- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Κρίση στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Πυρά ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ κατά Αυγενάκη
Η κυβέρνηση απέτυχε στην διαχείριση του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, λέει το ΚΙΝΑΛ
Οι τραγικοί πολιτικοί χειρισμοί Αυγενάκη και κυβέρνησης οδηγούν το ελληνικό ποδόσφαιρο στο χάος, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Πυρά και από το ΚΙΝΑΛ.
Πυρά της αντιπολίτευσης κατά του υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση και τον υφυπουργό Αθλητισμού για «τραγικούς πολιτικούς χειρισμούς» που «οδηγούν το ελληνικό ποδόσφαιρο στο χάος», ενώ ζητά την παραίτηση Αυγενάκη.
Όπως σημειώνεται σε σημερινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, βάσει νομοθεσίας ορίζεται ότι «τα μέλη του Δ.Σ. της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ), τακτικά και αναπληρωματικά, διορίζονται με απόφαση του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ύστερα από τη σύμφωνη γνώμη της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων».
«Ο κ. Αυγενάκης, προκειμένου να αποφύγει τη βάσανο της δημόσιας συζήτησης επί των επιλογών του και προκειμένου να έχει απόλυτο έλεγχο και χωρίς πιθανότητα εκπλήξεων, επέλεξε να μην εφαρμόσει το ισχύον νομικό πλαίσιο που διασφάλιζε τη διαφάνεια και δεν έθεσε την αλλαγή της σύνθεσής της στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής», τονίζεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. «Έτσι, ο κ. Αυγενάκης δολίως παραπλάνησε τη Βουλή δηλώνοντας ότι η Επιτροπή θα συνεχίσει τη θητεία της, ενώ αμέσως μετά προχώρησε σε αντικαταστάσεις των μελών της».
«Η ενέργεια αυτή από μόνη της γεννά αναπάντητα ερωτήματα και σκιές. Οι χειρισμοί του κ. Αυγενάκη, λοιπόν, είναι αυτοί που οδήγησαν στο απόλυτο αδιέξοδο που βρισκόμαστε σήμερα. Οφείλει να εξηγήσει λοιπόν ποια η σκοπιμότητα της παράκαμψης του νόμου, ποια η σκοπιμότητα των αντικαταστάσεων των μελών της ΕΕΑ χωρίς την έγκριση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής», συνεχίζει η ανακοίνωση και καταλήγει:
«Οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία σήμερα, που παρεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου δεν μπορεί να διορθώσει τη ζημιά που έχει ήδη γίνει. Το καλύτερο θα ήταν ο κ. Αυγενάκης να παραιτηθεί και η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για το χάος που έχει επιφέρει στον αθλητισμό και για τις συνθήκες διχασμού στις οποίες οδηγεί την ελληνική κοινωνία».
ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση απέτυχε στην διαχείριση του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου
Με ένα λιτό σχόλιο του Τομέα Αθλητισμού του κόμματος, το Κίνημα Αλλαγής κατηγόρησε την κυβέρνηση ως αποκλειστική υπεύθυνη για την κρίση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Η ανακοίνωση του Τομέα Αθλητισμού Κινήματος Αλλαγής αναφέρει: «Η κυβέρνηση απέτυχε στη διαχείριση του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.
Αυτό που παρακολουθούμε είναι ένα μπάχαλο με τη σφραγίδα της.
Χρειάζονται βαθιές και ουσιαστικές αλλαγές».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Στόχος είναι η προσθήκη 258.000 νέων καταναλωτών και άνω των 2.000 χιλιομέτρων δικτύου
Σύντομα το πλαίσιο για τη μείωση του ενεργειακού κόστους
«Πότε επιτέλους θα παραδοθεί στους πολίτες;» ρωτά ο δήμαρχος Αθηναίων
Ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε λόγο για καθυστερήσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.