Πολιτικη & Οικονομια

«Παραπλάνηση της κοινής γνώμης το ελληνικό πλεόνασμα»

Η Ελλάδα κοντά στην χρεοκοπία, λέει ο επικεφαλής του Ifo

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
66388-133782.jpg

Ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (Ifo) του Μονάχου, Χανς-Βέρνερ Ζιν χαρακτήρισε παραπλάνηση της κοινής γνώμης τις αναφορές στο πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας από τρόικα και κομισιόν.

«Κανείς δεν μπορεί να μιλήσει για τέτοια πλεονάσματα προϋπολογισμού», αναφέρει ο Ζιν σε ανακοίνωσή του ενώ τονίζει ότι αυτό που ανακοίνωσε η κομισιόν δεν είναι παρά ένας αριθμός που εξαιρεί όλα τα στοιχεία δαπανών τα οποία έχουν χαρακτηριστεί ως μη επαναλαμβανόμενα π.χ. το κόστος διάσωσης των τραπεζών και προσθέτει «τα δημοσιονομικά υπόλοιπα είναι πάντα θετικά, εάν αφήσεις απέξω αρκετά στοιχεία δαπανών. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να τηρεί κανείς τους κανόνες της Eurostat για τον υπολογισμό του πρωτογενούς ελλείμματος και όχι να κάμπτει αυτούς τους κανόνες κατά βούληση όπως είναι κάθε φορά βολικό».

Επίσης στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει πλεόνασμα στον προϋπολογισμό της και το έλλειμμα της Ελλάδας για το 2013 έφτασε τα 23 δισεκατομμύρια ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί σε 12,7% του ελληνικού ΑΕΠ ενώ προσθέτει ότι η Ελλάδα είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και ότι οι προβλέψεις για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους από την τρόικα και την Ε.Ε βασίζονταν σε δραματικά υπερβολικές εκτιμήσεις ανάπτυξης

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ