- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τσίπρας στο Φόρουμ των Δελφών: Οι επιφυλάξεις για την οικονομία
«Με προβληματίζει το πόσο γρήγορα περνάμε από το ένα άκρο στο άλλο»
Τις επιφυλάξεις του για το πώς ανοίγει η τουριστική σεζόν εξέφρασε στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, είπε σήμερα κατά τη διάρκεια συζήτησης με τη δημοσιογράφο Όλγα Τρέμη στο 5ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, πως η χώρα βρίσκεται σε μία πρωτοφανή συνθήκη και εξήγησε πως αυτό που τον προβληματίζει είναι το πόσο γρήγορα περνάμε από το ένα άκρο στο άλλο.
Ο Αλέξης Τσίπρας, τόνισε πως προφανέστατα πρέπει να ξεκινήσει η τουριστική σεζόν, αλλά εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για τον τρόπο που αυτό γίνεται. Θα έπρεπε, είπε ο κ. Τσίπρας, η κυβέρνηση να επιμείνει να γίνεται τεστ στους επισκέπτες την προηγούμενη ημέρα των αναχωρήσεων. Χωρίς ελέγχους στα 6-7 εκατομμύρια τουριστών που θα έρθουν στην Ελλάδα θα υπάρξουν και κρούσματα, είπε ο πρώην Πρωθυπουργός.
Μιλώντας για την οικονομία ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως τα νούμερα είναι αμείλικτα και η ύφεση δεν ήρθε τώρα, αλλά το τελευταίο τρίμηνο του 2019. Μια κυβέρνηση που υποσχέθηκε μεγάλη ανάπτυξη μας έφερε αμέσως στην ύφεση, είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τόνισε πως το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας παραμένει το μεγάλο χρέος. Η ένταξη στην ΟΝΕ, η φούσκα του χρηματιστηρίου που ακολούθησε και η πολύ κακή διαχείριση της κυβέρνησης Καραμανλή, μας οδήγησαν στις παθογένειες που βιώσαμε τα τελευταία χρόνια, επεσήμανε ο κ. Τσίπρας.
Στο ερώτημα της Όλγας Τρέμη αν εκείνος θα έπαιρνε τα χρήματα του ESM, απάντησε πως με τον ESM είχε μία κακή εμπειρία και θα ήταν πολύ επιφυλακτικός. Αν όμως οι όροι δεν ήταν μνημονιακοί και ο στόχος ήταν για παράδειγμα η αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας, θα απαντούσε θετικά.
Ο κ. Τσίπρας ανέφερε επίσης ότι έχει μία τυπική σχέση με τον Πρωθυπουργό, τις δύο μόνο φορές που έχουν συναντηθεί το κλίμα είναι ευχάριστο και ότι είναι ευθύνη του πρωθυπουργού να υπάρχει σταθερή επικοινωνία με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Η προσωπική επαφή είναι θέμα κυβερνητικής απόφασης, τόνισε ο κ. Τσίπρας.
Συνεχίζοντας, ο πρώην Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ενηλικιώθηκε κάτω από δύσκολες συνθήκες, δεν είναι το κόμμα του 2010-2012. Δεν υπάρχουν ουσιαστικές στρατηγικές και ιδεολογικές διαφωνίες μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, είναι ανθρώπινο σε ένα κόμμα να διεκδικούν περισσότερο ζωτικό χώρο. Τόνισε δε, ότι έχει αποφασίσει να πάει μπροστά και να κάνει το ΣΥΡΙΖΑ ένα σύγχρονο ισχυρό και μαζικό κόμμα της αριστεράς, όπως είναι η απαίτηση του κόσμου.
Στο ζήτημα της συνεργασίας με το ΚΙΝΑΛ είπε πως είναι έτοιμος για ένα debate με τη Φώφη Γεννηματά.
Για τη συμφωνία με την Ιταλία είπε πως τη χαιρετίζει και είναι μία εξέλιξη που θα μπορούσαμε να την έχουμε το 2016, αλλά ο τότε υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς αποφάσισε να μην την προχωρήσει γιατί έπρεπε να παραχωρήσουμε κυριαρχικά δικαιώματα στους ψαράδες.
Τότε δεν είχαμε τουρκο-λιβυκό σύμφωνο, είπε ο κ. Τσίπρας και τόνισε πως είναι κρίσιμο να διαμορφώσουμε εθνική στρατηγική και να προχωρήσουμε τώρα στην επέκταση των 12 μιλίων στο Ιόνιο. Αυτό θα είναι ένα μήνυμα που θα στείλουμε και στην Αίγυπτο και στην Τουρκία, κατέληξε.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι επικρατέστερες ημερομηνίες
Ποιοι προλαβαίνουν τα vouchers
Από το βήμα της πρώτης συνεδρίασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής
Ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης ανέλυσε τη στρατηγική κατά της παραπληροφόρησης στο Φόρουμ Δελφών
Η ΔΥΠΑ παρατείνει την προθεσμία - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πρόγραμμα
Ανάρτηση του Έλληνα πρωθυπουργού μετά τους πυροβολισμούς στο δείπνο των ανταποκριτών
Αποκαλύψεις για παράνομες επιδοτήσεις, «λευκές» δηλώσεις πόθεν έσχες και ελέγχους δισεκατομμυρίων
Απάντηση της υπουργού Τουρισμού στις δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων στον Guardian
H εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Στρατηγική συμμαχία με Μακρόν και ιστορική μείωση του δημόσιου χρέους
Στο τραπέζι η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και η νέα μείωση εισφορών για ενίσχυση της αγοράς
Η ΕΛΣΤΑΤ καταγράφει ισχυρή αύξηση διαθέσιμου εισοδήματος και ιδιωτικής κατανάλωσης
Πιέζουν για περισσότερα ευρωομόλογα
Σφραγίζοντας έτσι ένα πυκνό διήμερο διπλωματικών επαφών
Υπογράμμισε ιδιαίτερα δε την ισχυροποίηση των διμερών σχέσεων και συνεργασιών
Kατά την ομιλία του Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ στο ΚΠΙΣΝ
«Μην αναρωτιέστε τι θα κάνουμε. Θα είμαστε στο πλευρό σας» είπε με έμφαση ο Γάλλος πρόεδρος
«Όχι» του δημάρχου Αθηναίων στον υπερτουρισμό - Προτείνει αυστηρούς περιορισμούς
Oι δύο ηγέτες υπογράμμισαν τη σημασία αμυντικής συνδρομής απέναντι στις παγκόσμιες προκλήσεις
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε τα στοιχεία στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.