- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Τσίπρας: Η ΝΔ γυρίζει τη χώρα στα χρόνια των μνημονίων
«Ο Μητσοτάκης επιλέγει να υποτιμά τη νοημοσύνη των Ελλήνων»
Αλέξης Τσίπρας: Η κυβέρνηση κατάφερε να γυρίσει τη χώρα σε χρόνο-ρεκόρ ξανά πίσω στα δύσκολα χρόνια των μνημονίων.
Στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που δείχνουν ότι το 2018, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το ποσοστό φτώχειας στην Ελλάδα ήταν «σε ιστορικό χαμηλό» σχολιάζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας τη σημερινή κυβέρνηση ότι «η εικόνα της χώρας αρχίζει να μοιάζει με την περίοδο πριν από το 2015».
«Η ΝΔ παρέλαβε μια οικονομία εκτός μνημονίων, με ρυθμισμένο το χρέος, με ανάπτυξη για 12 συνεχόμενα τρίμηνα, με την ανεργία να μειώνεται κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες και με 37 δισ. ευρώ απόθεμα στα δημόσια ταμεία» αναφέρει ο Αλ. Τσίπρας σε σημερινή του ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, υπογραμμίζοντας ότι «σήμερα, σχεδόν ένα χρόνο μετά, κατάφερε να γυρίσει τη χώρα σε χρόνο-ρεκόρ ξανά πίσω στα δύσκολα χρόνια των μνημονίων.
»Η οικονομία μπήκε σε ύφεση από τον Οκτώβρη του 2019, δηλαδή πριν την πανδημία και σήμερα η ανεργία και ο κοινωνικός αποκλεισμός μας χτυπούν ξανά απειλητικά την πόρτα» δήλωσε, ενώ αναφερόμενος σε σχετικό πίνακα της ΕΛΣΤΑΤ πρόσθεσε: «Επειδή όμως μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις, ας δούμε λίγο τι ακριβώς έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία των πολιτών από τη φτώχεια.
»Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε πρωτόγνωρες συνθήκες μνημονιακής εποπτείας, πέτυχε τη μείωση του ποσοστού φτώχειας για το 2018 στο ιστορικό χαμηλό του 17,9%. Ακόμα και την εποχή της μεγάλης ανάπτυξης και των Ολυμπιακών Αγώνων, το 2005, το ποσοστό ήταν σχεδόν στο 20%. Σήμερα πολύ φοβάμαι ότι η εικόνα της χώρας αρχίζει να μοιάζει με την περίοδο πριν από το 2015», σχολίασε ο Αλ. Τσίπρας, εκφράζοντας την άποψη ότι αυτό συμβαίνει γιατί «η χώρα έχει ένα πρωθυπουργό που αντί να σκύψει πάνω από τα προβλήματα και να δώσει λύσεις, επιλέγει να υποτιμά τη νοημοσύνη των Ελλήνων, μιλώντας για αέρα αισιοδοξίας στην οικονομία.
»Στην πραγματική ζωή, που απέχει έτη φωτός από τη φούσκα του κ. Μητσοτάκη, είναι επείγουσα ανάγκη να ενισχυθούν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που βρίσκονται αποκλεισμένες από χρηματοδότηση, να στηριχθούν οι εργαζόμενοι που σήμερα εξωθούνται στο να επιλέξουν ανάμεσα στην ανεργία ή στη μείωση του μισθού τους και να απλωθεί ένα δίχτυ προστασίας για τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που σήμερα, ξανά, βρίσκονται στο περιθώριο», καταλήγει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η ΝΔ παρέλαβε μια οικονομία εκτός μνημονίων, με ρυθμισμένο το χρέος, με ανάπτυξη για 12 συνεχόμενα τρίμηνα, με την...
Posted by Alexis Tsipras on Wednesday, July 1, 2020
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο γνωστός δημοσιογράφος, σύμβουλος επικοινωνίας και ακτιβιστής μιλάει στην Athens Voice
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.