- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κεκλεισμένων των θυρών η ορκωμοσία Σακελλαροπούλου λόγω κορωνοϊού
Σε κατάσταση συναγερμού επιπέδου 1 η Βουλή
Σε κατάσταση συναγερμού επιπέδου 1 η Βουλή, λόγω κορωνοϊού. Δραστικός περιορισμός των καλεσμένων στην ορκωμοσία της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου.
Σχεδόν κεκλεισμένων των θυρών θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου λόγω των έκτακτων μέτρων που λαμβάνονται κατά της εξάπλωσης και μετάδοσης του νέου κορωνοϊού.
Συγκεκρικέμενα, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, σε κατάσταση συναγερμού επιπέδου 1 με ανώτατο όριο το 5, βρίσκεται η Βουλή και ταυτόχρονα παίρνει δραστικά προληπτικά μέτρα λόγω της επιδημίας του νέου κορωνοϊού, τόσο για λόγους αυτοπροστασίας όσο και για να σταλεί προς τη κοινωνία το μήνυμα της πρόληψης.
Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ανακοίνωσε ότι μετά από συνεννόηση που είχε με κυβέρνηση και κόμματα, η Βουλή προχώρησε στη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για λόγους προληπτικούς. Ήδη, όπως είπε ο κ. Τασούλας, από το προηγούμενο Σάββατο σταμάτησαν όλες οι ομαδικές επισκέψεις στη Βουλή τόσο των σχολείων όσο και των ΚΑΠΗ.
Παράλληλα, ο πρόεδρος της Βουλής έκανε γνωστό ότι για προληπτικούς λόγους αναπροσαρμόζονται και οι κοινοβουλευτικές εργασίες της Βουλής και επανέρχεται το παλιό σύστημα της ονομαστικής ψηφοφορίας που δεν θα γίνεται προς το παρόν ηλεκτρονικά, αλλά με την ανακοίνωση του ονομαστικού καταλόγου. Η Βουλή εξετάζει ακόμα να σταματήσουν, για όσο καιρό χρειαστεί, οι κλητεύσεις εξωκοινοβουλευτικών φορέων στις Επιτροπές για να εκφράσουν τις απόψεις τους επί νομοσχεδίων.
Ταυτόχρονα, αποφασίστηκε ότι την ερχόμενη Παρασκευή, 13 Μαρτίου θα είναι περιορισμένη στο 1/10 η παρουσία εκπροσώπων από κυβέρνηση, κόμματα, διπλωμάτες, Ιερά Σύνοδο και ανώτατων κρατικών λειτουργών, κατά την ειδική ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας για την ορκωμοσία στη Βουλή της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας, Αικατερίνης Σακελλαροπούλου.
Έτσι, από περίπου 1.000 άτομα που αναμενόταν να παρευρίσκονται στην ορκωμοσία της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, θα είναι περίπου 100, καθώς συμφωνήθηκε από όλους, κυβέρνηση, κοινοβουλευτικές ομάδες, προεδρία της Δημοκρατίας και Βουλή να μην δοθούν προσκλήσεις παρά μόνο σε όσους είναι αναγκαίο να παραστούν, για αυτό τόσο τα θεωρεία όσο και τα έδρανα των κρατικών λειτουργών και η Ολομέλεια θα είναι σχεδόν άδεια.
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κ. Τασούλας, στην ορκωμοσία της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου θα είναι περίπου 35 άτομα από κόμματα, συμπεριλαμβανομένων προέδρων, γραμματέων και κοινοβουλευτικών εκπροσώπων τους, από το διπλωματικό σώμα θα είναι μόνο ο πρύτανης του, ενώ από την Ιερά Σύνοδο θα είναι γύρω στα 7 με 8 άτομα.
Όπως ανέφερε ο κ. Τασούλας, η ίδια η κ. Σακελαροπούλου είχε εκφράσει εδώ και καιρό την επιθυμία να βρεθεί τρόπος και να υπάρξει η σχετική πρόνοια κατά την ειδική τελετή ορκωμοσίας της στην Ολομέλεια. «Το πρωτόκολλο πρέπει να υποχωρεί μπροστά σε λόγους δημόσιας υγείας. Δεν θα γίνουν χειραψίες και θα εκφράσουμε τα συναισθήματα μας με επινεύσεις», σημείωσε χαριτολογώντας ο κ. Τασούλας.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εκπρόσωπος της ΝΔ για Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, Λαζαρίδη και δημοσκοπήσεις - Έμφαση στη θεσμική αξιοπιστία
Μια καινοτόμα ψηφιακή διαδικασία αξιολόγησης σε θέματα καταπολέμησης των διακρίσεων
Διαδικτυακή αντιπαράθεση σχετικά με τη δικαστική διαμάχη των δύο
«Είναι κάτι το οποίο έχω ζητήσει κι ε΄γω στο παρελθόν»
Σφοδρή αντίδραση ΠΑΣΟΚ, κατηγορεί τον υπουργό για επιθέσεις και φόβο ελέγχου επί των σκανδάλων
Υπήρξε συνεχής παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο, από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων
Σταθερό προβάδισμα ΝΔ - Δεύτερο το ΠΑΣΟΚ, τρίτη η Καρυστιανού στην πρώτη της καταγραφή
Οι υψηλές τιμές των καυσίμων πλήττουν τη βιωσιμότητα των δρομολογίων και τις ακυρώσεις των αεροπορικών εταιρειών
Συνάντηση του προέδρου του Eurogroup με αρχηγούς των Διπλωματικών Αποστολών της ΕΕ
Επί ελληνικής προεδρίας οι τελικές αποφάσεις της ΕΕ για τον προϋπολογισμό 2028-2034
Ποια άλλα επιδόματα πληρώνονται
Τι δήλωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί
«Δεν μας έφτανε το ριφιφί στον ΟΠΕΚΕΠΕ, φτάσαμε στο σημείο να θρηνούμε την καταστροφή ζωικού κεφαλαίου»
«Δεν τολμάει κανείς να το πει ανοιχτά ούτε από την αντιπολίτευση» ισχυρίζεται ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Η νέα ανάρτησή του για την κριτική στην Ευρωπαία Εισαγγελέα
«"Πρόχειρη" και "ανεπαρκής" η αξιολόγηση που έκανε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία», είπε ο βουλευτής
Οι δικαιούχοι και με ποια κριτήρια δίνεται
Ποιος μπορεί να εκφράζεται υπέρ του κόμματος και της ιδεολογίας του;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.