Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε «ψηφιακή τάξη» - Πρόβα από το μέλλον
Ο Πρωθυπουργός συνδέθηκε με το 1ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης την ώρα της Φυσικής
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνδέθηκε με την «ψηφιακή» τάξη του 1ου Γυμνασίου Μυτιλήνης.
Με τάξη σύγχρονης τηλεκπαίδευσης του 1ου Γυμνασίου Μυτιλήνης συνδέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και παρακολούθησε το μάθημα Φυσικής. Ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε με τους μαθητές και την καθηγήτριά τους, Ραλλού Σπανέλλη, για την εμπειρία της ψηφιακής παιδείας και τις αλλαγές που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός στην καθημερινότητά τους.
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη όλους τους εκπαιδευτικούς και μαθητές της χώρας για την ταχύτατη υιοθέτηση των ψηφιακών εργαλείων διδασκαλίας και τόνισε τη σημασία του γεγονότος ότι έχουν δημιουργηθεί σχεδόν 265.000 ψηφιακές τάξεις, στις οποίες συμμετέχουν ένα εκατομμύριο μαθητές και δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί. Επισήμανε δε ότι η ανάπτυξη και αξιοποίηση των μεθόδων τηλεκπαίδευσης αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για το μέλλον.
Ο πρωθυπουργός άκουσε τις ανησυχίες των μαθητών κι εξέφρασε την κατανόησή του για τις αλλαγές που έχει φέρει η πανδημία του Covid-19 στη ζωή των πολιτών, στερώντας από τα παιδιά τη βόλτα με τις παρέες τους, τη χαρά της άθλησης αλλά και την προσευχή στην εκκλησία για όλους τους πιστούς. Τόνισε όμως ότι η προσπάθεια τήρησης αποστάσεων, με αίσθηση ατομικής ευθύνης, υπηρετεί το κοινό καλό και θα μας επιτρέψει να κερδίσουμε τη μάχη ταχύτερα. «Αν πετύχαμε κάτι ως χώρα συνολικά δεν είναι απλά ότι πήραμε τα μέτρα σχετικά νωρίς, είναι ότι συμμορφωθήκαμε με τα μέτρα. Και δεν το κάναμε επειδή μας είπε το κράτος ότι έτσι πρέπει να γίνει, το κάναμε επειδή εμείς οι ίδιοι πιστέψαμε ότι αυτό είναι το σωστό» για την κοινωνία.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates
Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό
Συνεχής ενημέρωση εδώ
«Αυτό το Πάσχα θα είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα καθώς, δυστυχώς, δεν θα μπορούμε να πάμε στις εκκλησίες μας. Θα είναι όμως κι ένα Πάσχα που θα μας επιτρέψει να έρθουμε πιο κοντά στους δικούς ανθρώπους, τους γονείς μας, να το περάσουμε οικογενειακά, να προσευχηθούμε από το σπίτι», προσέθεσε ο πρωθυπουργός. «Ακριβώς σε αυτές τις δύσκολες στιγμές πρέπει ο καθένας και η καθεμία να αντλεί δύναμη από την πίστη του και κυρίως να έχει εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας».
Δήλωση πριν από το μάθημα
«Θέλω να σας συγχαρώ, κυρία Σπανέλλη, εσάς, όλους τους μαθητές μας, για τον ενθουσιασμό με τον οποίο αγκαλιάσατε αυτό το καινούργιο εργαλείο το οποίο έχει θέσει στη διάθεσή σας το Υπουργείο Παιδείας. Είναι μία διαφορετική τάξη αυτή από τη συνηθισμένη, αλλά αναγκαζόμαστε με πολύ μεγάλη ταχύτητα να εξοικειωθούμε με αυτά τα καινούργια εργαλεία της τηλεδιάσκεψης.
Θα μπορούσε κανείς να πει ότι είναι μία πρόβα από το μέλλον αυτό το οποίο γίνεται. Και πιστεύω πως κι όταν τα πράγματα επανέλθουν σε κανονικούς ρυθμούς -και όλοι ευχόμαστε αυτό να γίνει συντομότερα παρά αργότερα- θα μείνει μία σημαντική προίκα για όλους μας, για τους εκπαιδευτικούς, για τους μαθητές μας, για το πώς μπορούν να επικοινωνούν και εξ αποστάσεως. Τώρα, για τα παιδιά μας, ξέρω ότι σας λείπουν οι παρέες σας, ξέρω ότι σας λείπει η άθληση, η βόλτα την οποία μπορείτε να κάνετε, αλλά θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι αυτό το οποίο κάνετε είναι για το καλό το δικό σας, για το καλό των γονιών σας, για το καλό των παππούδων και των γιαγιάδων σας. Και συμμετέχουμε όλοι μαζί σε μία μεγάλη εθνική προσπάθεια να περιορίσουμε τη διάδοση του κορωνοϊού, έτσι ώστε να μπορούμε πιο σύντομα να επιστρέψουμε πίσω στους κανονικούς ρυθμούς.
Θέλω να συγχαρώ και τον διευθυντή του Γυμνασίου, τον κύριο Κουτσαντώνη, και όλους τους εκπαιδευτικούς -κυρία Σπανέλλη καταλαβαίνω ότι είστε 38 στο σύνολο στο Γυμνάσιο της Μυτιλήνης- αλλά και όλους τους εκπαιδευτικούς, δεκάδες χιλιάδες σε ολόκληρη τη χώρα, που αγκάλιασαν τα εργαλεία της τηλεκπαίδευσης τα οποία έθεσε στη διάθεσή σας το Υπουργείο Παιδείας. Στα πρόσφατα στατιστικά τα οποία βλέπω, αγαπητή Νίκη, αγαπητή Σοφία, έχουν δημιουργηθεί σχεδόν 265.000 -σκεφτείτε το λίγο- προσωπικές ψηφιακές τάξεις. Ένα εκατομμύριο μαθητές, δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί συμμετείχαν, και πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους. Θα τελειώσει αυτή η περιπέτεια. Θα ξαναγυρίσουμε κάποια στιγμή στους κανονικούς μας ρυθμούς. Θα μπορείτε να ξαναβρεθείτε με τους συμμαθητές σας και να κάνετε τα μαθήματά σας στην τάξη, όπως είχατε συνηθίσει πάντα να τα κάνετε, αλλά μέχρι που να γίνει αυτό -που θα γίνει μόνο όταν μας το υποδείξουν οι ειδικοί ότι είναι ασφαλές να γίνει- θα αξιοποιήσουμε στο έπακρο τα εργαλεία της ψηφιακής τάξης, έτσι όπως το κάνετε εσείς στη Μυτιλήνη, στο Γυμνάσιό σας. Έτσι όπως το κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές σε ολόκληρη τη χώρα».
Στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν επίσης μέρος η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, η υφυπουργός αρμόδια για Θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής Σοφία Ζαχαράκη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.