- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Γιώργος Παπανδρέου για τα 24 χρόνια χωρίς τον Ανδρέα
«Είμαστε οι εκφραστές της προοδευτικής πορείας του τόπου»
«Είμαστε οι εκφραστές της προοδευτικής πορείας του τόπου». Ο Γιώργος Παπανδρέου για τα 24 χρόνια χωρίς τον Ανδρέα.
Σε εκδήλωση για τα 24 χρόνια από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, στο Καλέντζι Αχαΐας, τόπο καταγωγής του, παραβρέθηκε ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής Αχαΐας του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Παπανδρέου.
Στον χαιρετισμό του, ο κ. Παπανδρέου τόνισε μεταξύ άλλων, ένας είναι ο στόχος, και δεν είναι άλλος από την οριστική, σε βάθος αλλαγή της χώρας, με δημοκρατικές, προοδευτικές αλλαγές, που διασφαλίζουν το δημόσιο συμφέρον και προσφέρουν ελπίδα, προοπτική και εντέλει, αξιοπρέπεια σε όλους.
«Εδώ, μπροστά στον Ανδρέα, 24 χρόνια από το θάνατό του, για να βρεθούμε μαζί και να διαμηνύσουμε προς όλους ότι η παράταξή μας, σε πείσμα των επικριτών της και των πολιτικών της αντιπάλων, έχει να επιτελέσει αυτόν τον ιστορικό ρόλο, της αλλαγής», ανέφερε και τοποθετήθηκε στο ερώτημα με ποιους, τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ, θα συνεργαστεί το Κίνημα Αλλαγής.
«Ας μην απορούν, δήθεν, με ποιους θα πάμε. Αν θα κινηθούμε προς τα δεξιά ή προς τα αριστερά. Δεν υπάρχει χώρος μεταξύ των δύο για εμάς, ώστε να δικαιολογείται και η απορία. Είμαστε η προοδευτική, οραματική και μαζί, σύγχρονη, ρεαλιστική Αριστερά. Βρισκόμαστε στη φωτεινή πλευρά της ιστορικής αντιπαράθεσης Αριστεράς-Δεξιάς, προόδου - συντήρησης.
» Είμαστε οι εκφραστές της προοδευτικής πορείας του τόπου.
»Αυτός είναι ο ιδεολογικός και πολιτικός προσδιορισμός, που μας διαχωρίζει από όσους επιμένουν να υπηρετούν πελατειακές αντιλήψεις, νοοτροπίες και συμπεριφορές».
Πρόσθεσε ότι απαιτείται συνέπεια σε αρχές, αξίες, ιδανικά. Δηλαδή, σαφής στρατηγική, ιδεολογικός και πολιτικός αυτοπροσδιορισμός και αδιαπραγμάτευτο προοδευτικό στίγμα.
Ο κ. Παπανδρέου σχολίασε όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για παραθεσμικές ενέργειες, λέγοντας ότι «τα όσα θλιβερά αλλά και επικίνδυνα για τη Δημοκρατία διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες, με εκατέρωθεν αιχμές περί παρακράτους και άνομων συμφερόντων, επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές.
Έθεσε ως στόχο της παράταξης να διαμορφώσει τους όρους και τις προϋποθέσεις, ώστε με διάλογο αλλά και με συγκρούσεις, όπου χρειαστεί, να πετύχουμε τον επόμενο μεγάλο στόχο:
Μια νέα κοινωνική συμφωνία, ένα συμβόλαιο βγαλμένο από τα σπλάχνα της κοινωνίας, μεταξύ όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, που θα κατοχυρώνει ένα επίπεδο αξιοπρεπούς ζωής για όλους, όπως τόνισε.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διευκρινίζει ότι η δικογραφία αφορά μήνυση υπαλλήλου
Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση μέσω ΦΕΚ
Η μόνη διαφορά που υπάρχει με το σήμερα είναι ότι πλέον στο ποτάμι της «τοξικότητας» προστίθενται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
«Παραμένει διασωληνωμένος»
«Πρέπει κάποιοι που δολοφονούν χαρακτήρες να κοιταχτούν στον καθρέφτη - Θα κερδίσει τη μάχη ο Γιώργος Μυλωνάκης»
«Ανάληψη πολιτικής ευθύνης χωρίς παραίτηση, είναι λόγια του αέρα» επισημαίνει η Χαριλάου Τρικούπη
Παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ
«Μπορούμε να διαφωνούμε χωρίς να επιδιώκουμε την πολιτική ή τη φυσική εξόντωση των αντιπάλων μας» σημειώνει
Τι είπε από το βήμα της Βουλής
«Σε αυτή την εκστρατεία λάσπης σε βάρος μου, το ένα ψέμα, διαδέχεται το άλλο» επεσήμανε ο υπουργός
«Ζούμε σε περίοδο τοξικότητας άνευ προηγουμένου» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός
Πρόταση για κοινό όριο ηλικίας και ευρωπαϊκή επαλήθευση και νέο πλαίσιο από το 2027
Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ της ταινίας για την άνοδο του Σουμάχερ
Ο δείκτης νομοθέτησης δείχνει βελτίωση, ωστόσο παραμένουν παθογένειες στις τροπολογίες
«Δείτε το και βγάλτε τα συμπεράσματά σας», γράφει ο υπουργός Υγείας
Η ΝΔ απαντά στον διχασμό - Με έργο, θεσμικότητα και αιχμές για το πολιτικό κλίμα
Συνεδρίαση τέλη Απριλίου εν μέσω πιέσεων – Ο Δ. Μαρκόπουλος αντικαθιστά τον Μ. Λαζαρίδη
Παρέμβαση του ευρωβουλευτή της ΝΔ στην Επιτροπή Αλιείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
«Πραγματικά γελάω, γελάω μαζί σας με την απόλυτη ειρωνεία»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.