- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δένδιας: Η συμφωνία με την Ιταλία μεγάλωσε την Ελλάδα
«Τα σύνορα της χώρας μας μεγάλωσαν, σαράντα χρόνια προσπαθούσαμε κι έγινε τώρα»
Τα σύνορα της χώρας μεγάλωσε η συμφωνία με την Ιταλία όπως τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.
Για τη συμφωνία με την Ιταλία για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη μίλησε μεταξύ άλλων σε τηλεοπτική εκπομπή ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.
Συγκεκριμένα, ο κ. Δένδιας τόνισε πως «μεγαλώσαμε την Ελλάδα. Η μεγάλη εικόνα είναι ότι τα σύνορα της χώρας μας μεγάλωσαν. Σαράντα χρόνια προσπαθούσαμε κι έγινε τώρα.
»Νομίζω το να μεγαλώνεις τον τόπο σου και τα δικαιώματα του και να το αφήνεις στις επόμενες γενιές είναι κάτι εξαιρετικό. Η μεγάλη εικόνα είναι ότι τα σύνορα της χώρας μας μεγάλωσαν. Η Ελλάδα φιλοδοξεί στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου να συμφωνήσει με όλους τους γείτονές της, και με την Τουρκία, σε ό,τι αφορά τις οικονομικές ζώνες».
Απαντώντας στην επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στο Κάιρο της Αιγύπτου στις 18 Ιουνίου τόνισε πως «δεν πρέπει να είμαστε υπεραισιόδοξοι, αποκαλύπτωντας πως για τη συμφωνία με την Ιταλία απαιτήθηκε ένας χρόνος δουλειάς.
Ωστόσο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιτευχθεί τμηματική συμφωνία με την Αίγυπτο ενώ σημείωσε πως αν δοθούν τα χέρια με το Κάιρο, τότε θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα στο τουρκολιβυκό σύμφωνο.
Αναφερόμενος στη στήριξη άλλων χωρών, ο κ. Δένδιας δήλωσε ότι «μεθαύριο στο συμβούλιο Εξωτερικών θα είμαστε μαζί από το Παρίσι με τον Γάλλο ομόλογό μου, στην ίδια οθόνη, τοποθετούμενοι για το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας. Η σημειολογία δεν πρέπει να διαφεύγει, και η Γαλλία είναι ισχυρή χώρα».
Τέλος, κατηγόρησε την Άγκυρα ότι δεν συνεργάζεται έμπρακτα στο κάλεσμα για συζήτηση και επίλυση ζητημάτων στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου ενώ περιέγραψε ως κύρια διαφορά με την Τουρκία την υφαλοκρηπίδα.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η συνάντηση με τον Σταύρο Αρναουτάκη
Τι δείχνουν τα νεότερα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ
Τι ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, όλες οι αλλαγές
Όταν οι πρώην σύντροφοι θυμούνται τι πίστευαν για τον αρχηγό τους, αφού έχουν ήδη αποχωρήσει
Όσα είχε αναφέρει σε επιστολή της
Τι έγραψε ο Έλληνας πρωθυπουργός
Σε δύο φάσεις η νέα επέκταση, όλο το χρονοδιάγραμμα
The horror, the horror...
Τι σηματοδοτεί η επιλογή του για τη θέση
Περίπου 700.000 σπίτια παραμένουν κλειστά και μια αγορά που μοιάζει να λειτουργεί στον αυτόματο πιλότο
Στις 10 Ιουνίου η συνεδρίαση εκλογής
«Συνεχίζω να παλεύω για όσα πιστεύω» δηλώνει ο βουλευτής της ΝΔ
Αναδιαμορφώνεται η πολιτική σκηνή μετά την εμφάνιση των δύο νέων κομμάτων
«Η κυβέρνηση δεν συζητάει αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης», διαβεβαίωσε η υπουργός
Τα δρομολόγια έχουν ανασταλεί εδώ και μήνες
Η Ανεξάρτητη Αρχή ξεπέρασε τους ετήσιους στόχους της για τρίτη συνεχή χρονιά - Περισσότερες από 19.000 κυρώσεις
Στόχος οι 3.000 οδηγοί έως το τέλος του 2026
Στ. Παπασταύρου: «Μειώνουμε τον αόρατο φόρο της πολυνομίας»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.