Κορωνοϊός- Βρούτσης: Νέα μέτρα ανακούφισης για την οικονομία
Θα παρουσιαστούν στην επόμενη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου
Γιάννης Βρούτσης για κορωνοϊό: Η κυβέρνηση διευρύνει συνεχώς την περίμετρο δέσμης μέτρων στήριξης στους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους.
«Η κυβέρνηση προχωρά άμεσα στη στήριξη των επιστημονικών κλάδων της χώρας και, συγκεκριμένα, στους έξι βασικούς: των δικηγόρων, γιατρών, οδοντιάτρων, ψυχιάτρων και λοιπού ιατρικού προσωπικού, μηχανικών, αρχιτεκτόνων, οικονομολόγων, λογιστών, εκπαιδευτών και ερευνητών», δηλώνει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Όπως επισημαίνει, η στήριξη στους συγκεκριμένους επιστημονικούς κλάδους έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά δέσμης υποστηρικτικών μέτρων ανακούφισης, που έχουν ήδη ανακοινωθεί και ξεκινούν άμεσα την εφαρμογή τους.
«Δεν μένουμε, όμως, εκεί. Θα υπάρξει και άλλη δέσμη μέτρων, όπως αυτή που θα παρουσιαστεί στην επόμενη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που έρχεται άμεσα, βάσει της οποίας θα μπορούν να καταβληθούν οι εισφορές αυτοαπασχολουμένων και ελεύθερων επαγγελματιών με 25% έκπτωση, εάν φυσικά το επιθυμούν οι ίδιοι» αναφέρει ο κ. Βρούτσης.
Όσον αφορά το πρόγραμμα που συμπληρωματικά θα ενισχύσει το επιστημονικό δυναμικό της χώρας με ποσό 600 ευρώ καθαρά ανά δικαιούχο, ο υπουργός Εργασίας διευκρινίζει ότι θα υλοποιηθεί μέσα από μία προαιρετική διαδικασία συμμετοχής σε ένα καινοτόμο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης στις νέες ψηφιακές τεχνολογίες, την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων τους και τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κλάδου τους.
Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, η λήψη του ποσού των 600 ευρώ θα καθίσταται δυνατή με την ολοκλήρωση του προγράμματος τηλεκατάρτισης, ενώ οι δικαιούχοι θα λάβουν και πιστοποίηση, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, προς επιβεβαίωση της αναβάθμισης των δεξιοτήτων τους.
«Η συμμετοχή όλων των δικαιούχων θα γίνει με την υποβολή υπεύθυνης δήλωσης συμμετοχής στη Γενική Γραμματεία Εργασίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων» εξηγεί ο κ. Βρούτσης, σημειώνοντας ότι η υλοποίηση του προγράμματος θα γίνει με απλό, γρήγορο και απολύτως διαφανή τρόπο. Τονίζει δε ότι ο ίδιος ο δικαιούχος θα μπορεί να ενεργοποιεί την επιταγή κατάρτισής του απολύτως ελεύθερα σε όποιο από τα 2.500 πιστοποιημένα από το υπουργείο Παιδείας Κέντρα Διά Βίου Μάθησης 1 και 2 αυτός επιλέξει.
«Η διαδικασία της επιταγής κατάρτισης voucher ως μέσο υλοποίησης συγχρηματοδοτούμενων έργων ΕΣΠΑ για εργαζόμενους, επαγγελματίες, ανέργους, είναι θεσμοθετημένη διαδικασία από το 2011. Μία διαδικασία, ακολουθούμενη από τη συντριπτική πλειοψηφία των υλοποιούμενων έργων, μέχρι σήμερα, με κύριο χαρακτηριστικό την απόλυτη διαφάνεια και ελευθερία που έχει ο ωφελούμενος στην εφαρμογή της» υπογραμμίζει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.