Πολιτικη & Οικονομια

Στις 22 Ιανουαρίου η πρώτη ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Απαιτούνται τα δύο τρίτα της Βουλής

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βουλή
Βουλή © EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ορίστηκε και επισήμως για την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ορίστηκε και επισήμως, για την ερχόμενη Τετάρτη 22 Ιανουαρίου, και ώρα 10:30 π.μ., η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής με μοναδικό αντικείμενο την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, με ονομαστική ψηφοφορία, σύμφωνα με τις διατάξεις του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής.

Στη συγκεκριμένη ψηφοφορία απαιτούνται τα δύο τρίτα της Βουλής (200 βουλευτές). Εάν δεν συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός ψήφων, η ψηφοφορία θα επαναληφθεί μετά από πέντε ημερολογιακές ημέρες (Δευτέρα 27/1), κατά την οποία απαιτείται η ίδια πλειοψηφία (200). Σε περίπτωση τρίτης ψηφοφορίας (Σάββατο 1 Φεβ) θα απαιτηθεί πλειοψηφία τριών πέμπτων (180), ενώ σε περίπτωση ανάγκης για τέταρτη ψηφοφορία (6 Φεβ) θα απαιτηθεί απόλυτη πλειοψηφία (151). Εάν και αυτή δεν επιτευχθεί, τότε ο νέος Πρόεδρος Δημοκρατίας θα εκλεγεί σε πέμπτη ψηφοφορία (11 Φεβ) με σχετική πλειοψηφία επί των παρόντων.

Οι δύο τελευταίες ψηφοφορίες προστέθηκαν με την πρόσφατη συνταγματική αναθεώρηση προκειμένου να αποσυνδεθεί η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την πρόωρη διάλυση της Βουλής.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέλη της ΟΠΚΕ στο Τμήμα Μαθηματικών της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου
Παπαϊωάννου για την επίθεση στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου: «Φασίστες και δολοφόνοι όσοι εισέβαλαν, θα μπουν κάμερες»

«Ο κάθε πρύτανης είναι ελεύθερος να προστατεύει το Πανεπιστήμιό του σύμφωνα με τον νόμο» σημείωσε ο υφυπουργός Παιδείας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY