- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο κορωνοϊός «βουλιάζει» τις αγορές και τα χρηματιστήρια
Πτώση 30% στο πετρέλαιο
Κορωνοϊός και διεθνείς αγορές: «Βουτιά» 10,80% για τον Γενικό Δείκτη, εν μέσω ελεύθερης πτώσης των ευρωπαϊκών αγορών.
Ελεύθερη πτώση καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης, ενώ και οι ευρωπαϊκές αγορές βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση, καθώς οι φόβοι των επενδυτών αυξάνονται για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας λόγω της ταχείας εξάπλωσης του κορωνοϊού, ενώ αναταραχή στις αγορές προκαλεί και η μεγάλη «βουτιά» της τιμής του πετρελαίου.
Η αγορά αρχικά υποχώρησε κάτω από τα επίπεδα των 600 μονάδων με πτώση 13% διαμορφούμενη στα χαμηλότερα επίπεδα από τα τέλη Δεκεμβρίου του 2018.
O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώνεται στις 610,81 μονάδες σημειώνοντας πτώση 10,80%.
Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς υποχωρεί κατά περίπου 5 δισ. σε σχέση με τη συνεδρίαση της Παρασκευής.
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 9,97 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 10,11%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 11,33%.
Βαρειές απώλειες καταγράφουν όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης . Από τις τραπεζικές μετοχές η Πειραιώς υποχωρεί 22,63%, της Εθνικής (-16,41%), της Alpha Bank (-15,35%) και της Eurobank(-12,03%).
Πτωτικά κινούνται όλοι οι επιμέρους δείκτες και τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τραπεζών (-17,37%) και των Υπηρεσιών Κοινής ωφέλειας (-14,15%).
Άνοδο στις ευρωπαϊκές αγορές καταγράφει μόνο μία μετοχή, ο τίτλος της Elinoil (+9,74%), 72 πτωτικά και 7 παραμένουν σταθερές, γεγονός ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στην αγορά.
Πτώση και το χρηματιστήριο Αθηνών
Συνθήκες κατάρρευσης όμως και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς η συνεδρίαση ξεκίνησε με τεράστιες απώλειες.
Ο Γενικός Δείκτης στις 10:40 υποχωρεί κατά 13%, στις 595,63 μονάδες, με τον τζίρο των συναλλαγών να ξεπερνά κατά τα πρώτα 10 λεπτά της συνεδρίασης τα 6 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, στο άνοιγμα του Χρηματιστηρίου ο Γενικός Δείκτης έπεφτε κατά 14%! Τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται οι τράπεζες, που υποχωρούν σε διψήφιο ποσοστό.
Η ελληνική αγορά επηρεάζεται από τις μεγάλες απώλειες στα διεθνή χρηματιστήρια, λόγω του κορωνοϊού, σε συνδυασμό τον πόλεμο τιμών που κήρυξε η Σαουδική Αραβία στην αγορά πετρελαίου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς διαμορφώνεται το πλαφόν σε τρόφιμα
Ποιες είναι οι ημερομηνίες διεξαγωγής εξετάσεων και κλήρωσης
Πρακτικές συμβουλές για την προστασία από επιθέσεις τύπου phishing
Ο υπουργός Υγείας εγκαινίασε τη νέα πτέρυγα για ογκολογικούς ασθενείς στο «Παπαγεωργίου»
Η υπουργός Πολιτισμού εγκαινίασε το νέο Ηχογραφικό Κέντρο και το Στούντιο Επαυξημένης Πραγματικότητας
«Οι πιέσεις στις τιμές θα εντείνονται» προειδοποιεί ο αναπηρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεν διανύει την πιο ανέφελη περίοδο της δεύτερης θητείας του. Το διακύβευμα στην περίπτωσή του είναι ένα: η υστεροφημία του.
Μέχρι 30 Ιουνίου η ολοκλήρωση των «κάθετων» έργων του ΤΑΑ στα νοσοκομεία
Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι, έρχονται τσουχτερά πρόστιμα
Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στα κρεοπωλεία
Στο Athens Alitheia Forum ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Όπως βλέπετε το κεφάλι μου είναι στη θέση του»
Τα συχνότερα λάθη και παραλείψεις στην αίτηση για το Α21
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Η επίσημη ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ για το πότε πληρώνονται κύριες και επικουρικές
Ολόκληρη η τοποθέτηση του υπουργού Επικρατείας στο Athens Alitheia Forum
«Ενσαρκώνει τις κοινές μας αξίες: ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ισότητα, κοινωνική ένταξη» σημειώνει ο πρωθυπουργός
«Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην προκύπτουν βεβιασμένα συμπεράσματα ή δημόσιες κρίσεις»
«Κανένας καλύτερος από Μητσοτάκη» λέει το 54% των πολιτών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.