- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Στη σκιά των παραβιάσεων η συνάντηση Παναγιωτόπουλου - Ακάρ
Νέες τουρκικές υπερπτήσεις στο Αιγαίο
«Οι προκλητικές ενέργειες δεν βοηθούν στο πλαίσιο του διαλόγου για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης» επεσήμανε ο Ν. Παναγιωτόπουλος στον Χ. Ακάρ.
Με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ συναντήθηκε πριν από λίγο ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Άμυνας των χωρών – μελών του ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Channel, ο κ. Παναγιωτόπουλος επισήμανε στον Τούρκο ομόλογό του ότι «οι προκλητικές ενέργειες δεν βοηθούν στο πλαίσιο του διαλόγου για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, τα οποία ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα».
Και οι δύο πλευρές πάντως φέρεται να συμφώνησαν στην ανάγκη διατήρησης ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας.
Η συνάντηση έγινε στη σκιά των παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου και των πτήσεων πάνω από ελληνικά νησιά που συνεχίσθηκαν και σήμερα.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στις 10 το πρωί δύο τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από το Φαρμακονήσι σε μεγάλο ύψος και αμέσως μετά πάνω από τους Λειψούς στα 3.000 μέτρα και πάνω από το Αγαθονήσι, ακόμα χαμηλότερα, στα 2.300 μέτρα. Ελληνικά μαχητικά κυνήγησαν τα τουρκικά, όπως κάθε μέρα.
Στις 10.30, άλλα δύο τουρκικά F-16 πέταξαν ψηλά πάνω από τις Οινούσσες και την Παναγιά, όπως είχαν κάνει και χθες.
Η τουρκική προκλητικότητα ήταν και ένα από τα κύρια θέματα της σημερινής συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής υπό τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.