- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Στον Ιβάν Σαββίδη το Πόρτο Καρράς για 205 εκατ. ευρώ
Αναμένεται due dilligence για την επικύρωση της συμφωνίας
Στον Ιβάν Σαββίδη το Πόρτο Καρράς – Η συμφωνία 205 εκατ. ευρώ με την Τεχνική Ολυμπιακή.
Κατόπιν ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφορικά με δημοσιεύματα στον τύπο και σε συνέχεια των από 29.10.2019, 13.11.2019 και 03.04.2020 ανακοινώσεων, μεταξύ της θυγατρικής της “T.O. International Holding Ltd” και της “BELTERRA INVESTMENTS Ltd” (συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη) ολοκληρώθηκαν κατ’ αρχήν οι διαπραγματεύσεις σχετικά με την πώληση μετοχών της εταιρείας «ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε» και αναμένεται κατ’ αρχήν η άμεση σύναψη της συναλλαγής.
Η συναλλαγή θα περιλαμβάνει την πώληση α) των μετοχών θυγατρικών εταιρειών της εταιρείας που συνδέονται με τη λειτουργία της «ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΑΕ» και δη των εταιρειών «ΚΤΗΜΑ ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε», «ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΓΚΟΛΦ Α.Ε.», «ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΜΑΡΙΝΑ Α.Ε.» και β) περιουσιακών στοιχείων που συνδέονται με τη λειτουργία της «ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΑΕ» καθώς και των μετοχών όλων των παραπάνω εταιρειών που ανήκουν σε συνδεδεμένα με την εισηγμένη εταιρεία πρόσωπα.
Στο παρόν στάδιο και με την επιφύλαξη της ολοκλήρωσής της, τα κύρια σημεία της σχεδιαζόμενης συναλλαγής έχουν ως ακολούθως:
Το κατ’ αρχήν συνολικό τίμημα που θα καταβάλει η Belterra Investments Ltd για την απόκτηση όλων των παραπάνω περιουσιακών στοιχείων ανέρχεται στο ποσό των 205.000.000 ευρώ, ενώ το τίμημα που αντιστοιχεί εν τέλει στην εισηγμένη και τη θυγατρική αυτής “T.O. International Holding Ltd” για τα περιουσιακά στοιχεία που τους αντιστοιχούν ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 168.884.530 ευρώ (εάν ελεύθερα υποχρεώσεων /debt free basis).
Σημειώνεται ότι το τίμημα για την αγορά του συνόλου των μετοχών της «ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΑΕ» μειώνεται κατά 53.994.360 ευρώ που θα καταβληθεί για την αποπληρωμή δανειακών υποχρεώσεων της εταιρείας «ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε.» για τις οποίες έχει εγγυηθεί η εισηγμένη. Παράλληλα, στους όρους της σχεδιαζόμενης συναλλαγής στο παρόν στάδιο περιλαμβάνονται η διενέργεια εκτεταμένων ελέγχων (full due diligence) από την αγοράστρια και η παροχή συνήθων εγγυοδοτικών δηλώσεων των πωλητών, τα οποία ενδέχεται να έχουν επίπτωση στο τίμημα.
Τέλος, διευκρινίζεται ότι στο πλαίσιο των ως άνω διαπραγματεύσεων, ο κατασκευαστικός κλάδος της «ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε.» δεν αποτελεί τμήμα της συναλλαγής και πρόκειται να εισφερθεί εν τέλει σε θυγατρική εταιρεία της Τεχνικής Ολυμπιακής.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates
Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό
Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tέθηκαν και ζητήματα που αφορούν τη δίωξη της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος
Επί της ουσίας το πακέτο «εγκαινιάζει» μία νέα προσέγγιση στις ενεργειακές υποδομές
Πλήρως λειτουργικός σιδηρόδρομος το καλοκαίρι του 2026 στο Αθήνα - Θεσσαλονίκη
Mε ανάρτησή του στο Tiktok
Το «Attiki On» κινείται σε χρόνο ρεκόρ
Η πλαστική έκδοση μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα ΜΜΜ της Αθήνας και στα λεωφορεία της Θεσσαλονίκης
Τι έδειξε η έρευνα του think tank
Το μήνυμα της Δόμνας Μιχαηλίδου
InSocial και ΠΑΣΟΚ ανοίγουν τον δημόσιο διάλογο για τις θεσμικές τομές της επόμενης αναθεωρητικής διαδικασίας
Η κατάθεση του υπουργού Υγείας στο δικαστήριο
Το πρόβλημα δεν είναι στην ποιότητα της δημοκρατίας και στους θεσμούς, αλλά στην εφαρμογή των νόμων που έχει θεσπίσει η δημοκρατία και στον διάχυτο λαϊκισμό μιας μεγάλης μερίδας του πολιτικού μας συστήματος
Ξεκινά δυναμικά η υλοποίηση του στεγαστικού προγράμματος
Κλιμακώνονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις
«Ο εισαγγελέας είπε το αυτονόητο για τα μπλόκα» είπε ο πρώην υπουργός
Κινδυνεύει να κάνει ξανά το ΠΑΣΟΚ κομπάρσο στον χώρο της κεντροαριστεράς
Εφόσον η πολιτεία έχει παραχωρήσει αυτό το δικαίωμα, θα ήταν παλαβός κάποιος να μην το ασκήσει προκειμένου να διεκδικήσει το οποιοδήποτε αίτημά του
Έχει ενημερωθεί ήδη η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Σε ερώτησή τους ζητούν να αρθεί «ο καταχρηστικός αποκλεισμός των δικαιούχων του Μ23»
Στο Μουσείο της Ακρόπολης την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου
Santa Run, συναυλίες, πάρτι και ξεναγήσεις στη στολισμένη πόλη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.