- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τσακαλώτος: «Ανυπόστατοι» ισχυρισμοί για δημοσιονομικό κενό
Η σχετική επιστολή του πρώην υπουργού Οικονομικών
Ο Ευ. Τσακαλώτος ζητά από τον Χρήστο Σταϊκούρα να γίνει αύριο συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, με τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.
Ανυπόστατους, χαρακτηρίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, τους ισχυρισμούς που επαναλαμβάνουν πολλά στελέχη της κυβέρνησης και το επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών κατά την συζήτηση του Προϋπολογισμού, ότι η προηγούμενη κυβέρνηση παρέδωσε δημοσιονομικό κενό 396 εκατομμύρια ευρώ.
Ακολούθως, με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, ζητά να γίνει αύριο συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, με τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, «προκειμένου να εξεταστούν όλα τα δημοσιονομικά δεδομένα που παρέδωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.
Αντίστοιχες επιστολές, σημειώνει σε δήλωση του, θα αποσταλούν στο Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, και στο Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο ώστε να γνωμοδοτήσουν για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Ακολουθεί η επιστολή του κ. Τσακαλώτου:
Πολλά στελέχη της κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένου και του επιτελείου του υπουργείου Οικονομικών, έχουν δηλώσει κατ' επανάληψη πως η προηγούμενη κυβέρνηση παρέδωσε δημοσιονομικό κενό 396 εκατ. ευρώ, δήλωση η οποία επαναλαμβάνεται κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού στη Βουλή.
Επειδή οι ισχυρισμοί αυτοί είναι κατά τη γνώμη μας ανυπόστατοι, δημιουργούν σύγχυση στην κοινή γνώμη και επειδή σε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, που μόλις βγήκε από την δεκαετή κρίση, οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να ενημερώνονται για τα πραγματικά δημοσιονομικά δεδομένα, αιτούμαστε συνάντηση, αύριο Τρίτη 17 Δεκεμβρίου, αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενης από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκη, την πρώην υπουργό Εργασίας και τομεάρχη Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου και την πρώην υφυπουργό Οικονομικών και αναπληρώτρια τομεάρχη Οικονομικών, Κ. Παπανάτσιου με τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, συμπεριλαμβανομένου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, προκειμένου να εξεταστούν όλα τα δημοσιονομικά δεδομένα που παρέδωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν αρνηθήκαμε ότι υπήρχε σοβαρό θέμα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ»
«Οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027, δεν ξέρω τι και πώς θα εμφανιστεί», σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης
Φόβοι για νέες αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια
Γνωστοποίησε την παραίτησή του στον Νικήτα Κακλαμάνη
Το χρονοδιάγραμμα του ΕΦΚΑ
«Η ερμηνεία της στο κλασικό "Αθήνα κόρη τ’ ουρανού" χάρισε στην πόλη ένα από τα πιο αγαπημένα μουσικά της αποτυπώματα»
«Πολιτικός απατεώνας όποιος υπόσχεται αυτόματη εξαφάνισης της ακρίβειας» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά με αιχμές
Οι καταγγελίες για φωτογραφικό διαγωνισμό και υπερκοστολόγηση
«Αν στόχος του κ. Τσίπρα είναι να επαναλάβει το ποσοστό του 2023 με το οποίο έφυγε ηττημένος, κανένα πρόβλημα»
«Χιλιάδες επιχειρήσεις φιλοξενίας λειτουργούν υπό συνθήκες έντονης εξάρτησης»
Tι προβλέπει η τροπολογία Κώτσηρα
Σε ύψιστη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός
Στα Χανιά μεταβαίνει ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος
«Για αποκατάσταση της αλήθειας», έκανε λόγο ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας
50% προκαταβολή για κάθε ενδιαφερόμενο
«Αποκαθιστούμε μια μεγάλη κοινωνική αδικία», τόνισε η υπουργός Εργασίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.