- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Γερουλάνος: Κατηγορηματικά αντίθετος με τον στολισμό της Β. Σοφίας
«Σαν να βγάλεις αύριο τους εύζωνες με ροζ φουστανέλες»
Την κάθετη αντίθεση του στον χριστουγεννιάτικο στολισμό της Βασιλίσσης Σοφίας εξέφρασε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αθήνα Είσαι Εσύ», Παύλος Γερουλάνος, σχολιάζοντας με αιχμηρό τρόπο την επιλογή του Ιδρύματος Ωνάση και του Δήμου Αθηναίων.
Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, ο κ. Γερουλάνος σημείωσε ότι η γενικότερη κατακραυγή του κόσμου δεν είναι τυχαία, καθότι ο φετινός στολισμός χάλασε «κάτι που ήταν καλό», τονίζοντας ότι «αν είναι ένα μέρος που δεν αμφισβητήθηκε ποτέ ως ωραίος χριστουγεννιάτικος στολισμός αυτή ήταν η Βασιλίσσης Σοφίας».
«Δεν έχω αντίρρηση να δούμε τα πράγματα πιο προοδευτικά, είμαι ο τελευταίος που πιστεύει ότι πρέπει να μείνουμε μόνο στις παραδοσιακές μορφές τέχνης και στολισμού μιας πόλης, αλλά όταν υπάρχει μια τέτοια κατακραυγή καλά θα κάνουν όλοι οι άνθρωποι που ενεπλάκησαν σε αυτή την απόφαση να ακούσουν τι λέει ο κόσμος. Δεν τα λέει ο κόσμος τυχαία. Δεν μπορείς σε μια κοινωνία- που έχει τρανταχτεί όλα αυτά τα χρόνια και θέλει να δει να επέρχεται μια κανονικότητα- να πηγαίνεις να κάνεις μια καλλιτεχνική παρέμβαση σε ένα πράγμα που είχε και που ήταν καλό. Είναι σαν να βγάλεις αύριο τους εύζωνες με ροζ φουστανέλες», είπε χαρακτηριστικά ο Π. Γερουλάνος.
Ακόμη, ο πρώην υπουργός σχολίασε την αντιμετώπιση των αντιδράσεων του κόσμου από το Ίδρυμα Ωνάση και τον Δήμο Αθηναίων, υπογραμμίζοντας ότι αντιμετωπίζουν το παρόν ζήτημα με έναν απόμακρο τρόπο, χωρίς να πιάνουν τον «παλμό» της κοινωνίας.
«Είναι απόμακρος ο τρόπος αντιμετώπισης του ιδρύματος Ωνάση στις συγκεκριμένες αντιδράσεις και την κατακραυγή. Ο κόσμος θέλει ορισμένες σταθερές, πείτε το συντηρητικό, πείτε το όπως θέλετε, όμως η πραγματικότητα είναι ότι τα πράγματα που λειτουργούν σωστά θέλουμε να συνεχίσουν να λειτουργούν σωστά. Αν είναι να κάνουμε παρεμβάσεις εκεί που τα πράγματα λειτουργούν καλά, δείχνει πόσο δεν καταλαβαίνουμε τα πράγματα που δεν λειτουργούν καλά», δήλωσε χαρακτηριστικά.
«Γιατί δεν πάμε στις γειτονιές που δεν στολίζονται, σε όλους εκείνους που λένε πως μόνο το Σύνταγμα στολίζεται. Ας πάμε στον Κολωνό, στα Σεπόλια, στην Ακαδημία Πλάτωνος, που δεν υπάρχει χριστουγεννιάτικη αγορά και φεύγει όλος ο κόσμος. Γιατί δεν πάμε εκεί και να κάνουμε εκεί δοκιμές προοδευτικού τρόπου στολισμού; Αν είναι επιτυχημένο θα τραβήξει κόσμο να πάει εκεί να το δει», προσέθεσε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο στη στρατηγική Τραμπ
Η Ελλάδα εξοφλεί πρόωρα δάνεια ύψους 5,29 δισ. ευρώ - Τα οφέλη στην οικονομία
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.