Πολιτικη & Οικονομια

Για ακροδεξιό διοικητή σε δομή προσφύγων κάνουν λόγο ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ

Ζητούν την άμεση απομάκρυνσή του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Για ακροδεξιό διοικητή σε δομή προσφύγων κάνουν λόγο ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ
Η δομή βρίσκεται στον Πύργο Ηλείας © EUROKINISSI

Την άμεση απομάκρυνση του νέου διοικητή δομής φιλοξενίας αιτούντων άσυλο στον Πύργο Ηλείας ζητούν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, χαρακτηρίζοντάς τον ακροδεξιό

Την απομάκρυνση του νέου διοικητή της δομής φιλοξενίας στον Πύργο Ηλείας, κ. Τσιάχρη, ζητούν ΣΥΡΙΖΑ και Κίνημα Αλλαγής, αναφέροντας ότι είναι ακροδεξιός.

Ειδικότερα, ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Κ.Ο, του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός, επικαλούμενος σημερινή δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «μετά από σχετική καταγγελία προκύπτει ότι ο νέος διοικητής της δομής στον Πύργο Ηλείας είναι θιασώτης της μισαλλοδοξίας και διακατέχεται από ισλαμοφοβικές αντιλήψεις. Έχει κυκλοφορήσει ένα “πόνημα” το οποίο τιτλοφορείται “Μιναρέδες - Οι λόγχες του Ισλάμ στην Ευρώπη” και μάλιστα από έναν εκδοτικό οίκο μέσω του οποίου έχουν δημοσιευθεί τα έργα των περισσότερων θεωρητικών του ναζισμού!”.

«Ως εκ τούτου», λέει ο κ. Ψυχογιός, «ο κ. Τσιάχρης είναι ο πλέον ακατάλληλος άνθρωπος για να εκτελέσει χρέη υπαλλήλου, πολλώ δε μάλλον Διοικητή σε μια δομή φιλοξενίας αιτούντων άσυλο. Ένας άνθρωπος που αντιμετωπίζει τους κατατρεγμένους ανθρώπους ως εισβολείς που υπηρετούν ένα «οργανωμένο» σχέδιο “αλλοίωσης του πολιτισμού” δεν έχει καμία δουλειά να προΐσταται σε Δομή». Καλεί, επίσης, τον αρμόδιο υπουργό «να προβεί σε άμεσες ενέργειες για να επανορθώσει αυτό το τεράστιο ατόπημα και να διασφαλίσει ότι εν λόγω κύριος που θεωρεί τους πρόσφυγες κατώτερα όντα και ενστερνίζεται το ναζιστικό δηλητήριο, δεν θα έχει οποιονδήποτε θεσμικό ρόλο ή εμπλοκή στη δομή φιλοξενίας».

Το Κίνημα Αλλαγής

«Ακροδεξιό συγγραφέα επέλεξε η ΝΔ για τη θέση του διοικητή δομής φιλοξενίας αιτούντων άσυλο στον Πύργο. Άνθρωπο που συνεργάζεται με εκδοτικό οίκο που εκδίδει ομιλίες του Χίτλερ και άλλα ναζιστικά βιβλία. Με υπογραφή του Υπουργού Νότη Μηταράκη. Του έκανε δώρο μισθό 3.000 ευρώ για την διοίκηση μιας δομής δυναμικότητας 80 ατόμων», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΚΙΝΑΛ.

Προσθέτει ότι «η επιλογή έγινε από επιτροπή που αποτελείται από τρία κομματικά στελέχη που τέθηκαν επικεφαλής των δυο γενικών γραμματειών του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης. Αυτό είναι το δήθεν επιτελικό κράτος της ΝΔ. Η κυβέρνηση οφείλει να ανακαλέσει τους διορισμούς των διοικητών. Η νέα διαδικασία επιλογής να γίνει με διαφανή και αξιοκρατικό τρόπο. Ο πρωθυπουργός οφείλει να απομακρύνει τους υπαίτιους. Αλλιώς καθίσταται συνένοχος...».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ