- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Καραμανλής: Το νέο διεθνές αεροδρόμιο Ηρακλείου ξεκινάει
Υπεγράφη η δανειακή σύμβαση με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων
O Κώστας Αχ. Καραμανλής ανακοίνωσε ότι ξεκινάει το αναπτυξιακό έργο για την κατασκευή του νέου διεθνούς αεροδρομίου Ηρακλείου στην Κρήτη.
«Σήμερα είμαστε πραγματικά πολύ χαρούμενοι γιατί ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο ξεκινάει. Το νέο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, στην περιοχή του Καστελίου. Ένα έργο πολύ σημαντικό για ολόκληρη την Κρήτη, αλλά και συνολικά για τον τουρισμό μας» τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην τελετή υπογραφής της δανειακής σύμβασης με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, για την κατασκευή του νέου διεθνούς αεροδρομίου.
Παράλληλα ανέφερε ότι «η ΕΤΕπ αποτελεί σταθερό σύμμαχό μας στην προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει στο υπουργείο, όχι μόνο σήμερα, αλλά και σε άλλες σημαντικές περιπτώσεις: στην κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων σε όλη τη χώρα, καθώς και σε ένα πρόγραμμα καίριων δράσεων για την οδική ασφάλεια». «Η συνεργασία μας είναι εξαιρετική και η συνεισφορά της πραγματικά πολύτιμη» επισήμανε.
Τη δανειακή σύμβαση που αφορά στη συγχρηματοδότηση -από πλευράς ΕΤΕπ- της κατασκευής του νέου διεθνούς αεροδρομίου του Ηρακλείου στην Κρήτη, ύψους 180.000.000 ευρώ, υπέγραψαν σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Andrew McDowell και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής, ο οποίος, σε άλλο σημείο της ομιλίας του, αναφερόμενος στην πρόοδο της διαδικασίας του έργου, υπογράμμισε: «Επειδή ξέρετε ότι πάντα θέλω να είμαι δίκαιος, η αλήθεια είναι ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε και αυτή το μερίδιό της στην πρόοδο της διαδικασίας του έργου. Έφτασε στη συμβασιοποίησή του στις αρχές του ΄19. Από τότε, όμως, λόγω λανθασμένων χειρισμών της, τέθηκε σε αμφιβολία το κατά πόσον θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί από την ΕΤΕπ. Αυτό ακριβώς το πρόβλημα λύσαμε εμείς και φτάσαμε σήμερα στην υπογραφή της μεταξύ μας σύμβασης».
Παρών στην τελετή υπογραφής της σύμβασης ήταν και ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι επενδύσεις στην ενέργεια κλειδί για την ανταγωνιστικότητα
Παράλληλα έθεσε και το δίλημμα της ηγεσίας της χώρας
Ο πρωθυπουργός τοποθετήθηκε έφ όλης της ύλης
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θέτει στο επίκεντρο τα θέματα που απασχολούν τους νέους και τις νέες
Ο λαϊκισμός επιστρέφει συνήθως μεταμφιεσμένος σε κάτι νέο, πιο σύγχρονο και πιο ελκυστικό. Στην ουσία του όμως παραμένει ο ίδιος: η υπόσχεση ότι η πραγματικότητα μπορεί να προσαρμοστεί στις επιθυμίες μας
Πότε θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου
Tι αναφέρει το υπουργείο υποδομών
Τα κοινά σημεία μεταξύ ΕΛ.Α.Σ. και Ελπίδας για τη Δημοκρατία και η υποβάθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Με αφορμή την έρευνα του think tank WeSolve και της εταιρείας δημοσκοπήσεων PRORATA S.A. για τις τάσεις και τις προκλήσεις της Gen Z
Το κύριο επιτόκιο αυξάνεται από το 2% στο 2,25%
«Σήμερα, η Ελλάδα καταγράφει τις λιγότερες ελλείψεις φαρμάκων στην Ευρώπη», τόνισε ο υπουργός Υγείας
«Δεν ανήκω σε κανένα κόμμα, δεν υποστηρίζω κανένα κόμμα», είπε απαντώντας στα σενάρια ένταξής του στην ΕΛΑΣ
Στη Μαλακάσα το μεγαλύτερο εργοστάσιο drone της χώρας
«Για δάνειο πολιτικής - επιβίωσης» κάνει λόγο η παράταξη Μπακογιάννη
Η τελετή πραγματοποιήθηκε υπό την παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Δημήτριο Χούπη
«Μετά το 2019 έγινε ένα σύγχρονο ραδιοτηλεοπτικό μέσο ενημέρωσης», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Το διεθνές δίκαιο είναι ενιαίο και δεν μπορεί να εφαρμόζεται επιλεκτικά», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών
Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει «βιομηχανία παραγωγής πολιτικού χρήματος» στις πολεοδομίες
Εξετάστηκαν οι στόχοι αύξησης των αμυντικών δαπανών
Η ανάρτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.