- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
5 καλύτερες δικαιολογίες από αυτές που χρησιμοποιεί ο σ. Παππάς
«Φταίνε τα μνημόνια»
Ο Μάνος Βουλαρίνος προτείνει 5 καλύτερες γραμμές υπεράσπισης από αυτή που μέχρι τώρα ακολουθεί ο Νίκος Παππάς.
Ακόμα και ο πιο φανατικός ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δυσκολευτεί να παραδεχτεί ότι η υπερασπιστική γραμμή του συντρόφου Παππά χωλαίνει πιο πολύ κι από επιθετικό μετά από μαρκάρισμα του Πέπε. Θέλω να πω πως δεν είναι δυνατόν να ακούγεται να μιλάς με κάποιον και να του περιγράφεις την πολιτική ενός «μαγαζιού» και τα λεφτά που βγάζει και μετά να ισχυρίζεσαι πως αυτόν ο οποίος ενημέρωνες για το μαγαζί και απαντούσε «το έχω ακούσει κι εγώ» είναι ο μαγαζάτορας. Ούτε μπορείς να ισχυρίζεσαι ότι από τις ηχογραφήσεις λείπουν κομβικές λέξεις που θα άλλαζαν το νόημα όσων ακούγονται χωρίς να λες ποιες λέξεις είναι αυτές.
Είναι φανερό πως υπάρχει πρόβλημα.
Και παρότι, όπως θα έχουν καταλάβει οι σταθεροί αναγνώστες, ακροατές και θαμώνες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, συμπαθώ τον σύντροφο Παππά λιγότερο κι από ανανά στην πίτσα, όσο να ‘ναι στεναχωριέμαι να τον ακούω να υπερασπίζεται τον εαυτό του με αυτόν τον τρόπο. Και γι αυτό αποφάσισα να τον βοηθήσω προτείνοντας του 5 καλύτερες γραμμές υπεράσπισης από αυτή που με τόση αποτυχία μέχρι τώρα ακολουθεί.
1 - «Ο Μυωνής έριξε κάτι στο ποτό μου κι έβαλε λόγια στο στόμα μου».
Πολύ πιο πιστευτό από όσα έχει πει μέχρι τώρα ο στενός συνεργάτης του Αλέκση. Μπορεί να χρησιμοποιήσει και την παραλλαγή της ύπνωσης:«Ο Μυωνής έβγαλε ένα ρολόι τσέπης και το άφησε να πηγαίνει πέρα δώθε μπροστά στα μάτια μου... μετά από αυτό δεν θυμάμαι τίποτα» ή του ρακούν: «και τότε μπαίνει ένα ρακούν που μιλούσε με τη φωνή μου κι αρχίζει να συζητά με τον Μυωνή».
2 - «Ο Γεωργιάδης πουλούσε νανογιλέκα».
Η αλήθεια είναι ότι αυτή τη γραμμή την ακολουθεί ήδη ο σύντροφος Παππάς, αλλά μόνο όταν μιλάει με τον ίδιο τον Υπουργό της Ανάπτυξης. Μια καλή ιδέα είναι αυτό το «επιχείρημα» να το χρησιμοποιεί σε κάθε απολόγ... δημόσια εμφάνιση και διάλογο. Θα τον ρωτάει, ας πούμε, ο δημοσιογράφος σε μια συνέντευξη «γιατί αποκαλούσατε την κυβέρνηση «μαγαζί»; Κι εκείνος θα απαντάει «Με ρωτάτε αυτό το πράγμα τη στιγμή που ο κύριος Γεωργιάδης την ίδια περίπου περίοδο πουλούσε νανογιλέκα;». Προφανώς η εμπορική καριέρα του Γεωργιάδη δεν επηρεάζει ούτε στο ελάχιστο την εμπορική καριέρα του σ. Παππά, αλλά το να ζητάς να κοιτάξουν αλλού όταν πιάνεσαι στα πράσα είναι πάντα μια καλή ιδέα.
3 - «Περνούσα μια φάση... προσπαθούσα να βρω το εαυτό μου... βρισκόμουν σε μια επίπονη διαδικασία απολογισμού και ενδοσκόπησης».
Προφανώς αυτές οι φράσεις δεν σημαίνουν τίποτα απολύτως, αλλά μπορεί να συγκινήσουν κάποιους πιο επιρρεπείς στη μιλένιαλ ανοησία ή κάποιους που τις έχουν χρησιμοποιήσει οι ίδιοι για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.
4 - «Τα συνεχή κρούσματα συστημικού ρατσισμού στις ΗΠΑ με κατέβαλαν ψυχολογικά. Συνέπασχα με τους μαύρους αδερφούς μου που υπέφεραν από τη Νέα Υόρκη ώς το Λος Άντζελες κι αυτός ο πόνος καμιά φορά επηρέαζε την κρίση μου».
Μπορεί να φαίνεται άσχετο, αλλά είναι πολύ της μόδας και κάνει τον Νικόλα τον Παππά να φαίνεται ρέλεβαντ (όπως θα έλεγε και ο ίδιος).
5 - «Φταίνε τα μνημόνια».
Αφoύ τα μνημόνια έχουν χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία για κάθε είδους παραβατική συμπεριφορά, από τους βανδαλισμούς σε πάρκα μέχρι την ενδοοικογενειακή βία (προφανώς από αυτους που την ασκούν), γιατί να μην τα χρησιμοποιήσει και ο σύντροφος Παππάς; Τώρα μάλιστα που το σκέφτομαι, αυτός και οι σύντροφοι του τα χρησιμοποιούσαν συχνά για να δικαιολογούν τα χάλια του μαγαζ... της κυβέρνησής τους, οπότε ξέρει καλά και πώς να το κάνει. Και μπράβο του και καλά ξεμπερδέματα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συμμετοχή άνω των 150.000 πολιτών δείχνουν τα πρώτα στοιχεία
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ευχαρίστησε τα μέλη για τη μαζική συμμετοχή στην ψηφοφορία ανάδειξης συνέδρων
«Θα μάθετε να σέβεστε τους θεσμούς», διαμηνύει ο υπουργός Υγείας
Έντονο ενδιαφέρον και αυξημένη συμμετοχή - Έως τις 19:00 ψηφίζουν τα μέλη του κόμματος
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Οι παρεμβάσεις στην αγορά και η συζήτηση για μικρούς πυρηνικούς αντιδραστήρες
Η τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε για πρώτη φορά στο αν απογοητεύτηκε που δεν προτάθηκε ξανά για το αξίωμα
Η κυβέρνηση εφαρμόζει μόνιμες φοροελαφρύνσεις για ιδιοκτήτες, μισθωτούς, οικογένειες και επαγγελματίες
Πόλεις-εργαστήρια της εθνικιστικής δεξιάς, ισλαμιστές υποψήφιοι και ο βαθύς ύπνος της γαλλικής κοινωνίας
Θα επιλέξει τον δρόμο της θεσμικής ευθύνης ή θα παρασυρθεί από τον πειρασμό της εύκολης αντιπολίτευσης;
Το «πάμε για έναν καφέ» δεν είναι πια μία απλή πρόταση για χαλάρωση και φιλικότητα
Η ανάρτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου
«Αναμένω τη δημόσια απολογία του μέσου και την άμεση απόσυρση του δημοσιεύματος» - Η ανάρτηση της κόρης του πρωθυπουργού
«Έπεσα από τα 108 στα 56 κιλά, χωρίς φάρμακα και ήταν πάρα πολύ δύσκολο»
Μια ύστατη ευκαιρία να σταλεί ένα σαφές πολιτικό μήνυμα στην ελληνική κοινωνία
Ξεκίνησε το Διεθνές Συνέδριο Πολιτιστικής Συνταγογράφησης στην Αθήνα
Επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων και την 110 Πτέρυγα Μάχης
Εθνοπατριωτικό λεξιλόγιο, περιστέρια της ειρήνης, καταγγελία των γερακιών του Τελ Αβίβ — ποτέ της Τεχεράνης
Τέλος στην εκκρεμότητα δεκαετιών βάζει νέα ρύθμιση της Σοφίας Ζαχαράκη - Ποιους αφορά η διαδικασία
Ο οίκος επιβεβαιώνει το αξιόχρεο αναγνωρίζοντας μεταρρυθμίσεις, ανάπτυξη και συνεχή αποκλιμάκωση του χρέους
Όσα πρέπει να προσέξουν μισθωτοί, ελεύθεροι επαγγελματίες και ιδιοκτήτες ακινήτων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.