- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πέτσας: Οι κλειστές δομές θα γίνουν
Είναι προς όφελος της χώρας και τον τοπικών κοινωνιών
Κυβερνητικός εκπρόσωπος στο OPEN: Είναι απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην υλοποίηση των κλειστών δομών.
Την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην υλοποίηση του σχεδίου της για την κατασκευή κλειστών δομών στα νησιά, επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, τονίζοντας πως είναι προς όφελος της χώρας αλλά και των τοπικών κοινωνιών να υπάρχει έλεγχος και όχι αναρχία.
«Είναι απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην υλοποίηση των κλειστών δομών που αποτελούν ένα μέρος του σχεδίου μας για την αντιμετώπιση του προσφυγικού - μεταναστευτικού. Ζητούμε από τις τοπικές κοινωνίες να αντιληφθούν ότι είναι προς όφελος της χώρας αλλά και των τοπικών κοινωνιών η δημιουργία των κλειστών δομών. Φαντάζομαι ότι όλοι σήμερα που βλέπουμε ότι είναι σε έξαρση θέματα δημόσιας υγείας καταλαβαίνουμε ότι είναι πολύ προτιμότερο να υπάρχουν οι κλειστές δομές, όπου τέτοια θέματα όπως ο κοροναϊός μπορούν να αντιμετωπιστούν με αποτελεσματικότητα παρά οι άναρχες δομές που αποτελούν μία υγειονομική βόμβα και στις οποίες δεν μπορεί να υπάρξει αποτελεσματικός έλεγχος».
Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι θα ξεκινήσουν και θα προχωρήσουν κανονικά οι διαδικασίες «έχουν αποβιβαστεί τα μηχανήματα και το προσωπικό στα σημεία που πρέπει να ξεκινήσουν οι εργασίες». Και πρόσθεσε πως «υπάρχουν κάποιες μικρές αντιδράσεις», αλλά κάλεσε τις τοπικές κοινωνίες και τους τοπικούς φορείς να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Κι όπως είπε καταλήγοντας «ένα έλλειμμα εμπιστοσύνης που υπάρχει αυτή τη στιγμή, το οποίο έχει καλλιεργηθεί τα προηγούμενα χρόνια πρέπει να αποκατασταθεί. Θα γίνουν οι κλειστές δομές και θα κλείσουν οι ανοιχτές δομές. Αυτή είναι η δέσμευση της κυβέρνησης».
Υπογράμμισε επίσης πως είναι προς όφελος και των τοπικών κοινωνιών «να υπάρχει έλεγχος και όχι αναρχία» και επανέλαβε πως οι κλειστές δομές «είναι μακριά από τον αστικό ιστό, επομένως θα μπορεί η οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα των περιοχών αυτών να αποκτήσει ξανά μια κανονικότητα. Επίσης θα είναι πολύ πιο εύκολο να προχωρά γρήγορα η διαδικασία χορήγησης ασύλου, ώστε όσοι δικαιούνται άσυλο να προωθούνται δυτικά όσοι δεν δικαιούνται άσυλο να επιστρέφουν στην Τουρκία».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Καμία αύξηση των ορίων ηλικίας», δηλώνει η υφυπουργός, Άννα Ευθυμίου
Στόχος η έναρξη λειτουργίας της εντός Ιουλίου
Αναδεικνύονται οι βασικές παθογένειες που παρουσιάζει η χώρα σε ζητήματα κράτος δικαίου
Στο μέτωπο των πυρκαγιών, οι μήνες Ιούλιος και Αύγουστος αναμένονται ιδιαίτερα δύσκολοι
Επίτροπος Μινζάτου: «Παράδειγμα για την Ευρώπη η ελληνική συμφωνία»
«Οι νέοι άνθρωποι σε ολόκληρη την Ευρώπη αισθάνονται ότι απειλούνται από την τεχνητή νοημοσύνη»
Τα παραπάνω θα ισχύουν και για όσους ήδη υπηρετούν στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σίφνου
Οι δημοφιλείς εύκολες εξαγγελίες και οι μεταρρυθμίσεις που δεν γίνονται
Η ανάρτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στον απόηχο της απόφασης του Αρείου Πάγου
«Προφανώς από μόνο του δεν λύνει το πρόβλημα της ακρίβειας»
Δριμεία κριτική και στον Νίκο Ανδρουλάκη
Ο ηθοποιός και σκηνοοθέτης έφυγε χθες ξαφνικά από τη ζωή
Κάτω από τα 75 δολάρια το Brent
Τα κρίσιμα θέματα που βρίσκονται στο τραπέζι
Ομιλία του πρώην πρωθυπουργού στην τελετή αποφοίτησης του Αριστοτέλειου Κολλεγίου
Τι είπε για την κρατική επιχορήγηση και τα περιουσιακά στοιχεία του ΣΥΡΙΖΑ
Ενισχύεται η ενεργειακή συμμαχία Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και Ηνωμένων Πολιτειών
Η πρώην επίτροπος υποστήριξε ότι τέτοιες συζητήσεις αποδυναμώνουν πολιτικά το κόμμα
«Δεν έκανα ποτέ πίσω σε κρίσιμες στιγμές», τόνισε ο βουλευτής Χανίων
«Μειώνουμε τη γραφειοκρατία και ενισχύουμε τη διαφάνεια για τους ναυτικούς», δήλωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.