Πολιτικη & Οικονομια

Πέτσας: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καταδίκασε τις τουρκικές ενέργειες

«Αποδεικνύει την απομόνωση των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Στέιτ Ντιπάρτμεντ © EPA/MIKE THEILER

Ως «σαφή καταδίκη των παράνομων τουρκικών ενεργειών» χαρακτήρισε ο Στέλιος Πέτσας την τοποθέτηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το τουρκολιβυκό σύμφωνο.

Την απάντηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το τουρκολιβυκό σύμφωνο σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας σε τηλεοπτική εκπομπή.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, πρόκειται για ξεκάθαρη υποστήριξη των ελληνικών θέσεων στο εν λόγω ζήτημα καθώς «ήταν μία παρέμβαση ασυνήθιστη, δεν έχει καμία λογική ίσων αποστάσεων. Είναι μία σαφής καταδίκη των παράνομων τουρκικών ενεργειών. 

»Αποδεικνύει την απομόνωση των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας».

Ερωτηθείς για τον αν η Ελλάδα φοβάται την πρόκληση θερμού επεισοδίου με την Τουρκία απάντησε πως «δεν ανησυχούμε για τίποτα, προετοιμαζόμαστε για τα πάντα. Αυτό είναι το στοιχείο που διαπνέει την πολιτική μας. Μετά το περιστατικό στον Έβρο είμαστε σε επαγρύπνηση για το ενδεχόμενο επανάληψης τέτοιων ενεργειών. 

»Είμαστε σε επιφυλακή και θα κάνουμε ό, τι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα (…) Είμαστε προετοιμασμένοι για οποιοδήποτε ενδεχόμενο. Εφόσον έχουμε έναν γείτονα που προχωρά σε προκλητικές ενέργειες, θα είμαστε έτοιμοι να τον αντιμετωπίσουμε».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ