Πολιτικη & Οικονομια

Ι.Χ. πολυτελείας με πινακίδες Βουλγαρίας η «νέα τάση»

Ιδρύουν εικονικές ελληνικές επιχειρήσεις

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
65750-132536.jpg

Πολλοί είναι οι Έλληνες που ιδρύουν ελληνικές επιχειρήσεις στη Βουλγαρία (περισσότερες από τις οποίες είναι εικονικές) ώστε να αγοράσουν όχημα μεγάλου κυβισμού. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία στο τέλος του 2013 έφτασαν τις 9.000, από 6.000 το 2012.

Μετά από τα στοιχεία αυτά ο ΣΔΟΕ έφτασε στο συμπέρασμα πως πρόκειται για έναν τρόπο που ανακαλύπτουν κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι Ελληνες για να γλιτώνουν τον φόρο πολυτελείας, τα τεκμήρια διαβίωσης, τα υψηλά τέλη κυκλοφορίας και τα ασφάλιστρα. Σύμφωνα με τον νόμο, για να μπορεί κάποιος να κυκλοφορεί στην Ελλάδα με Ι.Χ. που φέρει πινακίδες κυκλοφορίας άλλης χώρας πρέπει να διαμένει τουλάχιστον έξι μήνες για επαγγελματικούς ή οικογενειακούς λόγους στη χώρα αυτή.

Στελέχη του ΣΔΟΕ ανέφεραν: «Το να είσαι κάτοικος Θεσσαλονίκης, Σερρών ή ακόμη και Χολαργού και να κυκλοφορείς με Ι.Χ. που διαθέτει βουλγαρικές πινακίδες, όπως κάποιες από τις περιπτώσεις που έχουμε εντοπίσει, προφανώς και είναι παράνομο».

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακρίτα
Ακρίτα: «Η ΝΔ της αγίας οικογένειας κατόρθωσε να μπλοκάρει την υποψηφιότητα»

«Mεγάλο ευχαριστώ στα κόμματα ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, Πλεύση Ελευθερίας και τους ανεξάρτητους βουλευτές από Νέα Αριστερά, ΣΥΡΙΖΑ, Πλεύση και τα άλλα προοδευτικά κόμματα που στήριξαν την υποψηφιότητα μας»

O Άδωνις Γεωργιάδης
Απάντηση Άδωνι Γεωργιάδη στον Σαμαρά για το «ακαθόριστο φύλο»: Λάθος της ανοδόχου του ΕΟΠΥΥ

«Ένα λάθος έγινε και διορθώθηκε, ψυχραιμία. Σπάει ρεκόρ η ελαφρότητα όσων θέλουν να ρίξουν τον Μητσοτάκη», τονίζει μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY