών στα όσα εκτυλίχθηκαν το μοιραίο βράδυ της 23ης Ιουλίου 2018.
«Τα 102 θύματα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι δεν είναι αντιπερισπασμός, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μια εθνική τραγωδία για την οποία έχετε ευθύνη» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ, απαντώντας στα όσα υποστήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Και προσθέτει: «Αφήστε, λοιπόν, τα πολλά λόγια κι απαντήστε ευθέως: Αν, όπως ισχυρίζεται η κα Γεροβασίλη, είναι ψέματα όσα λέει ο πρώην Αρχηγός της Πυροσβεστικής κ. Ματθαιόπουλος για άνωθεν πολιτικές εντολές συγκάλυψης, θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη εναντίον του; Είναι το πρώτο που θα ανέμενε κανείς από κάποιον που θεωρεί ότι θίγεται και συκοφαντείται».
Νωρίτερα, στον απόηχο των καταιγιστικών εξελίξεων από το ηχητικό ντουκουμέντο σχετικά με την απόπειρα κάλυψης των ευθυνών για τη φωτιά στο Μάτι με τους 102 νεκρούς («…Θάψ' τα ... θα σε σκίσουμε», ο ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε τα περί άθλιας επιχείρησης πολιτικής καπηλείας, υποστηρίζοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ συνεχίζουν τους χυδαίους αντιπερισπασμούς και την πολιτική τυμβωρυχία με την τραγωδία στο Μάτι, για να μην ασχολείται κανείς με τα αδιέξοδα στα οποία οδηγούν τη χώρα».
ΣΥΡΙΖΑ κατά ΝΔ και Μητσοτάκη για τη φωτιά στο Μάτι - Η ανακοίνωση από την Κουμουνδούρου
» 1. Σε δηλώσεις του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για το κλίμα στη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο του 2019, ο κ. Μητσοτάκης, ως πρωθυπουργός πλέον, χαρακτήρισε «διαφορετική» την πυρκαγιά στο Μάτι και την απέδωσε σε «ακραία καιρικά φαινόμενα, απευθείας συνέπεια της κλιματικής αλλαγής». Εντός συνόρων, ωστόσο, συνεχίζει να κάνει πολιτική εκμεταλλευόμενος την τραγωδία.
» 2. Ο κ. Μητσοτάκης έχρισε ΓΓ του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τον πρώην αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, κ. Τσουβάλα, τον οποίον ως αντιπολίτευση κατηγορούσε για τις ευθύνες του σχετικά με το Μάτι και τον οποίον είχε αποπέμψει ο κ. Τσίπρας ως πρωθυπουργός ακριβώς για αυτές τις ευθύνες.
» 3. Ο κ. Μητσοτάκης αναβάθμισε σε υποστράτηγο της Πυροσβεστικής τον επιχειρησιακό επικεφαλής στο Μάτι, τον οποίο είχε καταγγείλει με σφοδρότητα.
» Μετά από όλα αυτά και:
– ενώ εδώ και 4 μήνες έχει αφήσει οικονομία, εργαζόμενους, επιχειρήσεις και τουρισμό να καταρρέουν
– ενώ έχει οδηγήσει, ήδη πριν την πανδημία, τη χώρα σε ύφεση και συγχρόνως επιβεβαιώνει πως θα έχουμε τη μεγαλύτερη ύφεση μεταπολεμικά με την υπογραφή του
– ενώ βρίσκεται στις Βρυξέλλες, όπου ούτε το θέμα των κυρώσεων στην Τουρκία κατάφερε να περάσει από τη Σύνοδο Κορυφής, ούτε και να εξασφαλίσει τα κονδύλια που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία από το Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς οι επιχορηγήσεις διαρκώς ψαλιδίζονται.
» Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ συνεχίζουν τους χυδαίους αντιπερισπασμούς και την πολιτική τυμβωρυχία με την τραγωδία στο Μάτι, για να μην ασχολείται κανείς με τα αδιέξοδα στα οποία οδηγούν τη χώρα.
» Οι διαρκείς αντιπερισπασμοί, είτε με το παρακράτος της Δεξιάς που λειτουργούσε υπονομευτικά ήδη επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, είτε με ανυπόστατες, ψευδείς και χυδαίες καταγγελίες, δεν θα καταφέρουν να κρύψουν τα πραγματικά προβλήματα που δημιουργεί στη χώρα και τους πολίτες η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Προβλήματα τα οποία πλέον αναγνωρίζει μέχρι και ο υπουργός Οικονομικών, κ. Σταϊκούρας, ο οποίος παραδέχθηκε κυνικά ότι «προφανώς, ένα κομμάτι της κοινωνίας θα φτωχύνει».
Φωτιά στο Μάτι - Το εξώδικο Γεροβασίλη στην «Καθημερινή» και η απάντηση της πρώην υπουργού στον Στέλιο Πέτσα
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το ηχητικό ντοκουμέντο που δημοσίευσε η εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής», ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βασίλης Ματθαιόπουλος φέρεται να απείλησε τον πραγματογνώμονα για τη φωτιά στο Μάτι Δημήτρη Λιότσιο προκειμένου να συγκαλύψει ευθύνες. Μεταξύ άλλων ο Βασίλης Ματθαιόπουλος έκανε λόγο για εντολές που ακολουθεί από τους πολιτικούς προϊσταμένους του και ειδικά από «την υπουργό».
Σημειώνεται, ότι η Όλγα Γεροβασίλη έστειλε εξώδικο στην «Καθημερινή», ζητώντας να ανακαλέσει το αποκαλυπτικό δημοσίευμα με την απόπειρα συγκάλυψης των ευθυνών στη φωτιά στο Μάτι, ενώ απάντησε και σε δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα. Μεταξύ άλλων η Όλγα Γεροβασίλη κάλεσε τον Στέλιο Πέτσα να μην της κάνει «υποδείξεις για τον τρόπο που θα αμυνθώ νομικά απέναντι στην προσπάθεια συκοφάντησής μου και σπίλωσης της προσωπικής και πολιτικής μου τιμής».
Η ανακοίνωση-απάντηση της ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ για τη φωτιά στο Μάτι έρχεται την ώρα που η εφημερίδα «Καθημερινή» ξεκαθάρισε στην Όλγα Γεροβασίλη ότι δεν πρόκειται να ανακαλέσει το αποκαλυπτικό δημοσίευμα, καλώντας τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει μήνυση -αν θέλει- στον Βασίλη Ματθαιόπουλο.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναδιαμορφώνεται η πολιτική σκηνή μετά την εμφάνιση των δύο νέων κομμάτων
«Η κυβέρνηση δεν συζητάει αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης», διαβεβαίωσε η υπουργός
Τα δρομολόγια έχουν ανασταλεί εδώ και μήνες
Η Ανεξάρτητη Αρχή ξεπέρασε τους ετήσιους στόχους της για τρίτη συνεχή χρονιά - Περισσότερες από 19.000 κυρώσεις
Στόχος οι 3.000 οδηγοί έως το τέλος του 2026
Στ. Παπασταύρου: «Μειώνουμε τον αόρατο φόρο της πολυνομίας»
Τη σημασία της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται στο ίδρυμα, εξήρε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Με σύστημα tracking τύπου courier, η νέα ψηφιακή υπηρεσία βάζει τέλος στη γραφειοκρατική ταλαιπωρία
«Ο Πολιτισμός αποτελεί το βαθύτερο και πιο ανθεκτικό πεδίο επικοινωνίας μεταξύ των κοινωνιών μας», δήλωσε η υπουργός
«Το Ιπποκράτειο είναι η πρώτη αιχμή του ΕΣΥ στη Β. Ελλάδα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Το νομοσχέδιο αντιμετωπίζει τη μετανάστευση με κανόνες, διακρίνοντας όσους δικαιούνται προστασία από όσους όχι
«Η ΑΙ δεν έχει αξίες. Δεν έχει κοινωνική συνείδηση. Δεν έχει αίσθηση δικαιοσύνης», τόνισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος
Τι είπε για τον Αλέξη Τσίπρα και τις «συνιστώσες»
«Η Ελλάδα προστάτεψε τον εναέριο χώρο της Βουλγαρίας σε ενδεχόμενες απειλές από Ανατολάς», δήλωσε ο πρωθυπουργός
«Θέλω να βοηθήσω στη δημιουργία ενός συνεκτικού προγραμματικού οράματος για μια Ελλάδα πιο δίκαιη και πιο πράσινη» δήλωσε ο πρώην ευρωβουλευτής
«Δεν κάνεις συμπαράταξη με τον εαυτό σου» δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής
Η απόφαση αφορά περίπου 350 χιλιάδες δανειολήπτες και όλα τα Funds που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα
Ποιοι μένουν αυτομάτως εκτός
Πώς το κόμμα ακολουθεί τη στρατηγική της αυτοϋπονόμευσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.