Πολιτικη & Οικονομια

Παπανδρέου - Καστανίδης απέχουν από την ψηφοφορία για το ν/σ

Στην ομιλία του ο πρώην πρωθυπουργός έκανε λόγο για «αντιδημοκρατικό νομοσχέδιο»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιώργος Παπανδρέου κατά την ομιλία του στη Βουλή σχετικά με το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις διαδηλώσεις
Γιώργος Παπανδρέου κατά την ομιλία του στη Βουλή σχετικά με το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις διαδηλώσεις.© ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

Γιώργος Παπανδρέου και Χάρης Καστανίδης αποφάσισαν να απέχουν από τη ψηφοφορία του νομοσχεδίου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις διαδηλώσεις

Ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής Αχαΐας του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Παπανδρέου,  και ο βουλευτής, Χάρης Καστανίδης αποφάσισαν να απέχουν από τη ψηφοφορία του νομοσχεδίου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις διαδηλώσεις, στέλνοντας σαφές μήνυμα στη Χαριλάου Τρικούπη για τη στάση που επέλεξε το ΚΙΝΑΛ να κρατήσει, ψηφίζοντας επί της αρχής το νομοσχέδιο.

Η κίνηση αυτή του πρώην πρωθυπουργού ήρθε μετά την ομιλία του στη Βουλή, στην οποία έκανε λόγο για «αντιδημοκρατικό νομοσχέδιο», καλώντας την κυβέρνηση να το αποσύρει.

Μιλώντας για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, ο Γιώργος Παπανδρέου επισήμανε πως: «Αντί να προστατεύει την διαδήλωση την περιορίζει (…). Μπορεί να μην ήταν πρόθεσή σας, αλλά ο νόμος μένει. Δίνονται υπερεξουσίες που υπονομεύουν δημοκρατικά δικαιώματα».

Μάλιστα, στο μυαλό του ήρθε μία παιδική του μνήμη, από τις ομιλίες του παππού του. «Στις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις της Ένωσης Κέντρου, ο Γεώργιος Παπανδρέου, ολοκλήρωνε τις ομιλίες του λέγοντας “διαλυθείτε ησύχως.” Γιατί η μεγάλη δημοκρατική Παράταξη όταν διαδηλώνει θέλει να διαδηλώνει ειρηνικά» αφηγήθηκε.

Όπως επισήμανε στην συνέχεια, ο πρώην πρωθυπουργός, με το εν λόγω νομοσχέδιο «Τιμωρείτε όσους ειρηνικά διαδηλώνουν».

«Πάντα ήθελα να συμβάλω στην εμπέδωση των δικαιωμάτων». «Δεν μπορεί να υπάρξει βία και δημοκρατία μαζί» υπογράμμισε στην ομιλία του ο κ. Παπανδρέου.

Αναφερόμενος στη διακυβέρνησή του και τα επεισόδια της Marfin, ανέφερε ότι «αν ίσχυε τότε ο νόμος σας θα έπρεπε να είναι υπόλογοι η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΛΑΟΣ».

«Με το εν λόγω νομοσχέδιο θα δημιουργήσετε μία αχρείαστη πόλωση. Σας καλώ να σκεφτείτε ξανά, έστω την ύστατη στιγμή, να αποσύρετε το νομοσχέδιο. Να υπάρξει διάλογος σε βάθος» είπε τέλος ο Γιώργος Παπανδρέου, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση.

Πλέον, αναμένεται η στάση που θα κρατήσει ο πρώην πρωθυπουργός το βράδυ στην Βουλή. Αν, δηλαδή, κατά την ψηφοφορία, θα κρατήσει διαφορετική στάση από το Κίνημα Αλλαγής, που έχει ξεκαθαρίσει ότι θα ψηφίσει επί της αρχής το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Jean Birnbaum
Jean Birnbaum: Η δύναμη του να είσαι δίκαιος. Πώς να αλλάξουμε τον κόσμο χωρίς να κάνουμε τα παλιά λάθη

Ο Birnbaum απορεί μπροστά στην άγνοια και στην αγνόηση του «αιματηρού 20ού αιώνα»· μπροστά στο ότι η αριστερά είναι έτοιμη να επαναλάβει τα ίδια λάθη, τις ίδιες φρικαλεότητες.

Πολιτικές τάσεις
Πολιτικές τάσεις: Ο ανησυχητικός κατακερματισμός της αντιπολίτευσης

Καλές οι ψεκασμένες θεωρίες, καλύτερες οι ελπίδες για μια αγνώστου προελεύσεως αλλαγή, ισχυρός και πάλι ο αντισυστημισμός, αλλά πρέπει αυτή χώρα και να κυβερνηθεί

Πάνος Τσακλόγλου
Πάνος Τσακλόγλου: «Ουσιαστικά, το πιστοποιητικό γέννησης της ελληνικής κρίσης δεν γράφει 2010, γράφει 2001»

Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα

7 θέματα που πρέπει να μπουν σε δημόσια διαβούλευση μετά το δικαίωμα στην άμβλωση
7 θέματα που πρέπει να μπουν σε δημόσια διαβούλευση μετά το δικαίωμα στην άμβλωση

Υπάρχουν και άλλα θέματα που θα μπορούσαμε να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε με δημοψηφίσματα σε μια διαρκή γιορτή της άμεσης δημοκρατίας

Ολομέλεια Βουλής
Βουλή: Live η συζήτηση για τη σύσταση διακομματικής επιτροπής για το αγροτικό

Αίτημα να προηγηθεί ψηφοφορία επί της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για την διεξαγωγή εθνικού διαλόγου με την συγκρότηση και σύσταση εθνικής επιτροπής Αγροτικής Παραγωγής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY