Πολιτικη & Οικονομια

Κυβερνητικές πηγές: Νέο ατόπημα του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα του ΠτΔ

Το υποβιβάζει σε αντικείμενο κομματικών αψιμαχιών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νέα Δημοκρατία
Νέα Δημοκρατία/©ΙΝΤΙΜΕNEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Νέα κόντρα κυβέρνησης - αντιπολίτευσης για το θέμα της εκλογής του ΠτΔ. Κυβερνητικές πηγές κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υποβιβάζει το θέμα σε αντικείμενο κομματικών αψιμαχιών.

«Είναι ατόπημα του ΣΥΡΙΖΑ να υποβιβάζει το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας σε αντικείμενο κομματικών αψιμαχιών», σχολίασαν κυβερνητικές πηγές απαντώντας σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πρώτον, ασφαλώς ο Πρόεδρος, όπως και ο εκάστοτε πρωθυπουργός, οφείλει να γνωρίζει ότι η θάλασσα έχει σύνορα. Και δεύτερον, ότι εκείνοι που χρησιμοποίησαν προσχηματικά την εκλογή Προέδρου για να ανατρέψουν μία κυβέρνηση και να οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές, δεν μπορούν να μιλούν για υπευθυνότητα. Τα υπόλοιπα, στην ώρα τους» πρόσθεσαν.

Από την πλευρά της η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «επιμένει να ευτελίζει το κύρος του θεσμού».

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι ο κ. Μητσοτάκης, «οφείλει άμεσα να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να πει ξεκάθαρα ποιον προτείνει για τον ανώτατο πολιτειακό θώκο» και προσθέτει ότι «η πρόταση του αυτή οφείλει να συμβαδίζει με τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος συμβολίζει την ενότητα του έθνους και των πολιτικών δυνάμεων».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ