- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πέτσας: Επεξεργαζόμαστε πλάνο για τους καλλιτέχνες
Σε συνέντευξη στο Θέμα 104,6
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην ύπαρξη σχεδιασμού για τους εποχικούς καλλιτέχνες - Η επιστροφή στην κανονικότητα κυλά ομαλά.
Μεγάλη απήχηση έχει στο διαδίκτυο η προσπάθεια στήριξης στους εργαζομένους στον ευρύτερο χώρο του πολιτισμού, με όλο και περισσότερους χρήστες να έχουν προσθέσει κάτω από την φωτογραφία του προφίλ τους στο Facebook, το μήνυμα «Support Art Workers» που σημαίνει «Υποστηρίζω τους Εργαζόμενους της Τέχνης». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μίλησε στο Θέμα 104,6 και προανήγγειλε ότι μέσα στην εβδομάδα θα βρεθεί λύση για τους καλλιτέχνες.
Απαντώντας σχετικά με τις αντιδράσεις των καλλιτεχνών λόγω έλλειψης πόρων, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι σε όσους καλλιτέχνες είχαν ενεργές συμβάσεις στα τέλη Μαρτίου, καταβλήθηκε και σε αυτούς το ποσό των 800 ευρώ. Παράλληλα, οι άνεργοι προς το τέλος του 2019 είχαν δύο επιλογές «τις οποίες έχουμε ενεργοποιήσει», υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, καθώς αρκετοί από αυτούς συμμετέχουν στα προγράμματα που έχει καταθέσει το υπουργείο Εργασίας για τους ανέργους, ενώ οι μακροχρόνια άνεργοι έχουν τύχει της στήριξης των 400 ευρώ.
Ταυτόχρονα, 15 εκατομμύρια ευρώ έχουν δοθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού για ειδικά προγράμματα απορρόφησης των εργαζομένων του κλάδου, ενώ υπό επεξεργασία βρίσκεται το τελικό πρόγραμμα στήριξης για καλλιτέχνες που «ήταν εξαρτημένοι από την εποχικότητα» σημείωσε ο κ. Πέτσας, ώστε «να έχουμε ένα επεξεργασμένο σχέδιο και για αυτούς μέσα στην εβδομάδα».
Ερωτηθείς σχετικά με τον τρόπο χρηματοδότησης των ΜΜΕ για την ενημερωτικής καμπάνιας της πανδημίας, ο κ. Πέτσας έκανε λόγο για «απλή διαδικασία», κατά την οποία «έχουμε έναν ανάδοχο που είναι ειδικός για τα θέματα αυτά» και «όλα τα μέσα -μιλάμε για εκατοντάδες μέσα σε όλη την επικράτεια, θα πληρωθούν κατευθείαν από το υπουργείο Οικονομικών. Θέλουμε να έχουμε την μέγιστη δυνατή κάλυψη, γιατί όπως καταλαβαίνετε, η ενημέρωση σε αυτή τη φάση που διάγουμε σώζει ζωές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και εξήγησε ότι «πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με περισσότερα μηνύματα και πιο σ οχευμένα κοινά».
Ο Στέλιος Πέτσας για τον τουρισμό
Διευθετήσεις και σε «εθνικό και σε κοινοτικό επίπεδο» χρειάζονται για την επανεκκίνηση του τουρισμού επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υπογραμμίζοντας ότι «στα εποχικά καταλύματα πρέπει ο επιχειρηματίας να πεισθεί ότι θα έχει τζίρο», φέρνοντας στο επίκεντρο την αναζήτηση λύσης στο θέμα των μεταφορών.
Στην κατεύθυνση αυτή, «χρειάζεται λύση σε ευρωπαϊκό επίπεδο», ανέφερε ο Στέλιος Πέτσας και πρόσθεσε ότι «η τουριστική σεζόν θα θιγεί αλλά δεν θα είναι χαμένη. Μέσα με τέλη Μαΐου θα έχουμε όλοι το πρόγραμμα του τουρισμού, το οποίο έχει ήδη επεξεργαστεί το αρμόδιο υπουργείο» ανακοίνωσε ο κ. Πέτσας, παρατηρώντας την ίδια ώρα πως «χωρίς κοινούς κανόνες στις αερομεταφορές, ο εξωτερικός τουρισμός δεν θα μπορεί να ανακάμψει».
Για την επιστροφή στην κανονικότητα
«Είναι μια εβδομάδα μετάβασης. Είμαι αισιόδοξος ότι ότι θα είναι καλή, γιατί αποδείξαμε ότι στεκόμαστε όλοι στο ύψος των περιστάσεων» τόνισε στο Θέμα 104,6 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, επισημαίνοντας ότι μέχρι στιγμής όλα κυλούν ομαλά στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στην αγορά. Ο ίδιος, γνωστοποίησε, ότι το μεσημέρι αναμένεται η πρώτη, αποκρυσταλλωμένη εικόνα από την νέα κανονικότητα, ενώ μηνύματα ομαλής μετάβασης μεταφέρουν από το πρωί προς το Μέγαρο Μαξίμου και οι εμπλεκόμενοι υπουργοί.
«Όλη αυτή η πορεία προς την νέα κανονικότητα έχει ένα ρίσκο, ότι είσαι σε αχαρτογράφητα νερά και πρέπει να κάνεις σταθερά βήματα, για να μην κάνεις κάποιο λάθος, να μην γλιστρήσεις» παρατήρησε ο ίδιος, εστιάζοντας, ωστόσο, στους κανόνες υγιεινής και προστασίας. «Θέλει προσοχή. Αν τηρούμε όλοι τους κανόνες υγιεινής και προστασίας, αν τηρούμε όλοι τους κανόνες ατομικής υγιεινής και προστασίας, τηρούμε τις αποστάσεις και ακούμε τις οδηγίες που έχουν δώσει και οι ειδικοί και μέχρι τώρα μας έφεραν μέχρι εδώ, θα πάμε μια χαρά».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Να ευημερούν οι άνθρωποι, όχι μόνο οι αριθμοί» σημείωσε για την ακρίβεια
Το ψήφισμα συγγενών των θυμάτων κατά του δημάρχου
Δυστυχώς, ακόμη μια κυβέρνηση ακολούθησε τις προηγούμενες στο ίδιο, θελκτικό για αυτήν αλλά κακό για τη χώρα μοτίβο διακυβέρνησης
«Είναι ασφαλιστικό, ανταποδοτικό δικαίωμα - Δεν είναι προνοιακό» ξεκαθαρίζει η υπουργός Εργασίας
«Το σουφλέ δεν φουσκώνει δύο φορές»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε για τη δύναμη της εκπαίδευσης και τον ρόλο της Πολιτείας
Η υπουργός Παιδείας βρέθηκε στην Κρήτη για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς
Στο επίκεντρο η επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα και η ελληνική γλώσσα
«Θέλω να ευχηθώ καλή χρονιά. Είμαστε δίπλα στους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, στα παιδιά μας»
Ξεκινά σήμερα η σχολική χρονιά - Πρώτο κουδούνι για τα σχολεία
Ένα διαφορετικό wrap από την επίσκεψη της υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας στη Βόρεια Ελλάδα
Oι ημερομηνίες πληρωμής ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ μισθωτών και μη μισθωτών
Υψηλότερο εισοδηματικό όριο, πρόσβαση χωρίς κριτήρια για τρίτεκνους και πολύτεκνους και αυξημένο voucher
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα πολιτισμού και πολιτιστικής διπλωματίας
Το σίγουρο είναι ότι το νομικό τοπίο έχει αλλάξει δραστικά από την εποχή της Χρυσής Αυγής
Η 90ή ΔΕΘ βρίσκει την ελληνική οικονομία στο τέλος μιας ιστορικής περιόδου χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης και μπροστά στο δύσκολο τεστ της επόμενης ημέρας.
Από τα πρώτα περίπτερα του 1926 και τη μεταπολεμική έκρηξη έως τη σημερινή οικονομική και πολιτική σκηνή της χώρας, η ΔΕΘ συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής και ετοιμάζεται για το μέλλον
Επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις των αναλυτών
Ποιες περιοχές εντάσσονται στο πρόγραμμα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού εγκαταστάσεων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.