- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κεραμέως σε Φίλη για προσωπικά δεδομένα: Κοροϊδία και φιάσκο
«Είναι αυταπόδεικτο ότι για κάθε λύση ψάχνουν ένα πρόβλημα, για κάθε πρόοδο αναζητούν έναν ανύπαρκτο εχθρό»
Πρωτοφανές φιάσκο και άνευ προηγουμένου κοροϊδία, χαρακτήρισε την καταγγελία Φίλη για διαρροή προσωπικών δεδομένων καθηγητών και μαθητών η Νίκη Κεραμέως.
Με μια σκληρή ανακοίνωση απαντά το υπουργείο Παιδείας στην καταγγελία του πρώην υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων καθηγητών και μαθητών.
Στην ανακοίνωση με τίτλο «Πρωτοφανές φιάσκο – Άνευ προηγουμένου κοροϊδία της Εθνικής Αντιπροσωπείας», το υπουργείο Παιδείας υποστηρίζει ότι το στικάκι που κατέθεσε στη Βουλή ο Νίκος Φίλης «περιείχε ένα αρχείο εις διπλούν, σε μορφή excel και pdf, με καταγραφή στατιστικών στοιχείων από τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, τα οποία εντοπίζονται στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα σε blog Υπεύθυνου Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης».
«Παρά τη δημόσια τοποθέτηση του κ. Φίλη για την οποία κρίνεται και ο ίδιος και το κόμμα του από τους Έλληνες πολίτες, σημειώνεται ότι:
- Πρώτον, δεν πρόκειται για καμία διαρροή δεδομένων. Τα στοιχεία έχουν καταχωριστεί οικειοθελώς από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς και χρησιμεύουν, εν γνώσει τους, ως οδηγός για την καταχώριση στοιχείων από τους συναδέλφους τους.
- Δεύτερον, τα αρχεία δεν περιλαμβάνουν κανένα προσωπικό δεδομένο μαθητών.
- Τρίτον, καταγράφονται μόνο αριθμητικά, μη προσωπικά, αποτελέσματα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, δηλαδή αποκλειστικά και μόνο συνολικοί αριθμοί μαθητών που συμμετείχαν σε συνεδρίες, ποσοστό συμμετοχής, διάρκεια σε λεπτά κτλ», συνεχίζει η ανακοίνωση του υπουργείου.
Και καταλήγει: «Καταρρέουν, συνεπώς, με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο οι ισχυρισμοί του κ. Φίλη περί διαρροής και περί δημοσίευσης προσωπικών δεδομένων μαθητών. Περιμέναμε ότι θα διαψευσθούν παταγωδώς οι δήθεν αποκαλύψεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, η οποία εξ αρχής εναντιώθηκε σε κάθε μορφής εξ αποστάσεως εκπαίδευση, αντιπροτείνοντας το απόλυτο σκοτάδι για την εκπαιδευτική κοινότητα. Είναι αυταπόδεικτο ότι για κάθε λύση ψάχνουν ένα πρόβλημα, για κάθε πρόοδο αναζητούν έναν ανύπαρκτο εχθρό. Αλλά ότι – άθελα ή εσκεμμένα – συγχέουν τη διαρροή προσωπικών δεδομένων με την οικειοθελή ανάρτηση στατιστικών στοιχείων, αυτό δεν το περιμέναμε».
Υπενθυμίζεται ότι ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε στη Βουλή πως διέρρευσαν προσωπικά δεδομένα καθηγητών και μαθητών, λέγοντας, μεταξύ άλλων: «Μπήκαμε στο Google - μας έστειλε 2.024 εγγραφές εκατοντάδων εκπαιδευτικών».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Πάνω από τους μισούς που αποχώρησαν δεν τους ήξερα»
Νέο αυστηρό μήνυμα του πρωθυπουργού στην Τουρκία
Σε ποιες περιπτώσεις σταματά να λειτουργεί
Είχε γνωστοποιήσει την πρόθεσή της προτού κλείσει η Βουλή
Μέχρι πότε θα μπει στα ΑΤΜ
Η ημέρα και η ώρα που μπαίνουν τα χρήματα των δικαιούχων στα ΑΤΜ
Πότε ξεκινούν οι πρώτες διανυκτερεύσεις σε καταλύματα
Από τη χρεοκοπία της εμπιστοσύνης στην επιστροφή της αξιοπιστίας
«Ελλάδα 2.0», ακρίβεια, νέα σχολική χρονιά και χωροταξικά μεταξύ άλλων
Ο υπουργός Εξωτερικών απορρίπτει την κριτική περί «μαλθακής» πολιτικής απέναντι στην Άγκυρα
Παρεμβάσεις σε τρία κρίσιμα πεδία προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών
Η ανάρτηση της Αννίτας Δημητρίου, προέδρου της Βουλής της Κυπριακής Δημοκρατίας
Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 στο Μέγαρο Μαξίμου, με επτά θέματα στην ημερήσια διάταξη
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι η Ιστορία έχει αφήσει πίσω της «βαριά προειδοποίηση»
«Έχουμε εξασφαλίσει τα χρήματα για τα μέτρα - Εκλογές την άνοιξη του 2027»
Η παρουσία της πυροβολαρχίας στην Κάρπαθο είχε ξεκινήσει τον περασμένο Μάρτιο
Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας
Τι είπε για τις φωτιές και την πρόωρη αποπληρωμή χρέους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.