- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Τσακαλώτος: «Ανυπόστατοι» ισχυρισμοί για δημοσιονομικό κενό
Η σχετική επιστολή του πρώην υπουργού Οικονομικών
Ο Ευ. Τσακαλώτος ζητά από τον Χρήστο Σταϊκούρα να γίνει αύριο συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, με τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.
Ανυπόστατους, χαρακτηρίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, τους ισχυρισμούς που επαναλαμβάνουν πολλά στελέχη της κυβέρνησης και το επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών κατά την συζήτηση του Προϋπολογισμού, ότι η προηγούμενη κυβέρνηση παρέδωσε δημοσιονομικό κενό 396 εκατομμύρια ευρώ.
Ακολούθως, με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, ζητά να γίνει αύριο συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, με τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, «προκειμένου να εξεταστούν όλα τα δημοσιονομικά δεδομένα που παρέδωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.
Αντίστοιχες επιστολές, σημειώνει σε δήλωση του, θα αποσταλούν στο Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, και στο Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο ώστε να γνωμοδοτήσουν για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Ακολουθεί η επιστολή του κ. Τσακαλώτου:
Πολλά στελέχη της κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένου και του επιτελείου του υπουργείου Οικονομικών, έχουν δηλώσει κατ' επανάληψη πως η προηγούμενη κυβέρνηση παρέδωσε δημοσιονομικό κενό 396 εκατ. ευρώ, δήλωση η οποία επαναλαμβάνεται κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού στη Βουλή.
Επειδή οι ισχυρισμοί αυτοί είναι κατά τη γνώμη μας ανυπόστατοι, δημιουργούν σύγχυση στην κοινή γνώμη και επειδή σε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, που μόλις βγήκε από την δεκαετή κρίση, οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να ενημερώνονται για τα πραγματικά δημοσιονομικά δεδομένα, αιτούμαστε συνάντηση, αύριο Τρίτη 17 Δεκεμβρίου, αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενης από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκη, την πρώην υπουργό Εργασίας και τομεάρχη Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου και την πρώην υφυπουργό Οικονομικών και αναπληρώτρια τομεάρχη Οικονομικών, Κ. Παπανάτσιου με τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, συμπεριλαμβανομένου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, προκειμένου να εξεταστούν όλα τα δημοσιονομικά δεδομένα που παρέδωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο στη στρατηγική Τραμπ
Η Ελλάδα εξοφλεί πρόωρα δάνεια ύψους 5,29 δισ. ευρώ - Τα οφέλη στην οικονομία
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.